Јас само бејби лов имав купено претходно ама ни тоа не мирисаше нешто убаво, а ова новалак ми има нежен мирис на ванила
Јас на 9 му дадов, од страв дека ми беше, а можи и порано ако сакаш. Има бисквити исто да, и такви му давам со млекце. А така сам да ги јаде му немам дадено
И обичното Новалак има таков појак мирис, пример во споредба со Аптамил дека и такво имам користено. Ама си го пие мојов, баш му е гајле
Мојава браво од 7 месеци. 8 ипол е сега, чао не вика уште. Сега имитира звуци најново. Пред два дена некој дедо во парк до нас ркаше, вадеше секрети. И мојава го имитираше, солзи ми течеа од смеење.
Уште се мислам цицањево меѓу доручек и ручек со што да го заменам. Ако решам со млеко, по колку би требало да пие на 10++? И какво шише да и земам? Исто ме интересира шишето го миете само со сјај и вода или ги вриете цуцлите? А доколку решам со ужина, што да биде тоа, што давате? Многу прашања во едно ама тоа е
Davaj uzina smukalce, banana, drugo nesto ovoshje, lebce so abc, kiflicka so sirenje, jajce omlet ima dosta raboti. Ne vrijam cucli samo so sjaj
Види што сака...ако сака млеко, 180 мл. Хип 2. Шише зависи дали од некое до сега пиела ? Ако неќе АД (не секое доенче сака) давај ужина (овошје, јогурт, лебче, шмукалче).
Бебето е скоро 1 месец и постојано се тегни, понекигаш се крева со стомакот нагоре(како мост),а главата наназад. Дали имате вакви искуства?
Кога им се нормализира спиењето преку ноќ,да си спие до сабајле Уште малку годинка полниме па отприлика да знам што ме чека
На авен на почетокот само користев, со аптамил, додека да почне да цица. А лебче обично бело или? Какво даваш ти?
Јас од страна на лебче имам дадено од тој што јадеме ние, неколку пати тостирано, од геврече од внатрешниот дел му имам дадено, и од кифли што имам јадено, оти ме гледа и џвака а го гледам сака леб
Зависи од детето. Еве мојава 10++ е , вчера вечер 30 пати мислам стана. И растат доле двојки, се тешам до тоа е. Инаку ко утеха ако е такво детето, додека не порасне нема да спои Внукиве мои 6 ќе прават, уште се будат навечер.
Мене од многу мал до сега ми спие цела ноќ без будење, без цицање, сам во креветче. Малку пред 1 роденден си скрати на 1 дремка од саат саатипол, навечер спие 11 саати просек + - .. На одмор сме веќе 3 ден денски никако не сака да заспие ни во смештај, ни во кола, ни во количка шетајќи, намали и со јадење, денски весел си е мирен, ама навечер ми станува по 2 пати, го преместувам со мене на спална да заспие длабоко и пак го враќам во креветче. Не плаче, не цица, него само си станува и се расонува.. Не е дека му е топло, баш ладно е тука со јорган се покриваме, гладен деф не е, дали дека нов простор и клима...Алал да ви е како издржувате со станувањево вака, мене еве 3 дена по 2 пати, еден саат сиг го чекам да заспие цврсто да го вратам, па после јас не можам да се успијам се надевам кога ќе се вратиме дома ќе се врати на старо Да не испадне мојов после година на полошо да смени
Без корката, само мекото, и со намаз му го давам. Прв пат му дадов кога јадев јас тост, оти лиги му потекоа буквално