Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    99
    Zdrvo majki
    Bebuska skoro 9meseci vejke dva dena nesaka da cica ni zaspana ni stanata ni poluzaspana nikako . Vcera bev na dok ednoto use blago crvenilo krvna slika vo red mi dadoa kapki za usi . Denes pak ne cica no si jade i pie voda .ima polni peleni ne e dehidrirana . Sega kupiv i adaptirano mleko ne go prifajka. Aj nekoj iskustvo sovet ke ve molam . Gradite mi se polni so mleko odrzavam da ne mi prekine mleko i neznam vejke sto da pravam . Moze bebe 9 meseci bez mleko :sweat:?

2. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    1.250
    И моето ич не сакаше, нудев цело време со 100 шишиња. После 3-4м нагло си почна да си пие од сите :D
    Мене тоа ми се случува со ручекот неделава 2-3 пати..5 лажички јаде другото фрлам..ова ми се нема случено откако почнавме со храна, а година сме веќе. Дали дека исфрлив подој јаде ужинка, дали од топлово, дали заби бидејќи немаме ниеден.. Не знам, важно не е гладен, мирен е, кака моча премногу:rofl:
    Сестра ми исто вака баш на 9м сама се одби од цицање. Мајка ми беше избезумена од грижи, купи 3 вида АД ниедно не сакаше. Мајка ми некако се среди со рачно молзење колку да не фати мастит, а педијатар и рече да не се секира бидејќи сестра ми многу јадеше млечни каши, кисело млеко, јогурт, павлака, крем сир итн..
    Еве ја цела девојка сега :)

На silvana4 и Dodo1 им се допаѓа ова.
  3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    2.234
    Па мене ми изеде пола, 180 грама имав направено. 90 грама не е малце ама пал не знаев дали друго да и правам. И дадов после побрзо се нацица, па ќе видиме за ручек

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    99
    Voopsto ne sakav da prekinam so doenje ... a i se uste ne i imam daeno mnogu mlecni proizvodi. Neznam kako e mozno ova ne sum spremna uste za odbivanje ;(

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    1.309
    Да пробате со оваа чашка. Од сите страни се пие и конечно најдов чашка што не капе. Си ја гриза, шмука влече.

Прикачени фајлови:

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    1.309
    Нуди и ти цело време, а ти одмолзувај се. Може е фаза и мојава неколку пати и се има случено да нејќе да види цицка, цела во паника сум тогаш. Па ме смируваат де бе и да нејќе не е мало бебе, ќе надокнадува со храна. Па така се потсмирив малку, викам и да нејќе и се одбие живи здрави да сме. Некои намерно само до 6 ги дојат. Се после тоа е само плус.