Да се "пофалам" синоќа стана 7 пати, на 45 - 60 минути. Седнува во креветче и почнува да плаче. Нема шанси да се смири ако не ја земам во раце. Не бара да цица, само бара да ја земам. И до мене кога спие исто....И така ... цела ноќ седни - легни. А мене што ми се плаче што да правам
Што мислите за овој душек за бебе од 8 месеци дали е ок? https://bebehome.mk/product/sleepissimo-душек-120х60-бејби-лукс/ Го земав ова креветче: https://bebehome.mk/product/bebi-snovi-кревет-вељко-со-фиока/ *ми требаше побрз одговор затоа пишав и тука.
Се топат, некогаш пола ја пика и му се топи одма. Тој додуша и знае и да џвака, врти нешто со јазикот Дај и не се плаши ич
Аа слабо вие, ние турбо на секои 30 минути плачење, превртување, коси корнење... Не знам шо период е ова ама преморена сум.
Еве јас непрашана да си кажам, и кај мене стануваше многу. Будна од 5 и 20, ако ја нишкам за рака додека лежи мижи, чим престанам да ја нишкам станува. Веќе душа немам во мене. Иначе научи да прави чао со рачето, преслатка е, се топам.
Многу. Не знам веќе немам сила да забележам колку пати. Неколку денови по ред господинов мој исто како кај Додо, станува во 5:30. Ако го нишкам и држам мижи, ако го оставам очите у истата секунда филџани. Денеска некако мижеше легнат со 100 вртења до 6:15 и толку.
Од еурофарм микролајф бесконтактен, имаат гаранција, имаат сервис. Мери и температура на простор, млеко. Нема да згрешиш.
Третово детенце браво на 7,8м, а чао на 9м. За другите не се сеќавам Тапшин тапшин правеше на 7м, па тогаш и браво автоматски го научи.. Инаку од 9-12м треба да ги научи овие вештини според табели за психомоторен развој.
Мене еве пријатели, имаат девојче 5 години, и сега збориме и кажувам дека ете потешко заспива и она ми вика еее јас ја доев и во средина спална спиеше меѓу мене и мм и вика се вртев и сама заспиваше, никогаш не сум ја думкала, демек вие мн се притресувате и детево затоа бара внимание.... незнам моево преку ноќ спие да не ја заречам, преку ден не спојува дремка сега .. 45 мин и так будна е еден сат и пак заспива... мајками беше два дена се смее вика види ја дреме како стар човек и продолжува зема сила само. А захтевна е сака да ја шеташ да гледа, несака да лежи и да гледа во ѕид. На подлога почна подолго по пола сат игра удира тие што и висат играчките и се возбудува прета нозе удира од земја викам како не ја болат. Само незнам како да и направам денски дремки три да има. 5-6 има кратки по 45 минути. На 24 часа спие вкупно од 14-15 часа еве просек по апликација.
Aii bas cudno majka, nezno mirisa koga i da kupam...da ne e rasipano da ne stoelo na sonce stom tolku jak miris ima
Здраво бебе 6+ месеци веќе две недели мака мачиме со дремките пред скоро секое заспивање мора да има плачки, ww е секогаш различен бидејќи ако една ден се успала убаво на пример будност од 2:15 мин следната ден тогаш не и одговара плаче. Пред тоа ни беше будноста 2 часа и секогаш се успивала убаво сега веќе незнам кое време да го ставам мислам ќе побудалам дали имате некој совет
Какао планирам да и воведам, добро е и за железото. Е сега по колку да ставам? Или да земам од готовине каши ноќните и да давам три дена а? Како им дадовте вие, со што го мешате и по колку?
Значи истиве работи си ги набројувам у глаа. Топло, заби, уроци (иако не верувам мн мн, ама од мака све ќе помислиш), развој на мозоче, едно време глад мислев, ама тоа дефинитивно не е.. Па незнам од Зегин го купив, не беше на сонце.. ниту па дома на сонце стоело... не мириса лошо, ама појако мириса од Хип на пример..