Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    12.629
    Премногу е облечена за 27 степени. Ти од што се плашиш. Иначе претопло е за боди па и маица на тоа и долги хеланки, па и чорапи. Вака на пролет ја облакав.

На naturally и baguf4e им се допаѓа ова.
  2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.662
    Допаѓања:
    11.373
    Моево сабајле во 7ипол на прошетка беше во ромпер и босо.:rofl::whew:

На Viktorijaaa5 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    12.629
    Буквално од април немаме чорапи облечено.:rofl:

На Viktorijaaa5 и baguf4e им се допаѓа ова.
  4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.662
    Допаѓања:
    11.373
    Имам една пријателка што ако задува малку ветре летово и капче му става. Јас се крстам само. Капите од февруари, март не знам кај се во некое ќесе спакувани. Чорапи најдоле во фиоката на ствари што не се употребуваат.:rofl: Исто од април немаме облечено.:D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.743
    Допаѓања:
    1.307
    Ама сега е толку степени, сабајле беше 22 баш проверив и дувкаше. Нема везе штом не се бунеше истеравме шетња вака така :D

6. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    665
    Исто

7. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    538
    Исто и моето. А месец дена е, ништо не трпи од облека и дома спие само по боди по прерамчиња, ми е страв да не го настинам со клима сме цело време мене ми е свежо накај 3-4 сабајле (и јас сум с’клет), пробувам да го покривам ништо не бива, плаче, се нервира, откако ќе го соблечам спие спокојно :$

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.743
    Допаѓања:
    1.307
    И јас така мислев се додека не ме убедија дека отстојана вода во пластика е многу полоша варијанта. И дека од чешма е подобро, но со филтер ставен. Така престанав да купувам флаширана вода, некогаш ако земам е само со стаклено шише. Е сега за бебе нема такво па мора пластика, но тоа е што е:?:

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    4.032
    Хаха јас чорапи како кондури и облакам, моево се поти нозе раце и мраз и се, значи фрижидер. И морам и облакам само чорапчиња тенки кратки и фустанче или ромперче.. Незнам се чудам луѓево оп стоп ќе ја бакне некој за рака.. а она почна да ги носи во уста и сега снимам само и одма ја фаќам за раце и да ја избришам чим се одалечиме од луѓево. :^) каква сум за добивање ќе потепам све (wtf) сите ме нервираат хаха и на форум не пишувам дане ме опцуе некој. :bandit::rofl:

10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.743
    Допаѓања:
    1.307
    Исто и мојава е ко мене, мене лето зимо мраз нозете од што се потам и често носам чорапи па и неа за тоа и облекувам. Инаку кога ја отвори темава за бацување раце, значи косава ми се крева. Рандум баби и жени кои не ги ни познавам или ја чепкаат за раце, а една па нозе и бацуваше, а она и нив во уста ги пика. Едно чиче ја оставив една минута пред аптека и ја гледам низ врата еден ја штипка за образи. Исто и јас одма трчам со влажни бришам. Не знам како осет немаат, никогаш не ми текнало туѓо дете да чепкам. Дали јас претерувам не знам ;)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    1.580
    И јас исто правам, за бацувањето и 'галкањето'. И тие се без осет малку. Јас никогаш не би допрела бебе кое не ми е 'блиско'.
    Нежни се, не знам како да им се објасне тоа на поединци.

На Ladyme и baguf4e им се допаѓа ова.
  12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.662
    Допаѓања:
    11.373
    На семафор додека чекам со количката рандом луѓе ја фаќаат за раче или нога. Многу се нервирам, се тргам на страна и одма ја бришам.
    Во маркети исто ми се случува.
    Не знам што се научиле ај да не ја бацувам, на рачето само ќе ја бацам. Рачето директ во уста во пика и уште полошо. Боље на тилот баци ја ако веќе толку отколку на раце.
    Море боље нигде, што мора да бакнуваш бебе? Еве не сфатив никогаш.

На naturally, Viktorijaaa5, Laura7 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    1.580
    Го возев низ маало, поминува баба со бастун, и му ја гална ногата со бастунот. СО БАСТУНОТ!
    Значи како да останиш смирен во вакви ситуации не знам. Само ја завртив количката набрзина на страна и му ја дувнав.
    Треба сите да ги отераш кај што им е местото така, па да си знаат за следен пат:D

На Viktorijaaa5, Ladyme и baguf4e им се допаѓа ова.
  14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.743
    Допаѓања:
    1.307
    Ајјј со бастунот бе, почист не може да биде :o Исто и јас бегам, на една баба и реков земала ги чепка рачињата и викам немојте ги пика во уста и таа ама миени ми се |( Почнав сега од далеку да ги скенирам, а ја зјаапаат одма ја вртам и демек нешто ја чепкам ова она :D Една баба толку беше упорна што дојде и ја пикна главата за да ја види и вика кај си тиии

15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    1.427
    Леле на тема бабиве, нема ден да не сум излезена некој да не ја чепне за раце или нозе. На почетокот кога беше 3 месеци мислам од такт ме извади една мајка беше со две деца што знам да беа 5-6 години и кога се навртеа на количката да го видам да го видам ама толку нападно беше тоа не можам да ви опишам. И ај ок деца се разбирам ама кога фатија да кашлаат тука врз неа многу се напнав. Мајкава застанала на страна си муабети со некоја не и текнува и и кажав да ги тргне да не кашлаат тука во неа.

16. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    162
    Што правите со бебе што уопште не сака вода? Не сака за жива глава.. сменети 100 шишиња, sippy cup, чаша за ракија, лажичка.. ја плука водата надвор и прави фаци на гадење мислиш кисело и давам :wasntme: досега и ја давам водата што и го варам овошјето за доручек и тоа го пие. Се мислам дали да земам и некој чај камилица, нане дали може да пие? 8 мес сме.

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    12.629
    Ништо, нудам цело време, џабе не сака. Ама ја нудам не се откажувам.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    2.222
    Што правите кога ќе изеде малку од доручекот? Денес првпат ми изеде само пола, палента со павлака и дадов.. и правите друго нешто или?

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.263
    Допаѓања:
    91.918
    И ние денес така, околу 80гр изеде, вчера 60 ама си велам го мачат забчиња не знам... јас важно спремам и нудам. Кога не сака почнува да плаче да се врти и не форсирам.
    По некое време цица, баш прашав сега во другата тема после колку време цицат да знам да споредам од прилика

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    12.629
    Не правам, побрзо давам да цица.

На Dodo1 и PoisonIvyFatale им се допаѓа ова.