Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    356
    Напредува во килажа?

2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.681
    Допаѓања:
    2.297
    Мајки, сакам навечер пред спиење да пробам да и дадам АД, да видам дали ќе спие повеќе. Дали во текот на ноќта ако стане да и дадам АД пак?
    Друго прашање, што давате за ужинка?

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.296
    Допаѓања:
    92.028
    Пробиотик до кога се дава?
    Ги прекинав сама кога почнавме со вкусови мислев уште толку му прави запек и не продолжив да давам пак.

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.470
    Допаѓања:
    23.266
    Да. Да ја видиш со образи, бутки, височка. Рацете како Рамбо и се хахахахха

На gwenst и Elly989 им се допаѓа ова.
  5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.681
    Допаѓања:
    2.297
    Јас го прекинав 5ти, 6ти месец негде, не знам точно

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    356
    Од млекото :rofl:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    1.642
    Колку пие млеко сега?

8. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    1.642
    Имаме вакво точаче.
    Од кога сте ги возеле во него?
    Моето се клати на страна, се лизга, не знае да седи убаво.
    А и појас има само за околу стомачето, нема и за преку раце.
    Или да си го возам кога ќе наголеми..:?:

Прикачени фајлови:

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.470
    Допаѓања:
    23.266
    Пред спиење 180 ка. Ако ми стане во 5-6 ч сабајле и давам , за да продолжи уште малце со спиење, зошто знам дека ќе и е малце спиење и освен кенкање, лигавење, плачење за се, нема да има друго. И пред прва дремка пие исто. Ако има втора дремка тогаш, до 150 мл најмногу и давам.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.470
    Допаѓања:
    23.266
    Ја возев уште пред два месеци. Е ова има и за преку раце. Ама и неврзана си седела стабилно и обавезно со рацете се држи напред хахахха

11. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    1.642
    Твојата е госпожа :$
    Мојов ко некое старо седеше, со рамениците собрани и едната нога пропуштена (facepalm)

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    356
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

13. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    1.642
    Смешки е:rofl:

14. confidential

confidential Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    52
    Ќе се умешам извини мајка ама ние ја имаме баш оваа игрална, ја земавме уште кога почна да се врти сам на сите страни. Почна од обичната подлога за секунда да бега и за малку ќе треснеше глава во ногарка од масичката. Јас сум задоволна и ептен ни е искористена, инаку моето е 7ипол месеци некаде од 4ипол/5 ја користиме. Мирна ми е глава барем, не го мислам кога ќе го оставам нема каде да се улета. Може да си ја користи бебе и пред да почне да се исправа

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  15. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.191
    Нас толку ни е местото :worried:, ќе треба да тргнеме релаксатор малку да преуредиме за да ни ја собере игралнава и подлогата. Вака големка е?

16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.237
    Последно што читав реков ај ќе ти пишам ама не застанав асолно на тел. Читав дека исто многу влијае храната на мајката врз сонот на бебето.Биле правени испитувања као мајки со послаба храна и мајки со појака исхрана. Мајката да има убаво богати со протеини јаглехидрати липиди исхрана. Значи побогатата храна значела мн покалорично млеко и многу подобар сон за бебето. Зошто знам дека доиш. Е сега јас и давам 180ка пред спиење, спие од 9 до 6, вчера пример направи една пауза од 5ч имеѓу храна преку ден, дека спиеше една дремка 2.5 ч, будна беше еден час и пак заспа еден час и некако испадна да има само 4 оброци по 180 мл и ја заспавме и знаев се разбуди во 3 вечерта мм ја презаспа и стана во 4 со плачење му викам дај и млеко и дадовме млеко спиеше до 9. Пробај види дај млекце ама направи го со млеко 40 степени топла вода.. додека го пие ќе поолади ама да не е ладно да е топличко мислам исто тоа ги поуспива. (fingers)Пуштам среќа ај нека се успие убаво да те изненади :$

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.681
    Допаѓања:
    2.297
    Искрено немам време да пазам на храна ама па и не се хранам лошо. Денес не и направив АД некако и вечерата слабо ми ја јадеше а и касно и беше оброкот па ќе и дојдеше многу. Ќе пробам утре

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.828
    Допаѓања:
    77.211
    Незнам во Систина како е, ваљда на ист принцип работат со деца (таму имаме правено Сцинтиграфија). Ние имаме правено во Државна иригографија ама 2ипол г беше мојот, беше умен.. лежеше сам. Е со бебенце незнам како прават, да не ќе треба ти да седиш и да го држиш. Тоа е машина една што се навалува, крева, спушта. Денови пред тоа беше на диета... убаво не се сеќавам ама денот пред иригографија и на течности беше само, плус на некој лек за прочистување на цревата. Ќе мора да се чисти цревата од фекалии, за да се сними убаво. Ако не се, пак од ново враќаат (диета едно др), нас не вратија...

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.828
    Допаѓања:
    77.211
    Од мое искуство и све живо пробано, до храната дефинитивно не е... И јас убаво се хранам, она супер си напредува... Сум дала и млеко (не го сакаше баш и дали 20,30мл испи), а сум дала на цела мака и млечна каша поретка (за да успеам повеќе млеко да и дадам), гриз инстант со ад. Тоа изеде цело, плус цицаше и пак стануваше на пола саат, саат, два до сабајле. Пробај си, ништо нема да изгубиш секако... Во овие 6м, јас што не пробав.
    Вчера после долги 6м неспиење, прв пат се изнаспа така поасално од 22ч до 8ипол сабајле :shake::shake::shake: и уште ќе тераше ама почнавме да зборуваме, тропаме и ја разбудивме. Јас станав во 7, наспана свежа, вчудоневидена :rofl: А денеска сама заспа 8-| Значи лежеше само и си пееше ааааа ааааа ааааа и едно време ќути, се вртам спие :rofl: Ама избија сите ептен надувани заби, другите сеа за сеа не се опасно надувани, па се надевам да поспиеме некој период. А дај боже другите и да ги вади без мака...

На Elly989 и Dodo1 им се допаѓа ова.
  20. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.681
    Допаѓања:
    2.297
    Јас се по тебе се водам хахахаха. Ќе пробам и ова со АД и ако не успее значи дефинитивно не е до тоа. Вчера троа поасално спиеше, прво станување во 3 и беше, па во 5ипол. Амаа сега па гледам дека тешко презаспива.. заби други не гледам на повидок

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.