Ја разболев и неа очигледно. овој бесконтактниот покажува 38. Секогаш сум со резерва со него ама топла е дефинитивно. Си спие од прееска, да ја оставам и да и мерам на секои 2 саати океј е? Ако покаже над 38.5 да ја будам за Ефералган?
Најголем стрес ми е тоа! Еден куп невоспитани луѓе, не знам како се осудуваат без дозвола да допрат туѓо дете. Јас одма чим видам да пуштаат раце викам бебето да не се чепка. Еднаш една на каса во Синсеј ме опцу дека и реков да не ми го чепка детето А што со семејството, баби и дедовци? Дали на нив им дозволувате? Свекрвами ептен неразбрана жена, само ја шлапа по нозе веќе нема разбирачка со таа жена! Го замолив мм да и скрене внимание, неможел греота била многу ја сакала па со лигавење љубовта се искажува? Зимоска чорапите и ги бацуваше, летово ножињата. Морам 5 пати да и ги измијам кога е во посета.
Јас само ќе ви кажам дека моето бактерија фати од такво шлапање. Нема да пишам која бактерија за да не се вадите од памет, ама на време ја фативме и лесно поминавме. Според мене не толку лесно, но педијатарот рече дека можело и во болница да заврши ако не сум ја фатела на време. Се расправам и ја тргам да не ја допираат ама не бе, едноставно има луѓе без осет па на секое со влажни ја поминувам и после дома ја мијам.
Свекрва ми е иста. Не можиш да се разбериш, колку и да зборувам. Золвата бетер. Кога ќе ми текни дека го ишлапа на лице ко имаше само 2 недели. И се налути уште ко и реков да не го бацува. Нема спас од вакви работи..
Ц ц ц . Абе сто пати кажав, немој, за нејзино арно е. Бакни ја еднаш на тил, еднаш на ноже доста е. Ама не бе нема разбирачка, себични луѓе еј!. Браво за золва ти што да кажам..мојта свекрва на 9ти ден ја зеде и во лице и напрај ПУ ПУ ПУ. Тогаш хормоните ми беа лудило и се развикав...и што ако има 10 месеци сега, сеуште е бебе и треба пазење. Нема бенефит од лигавење
Добро како им ги давате омега и д3? Секое утро борба, не сака и готово. Со сила и отворам уста и бута. Кажете начин подобар? Во јадење го осеќа и ако и дадам после не ми јаде.
Чим го пие, ваљда не го осеќа Сега сме на пасирано. Пробав му направив палачинки, знае да џвака, ама се гадеше
Ај да ве прашам. Го прашав педијатарот за белка. Рече од 12 м да дадам. Прашав може ли порано, ми кажа може ама пред тоа дади и воведи мед. Во брзање не препрашав зошто. Имате вие објаснување, сте чуле за ова што има врска медот со белката?
Глупост невидена. Немаат никаква поврзаност едното со другото. Белката е алерген, а медот може да содржи бактерија што предизвикува ботулизам. Јас не би дала мед никако, а белката како и сите алергени според новите истражување се воведуваат многу порано и се држат во ротација 2-3пати неделно за да не се создаде алергија ако ја нема.
Тој што рекол мед пред 12 месеци, дипломата да си ја скине одма. А белка на година е касно, слободно може порано. Аман од "педијатриве". Не знам од каде ги копаат небулозиве. Само кај нас се уште се прави научна фантастика од јадењава и жолчка пример се уведува толку полека што дете 18 години ќе направи додека да проба цела. Ама мед пред година да се препорача, а белка после е без логика. Смени си педијатар.
Мајки, син ми има 8 месеца и вчера примаше вакцина. Два дена е кенкав, сега мерев температура и е 37,6. Му дадов парацетамол… дали да дадам/направам и нешто друго?
Не, не ми рече да дадам мед пред 12 м. Него став беше белка на 12 и мед пред тоа. Ама јас прашав за порано белка дали може.
Мајка, немало потреба да даваш парацетамол на таа температура. Разладувај го само, туширај, давај течности и ќе пројде.