Прв пат ова слушам. Белка дадов негде кај 9 м. Варена и и давав да грицка. Мед не сум дала и не сум со план за брзо. И дадоа една плазма, ама мм мислел дека е кекси за бебе, па се испотресе после тоа. Ама од една ништо не е.
Денеска слава на мм, незаев од кого да ја пазам старки тетки стринки шлапај по нозе по раце по темето горе... внукава ја штипе иде накај неа на лице и јас раката и ја тргам и свекрвами нее баба не така а иначе ја симнува на нејзино ниво.. заш да спуштам бебе на ниво на дете од 4 год нормално ќе проба тоа и после ми вика не се љути на детето и викам не е до детето до вас е и до син ти ( деверми) се вика леле ќе ја штипиме и она не разбира тоаа прави, детево мое сирото црвено на нозете и станав ја зедов од раце на свекрвами и мм му викам иди игрј вади дете од тука даа ја средам ќерками. Денеска без нерви останав, таму може 4 пати сум ја бришела со дезифиционо на марамици испрскано. Дојдов ја избањав, два пати стаев купка на тело и едвај ја заспав еве 3пати ми се разбуди... ух сега те читам и коса уште повеќе ми се крева, сите знаат дете родено порано остај го на мира, простотилак. Пари му пикаат во рака во рамо.. Памет памет...
Па сега си седам бебе спие и си преживувам дешавки од денеска... мм ја држи и доаѓа до неа свекрвами а ова е втор пат затоа изреагирав.. и и мафта со прстите буквално на 10 цм пред неа и ова нормално си спушти поглед изгледа и засмета.. и коментар не гледа уште еве само на блиску изгледа нешто... бебево ми е 4 месеци прематуче ама бебе ипол е и и викам глед детето и вадам играчкта што и е омилена како топка пола плава пола црвена внатре топче што чука и идам од крај на крај со рацете детево ја следи главата ја врти и викам така не се пикаат прсти пред очи, на кој и да е неможе да ги гледа она пред нос да зумира. Сакаш да кажеш дека свекрвата така дека прави не гледа и се смее демек на шала, и викам кажав што сакав да кажам. Дома исто еднаш направи, на др внуци не правела сега ова моето демек дефектно дане е, мало родено во инкубатор па она да види дали гледа дали слуша... Ма не им ќутам више ич. Плаче вика дека баба ја држи не ја знае... не и викам плаче сака да станеш да ја шеташ не знае она уште да пребира. Значи на све одговор доби.
Абе свекрвите ни се погодија проблематични мојава скроз непослушна е така да се те разбирам. Битно е маж ти да те разбира и да помага во однос на мајка му иначе само борби ќе водиш.
Точно. Колку и да е забегана свекрвата, толку треба мажот да е свесен за тоа и да си го заштити семејството. Никад не ги сфатив тие жени што преќутуваат на вакви ( и пострашни ) ствари само за да створат мирна и хармонична слика колку они топ функционираат. Баш напротив, тоа значи дека маж ти не те почитува тебе и во таа куќа си задња рупа на свирајка што викаат.. Штом за твоето дете не смееш да пуштиш глас, што остана за друго..Работа, хоби итн..
Мајки каква чаша за вода да купам за бебе? Дали со клун? Или на нук една со капаче, другарка ми ја фалеше дека е добра.
Знаеш треба проценка на ситуација, за мене постојано карање и замарање со такви работи не ми е на ниво, мн поинтелегента сум од нив, сепак се постари луѓе со многу позаостанати размислувања и научена сум да почитувам постари, па све со комуникација возвраќам не викам. Мм исто не е конфликтен човек и може на само да седне исто со разговор да среди. Само сум знаела да преќутам па мм да си разговара со нив за све што ми сметало, нема јас што да се расправам. Др снаа знае да се развика мене тоа не ми е убаво, и не го правам ама ете од сега враќам со контра коментар за детево кога се работи.
Ќе сакаш да кажеш за која се работи? Фати и моето еднаш таква ама сега мозокот ми застана никако да се сетам. Ќе побарам низ темите, мислам дека имам пишувано. Од тогаш и јас не дозволувам, ептен мало ми беше бебето, а сега пораснати се и самите бегаат и се бришат кога ќе ги баци некој
Проблемот во мојот случај е што мм е многу субјективен кога мајка му е во прашање, ептен е мамин син иако р 40 год. Ако нешто имам замерка одма се навредува. Последно ко му реков те молам речи и на мајка ти толку да не ја шлапа малата, одма се увреди наместо да го земе мојот став во обзир. Така да зае*ана работа.
И мојот некогаш знае така, демек абе кеф и е од љубов го бацува. Абе каква љубов, нека не ми го лигави детето
Истооо, "она си ја сака, внука и е, ништо лошо не прави"...абе супер, и на мајка ми и е внука па не ја шлапа!!! Некогаш ми доаѓа да му речам оди тебе нека те излигави ко е толку убаво не сфаќам како него не му е страв за бебето..или само оти му е мајка тогаш е ок..
Не ги разбирам тие што шлапаат бебиња и мали деца, највеќе што мразам е тоа.Секогаш ми било непријатно да изреагирам а се нервирав многу. И сега ако е поголем не сакам никој да го бацува.
Здраво мамички, пред некој ден бебе не гризна додека цицаше и сега ми е направена мала раничка на ареолата и дури малце има гној. Постојано се мијам и мачкам Каролин, но не поминува. Совет некој што би можела да намачкам за да не гнои?
Откако имаше гнојна ангина, па наваму, сака на спална да спие бе луѓе.. Тогаш првпат спиеше на спална, дека со температура нели. И оттогаш наваму ми плачи за на спална. Не заспива во креветче, плачи за на спална. Не ми требаше ова сега допрва.. Кај можам да најдам странична ограда за на спална?
Сакаш од оние што се ставаат држачите под душек така? Пики од Струмица што е имаат, а јас имам земено од Локо кроко и ок е.