Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.368
    Допаѓања:
    22.961
    Немаш потреба од парацетамол на таа тем. Остави телото да се бори.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.368
    Допаѓања:
    22.961
    Прв пат ова слушам.
    Белка дадов негде кај 9 м. Варена и и давав да грицка.
    Мед не сум дала и не сум со план за брзо.
    И дадоа една плазма, ама мм мислел дека е кекси за бебе, па се испотресе после тоа. Ама од една ништо не е.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.912
    Допаѓања:
    4.075
    Денеска слава на мм, незаев од кого да ја пазам старки тетки стринки шлапај по нозе по раце по темето горе... внукава ја штипе иде накај неа на лице и јас раката и ја тргам и свекрвами нее баба не така а иначе ја симнува на нејзино ниво.. заш да спуштам бебе на ниво на дете од 4 год нормално ќе проба тоа и после ми вика не се љути на детето и викам не е до детето до вас е и до син ти ( деверми) се вика леле ќе ја штипиме и она не разбира тоаа прави, детево мое сирото црвено на нозете и станав ја зедов од раце на свекрвами и мм му викам иди игрј вади дете од тука даа ја средам ќерками. Денеска без нерви останав, таму може 4 пати сум ја бришела со дезифиционо на марамици испрскано. Дојдов ја избањав, два пати стаев купка на тело и едвај ја заспав еве 3пати ми се разбуди... ух сега те читам и коса уште повеќе ми се крева, сите знаат дете родено порано остај го на мира, простотилак. Пари му пикаат во рака во рамо.. Памет памет...

На Sladjask, Baby warrior, Laura7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    315
    Ц ц ц се иснервирав што прочитав..потполно те разбирам јас би полудела :sweat::sweat:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.912
    Допаѓања:
    4.075
    Па сега си седам бебе спие и си преживувам дешавки од денеска... мм ја држи и доаѓа до неа свекрвами а ова е втор пат затоа изреагирав.. и и мафта со прстите буквално на 10 цм пред неа и ова нормално си спушти поглед изгледа и засмета.. и коментар не гледа уште еве само на блиску изгледа нешто... бебево ми е 4 месеци прематуче ама бебе ипол е и и викам глед детето и вадам играчкта што и е омилена како топка пола плава пола црвена внатре топче што чука и идам од крај на крај со рацете детево ја следи главата ја врти и викам така не се пикаат прсти пред очи, на кој и да е неможе да ги гледа она пред нос да зумира. Сакаш да кажеш дека свекрвата така дека прави не гледа и се смее демек на шала, и викам кажав што сакав да кажам. Дома исто еднаш направи, на др внуци не правела сега ова моето демек дефектно дане е, мало родено во инкубатор па она да види дали гледа дали слуша... Ма не им ќутам више ич. Плаче вика дека баба ја држи не ја знае... не и викам плаче сака да станеш да ја шеташ не знае она уште да пребира. Значи на све одговор доби. :smirk:

6. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    315
    Абе свекрвите ни се погодија проблематични :D мојава скроз непослушна е така да се те разбирам. Битно е маж ти да те разбира и да помага во однос на мајка му иначе само борби ќе водиш.

На gwenst и Ladyme им се допаѓа ова.
  7. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.285
    Точно. Колку и да е забегана свекрвата, толку треба мажот да е свесен за тоа и да си го заштити семејството. Никад не ги сфатив тие жени што преќутуваат на вакви ( и пострашни ) ствари само за да створат мирна и хармонична слика колку они топ функционираат. Баш напротив, тоа значи дека маж ти не те почитува тебе и во таа куќа си задња рупа на свирајка што викаат.. Штом за твоето дете не смееш да пуштиш глас, што остана за друго..Работа, хоби итн.. :?:

На Ladyme и gwenst им се допаѓа ова.
  8. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    665
    Мајки каква чаша за вода да купам за бебе? Дали со клун? Или на нук една со капаче, другарка ми ја фалеше дека е добра.

9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    1.312
    Страшни, не дај боже уплав затоа имам од луѓе. А кажи ми како ја откри имаше симптоми?

10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.912
    Допаѓања:
    4.075
    Знаеш треба проценка на ситуација, за мене постојано карање и замарање со такви работи не ми е на ниво, мн поинтелегента сум од нив, сепак се постари луѓе со многу позаостанати размислувања и научена сум да почитувам постари, па све со комуникација возвраќам не викам. Мм исто не е конфликтен човек и може на само да седне исто со разговор да среди. Само сум знаела да преќутам па мм да си разговара со нив за све што ми сметало, нема јас што да се расправам. Др снаа знае да се развика мене тоа не ми е убаво, и не го правам ама ете од сега враќам со контра коментар за детево кога се работи.

На gwenst, MariaBouli и angel4444 им се допаѓа ова.
  11. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.285
    Викањето на посилен тон ништо не менува, напротив бетер е. Ако со убаво не сфаќаат со лошо па ич :D

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.976
    Допаѓања:
    13.040
    Ќе сакаш да кажеш за која се работи? Фати и моето еднаш таква ама сега мозокот ми застана никако да се сетам. Ќе побарам низ темите, мислам дека имам пишувано. Од тогаш и јас не дозволувам, ептен мало ми беше бебето, а сега пораснати се и самите бегаат и се бришат кога ќе ги баци некој 8)

13. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    315
    Проблемот во мојот случај е што мм е многу субјективен кога мајка му е во прашање, ептен е мамин син иако р 40 год. Ако нешто имам замерка одма се навредува. Последно ко му реков те молам речи и на мајка ти толку да не ја шлапа малата, одма се увреди наместо да го земе мојот став во обзир. Така да зае*ана работа.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    1.600
    И мојот некогаш знае така, демек абе кеф и е од љубов го бацува.
    Абе каква љубов, нека не ми го лигави детето

На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    315
    Истооо, "она си ја сака, внука и е, ништо лошо не прави"...абе супер, и на мајка ми и е внука па не ја шлапа!!! Некогаш ми доаѓа да му речам оди тебе нека те излигави ко е толку убаво :@:@:@ не сфаќам како него не му е страв за бебето..или само оти му е мајка тогаш е ок..

16. Change.

Change. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    509
    Не ги разбирам тие што шлапаат бебиња и мали деца, највеќе што мразам е тоа.Секогаш ми било непријатно да изреагирам а се нервирав многу. И сега ако е поголем не сакам никој да го бацува.