Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    377
  2. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    377
    Кој скок започнува во 8ми месец?
    Син ми почна да заспива многу доцна, после 12, се буди со плачење неколку пати, сака да го лулам и заспива одма. Има 4 запчиња, месецов му излегоја горните 2, не е настинат, крвната слика му е добра. Не знам зошто така прави, најверојатно поминува низ скок.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    914
    Јас мислам дека може без да го оставиш да плаче, ама мислам дека МНОГУ зависи од темпераментот на бебето. Мојата бар засега знам дека нема шанси да ми успее, зошто јас кога ќе тргнам да ја спуштам на кревет она веќе плаче :rofl:

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    2.247
    Дојди да те гушнам прво :hug:
    Второ, не грешиш никаде. Или е до скокот, или такво си е бебето. Ги мачат заби, случувањата од преку ден. Тоа е, треба да се помириме. Барем мене ми е така полесно. Знаеш, се имам жално овде и веќе се помирив. Во регресија, во скок сме откако е родена и што се немам пробано едноставно не дава резултати кај мене. Еве и вечера и воведов, џабе е се. Не и давам да цица, еднаш цица преку ноќ ама пак си се буди. Еве најново и е дека се буди секое сабајле после 4ипол и не спие цврсто до 6 ипол сабајле. Во 6ипол се расонува, седи будна еден саат и пак бара да спие.. Се помирив дека до 2 години нема да спијам, после ќе правам второ и така, следни 5 години нема сон за мене. 8-| Пробав и сама да заспие на кревет, демек кога ќе се подразбуди да биде на истото место кај што заспала, без резултат. Сите совети од др гуднајт ги применив, Џ А Б Е. Не се ни жалам веќе, нема поента. Сите што поседаа 2 дена со мене и малава во куќава конечно се уверија дека е презахтевно бебе и тежок карактер, темпераментна до немај каде, живец невиден. На 6 почна да лази, на 7 веќе се исправаше на нозе, сега воопшто не сака ни да седи ни да лази, само на нозе да е. Кичмата ми знае се :tmi:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    10.256
    Јас тврдам дека нема. Не постои бебе што ќе се разбуди сред ноќ и автоматски само ќе си презаспие. Тоа е контра природата. Ќе презаспива откако неколку ноќи ќе се исплаче и ќе сфати дека нема да дојде никој или ќе омалакса од плачење. И до поголеми им треба помош да заспијат, книга, приказна, чешкање, шум, темно.

6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    2.740
    И јас мислев кога ќе сменам на хип 2 дека ќе ги држи повеќе ништо:(
    Такво си е детето моите скоро ќе полнат 9 месеци се будат навачер еднаш до двапати за млеко така да ќе си прифатиш,јас башка со две сум,се менуваме со маж ми,среќа едјиот навечер сам си пие па ќеси го испие и кего фрли шишето другиот нејќе даси држи сам шише

7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    1.319
    Уште и блендирам храна. Купив смоки на хипп и на холе и сакам да и дадам за да учи да џвака. Дали се мн тврди, се топат ли во уста? Сте давале вие смоки,, а другата храна да е пасирана? Страв ми е. Исто на холе пишува можни се траги од кикирики. Па страв ме фати ид алергија

8. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    164
    Да јас давам смоки скоро секој ден на Лино, ако се како тие а ваљда сите детски смоки се исти тие се топат во уста немаш гајле. Другата храна ни е или блендирана или пасирана

9. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    1.616
    Јас имам од nimo, купен од Зегин, околу 1000 денари. Покажуваше иста температура како и топломерот со жива

На HappyAsItGets му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    1.616
    Јас му давам смоки, и тоа е единствено од страна на "парче" :rofl:
    Купи си од Витаминка смоките шо се се, многу помеки. Јас прво му давав од Лино, ама беа потврди и посуви

На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    1.616
    Какви патичиња се најдобри за бебе, во фаза на породување?

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.392
    Допаѓања:
    23.072
    Талески ми кажа, најбитно е убаво да се виткаат. Да бидат меки и лесно да можеш да ги свиткаш.
    Ги има на Кеги ги гледав јас.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.