Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    1.650
    2ипол сати спиеше, ќе видиме дали ќе сака втора. :rofl:

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.486
    Допаѓања:
    23.297
    Па госпожа моја, тера дремка од 3 саати. Негде од кај 11-11:30, до кај 14:30 негде. Неколку пати и 15 ч било кога станала. Не ја будам , ја оставаме да спие. Е ако стане кај 14 ч, знае да има кај 18-18:30 уште една кратка дремка.
    Пред некој ден и спиела на мајка ми саат ипол негде прва дремка, па втората 2 саати, со тоа што какала , па се разбудила од тоа.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    1.650
    Пу пу машала.
    Знам дека ако е на една дремка треба да му е околу 3 сати. Ама еве го спие сега од 5, нека тера :rofl:
    Ама навечер во 10 ми заспива сега, и тоа едвај. Вие кога легнувате?

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    2.297
    Денес 8 месеци. Летна времето ;(
    Да ве прашам, кога почнавте со ужинки? Има 3 оброци ама некако после цицање за брзо ми огладнува. За навечер пред спиење ќе пробам со АД а за ужинки рано ми е или како да правам?

5. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    1.650
    Јас му давав, смокчиња, шмукалче нешто, лепче

6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    2.297
    Ако давам ужина тргам подој?

7. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    1.650
    Ќе си видиш по бебе, макар што ужинката нема да го најади, само ќе го засити. Мојот и ужинка и млекце си бара пак :D

На merriel0, Mother of 2boys и Dodo1 им се допаѓа ова.
  8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    2.297
    Ама твојот е поголем каде каде нели? Не знам си викам па да не ја оптеретам така..

9. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    1.650
    Мојот е 11м.
    4-5 смокчиња знае да изеде, што не е премногу

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    2.297
    Аа добро блиску сме биле хаха. Кои смокички ? И какво смукалче, овие што ги гледав се над година

11. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    1.650
    Од Витаминка, 16 денари се во Веро :D

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.486
    Допаѓања:
    23.297
    Па зависи. Ако имала и втора дремка, знае и 22 ч да ја фати, дека сме задолжително надвор. Инаку 21-21:30 ч најкасно е заспана.
    На два пати, ми заспа во 19ч и до сабајлето до 8:30 спиеше. Незнаев што да правам со себе хахахаха

13. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    971
    добро, толку ли ја грешам работата што навечер ја запсивам со цице, и кога и да се разбуди и давам цице па затоа се буди често? значи пред некој месец спиењето ни беше 100 пати подобро. па влеговме во 4 скок, регресија, 5 скок, и читајќи тука едвај чекав да помине 5 скок и да стане болје, а тоа полошо станува.

значи и кога следам прозори на будноста и е под саат, и кога ни е хаос денот се исто е. ќе ја заспијам за ноќта, обавезно ќе се разбуди за многу брзо, ај пак ќе се заспиеме. последните 10 дена, овој период околу 11 нема промашај да не стане, не знам што се случи. после обавезно пак накај 12-1, па накај 4, и од 6 сабајле се молјакаме да продолжи да спие барем уште некое време, иако на крај некако ни јас не знам како презаспиваме и најчесто се будиме званично после 8, ама дур да завлече 100 пати ќе се закачи и ќе се тргне од цице.

немам сила навечер да ја лулам, плус сум порбала 2-3 пати и не презаспива, или миже во раце, спие, ама никако не можам да ја спуштам, или скроз ќе се расони, а мене многу брзо ме фаќа нервоза и ваљда ме осеќа.

како да го подобрам бар малку спиењето? порано си заспиваше исто како сега, 20-20:30, ама пред 3 не стануваше ни еднаш, најчесто дури и во 5 стануваше. ќе морам ли да ја нишкам наместо цице? ;(

14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.382
    Допаѓања:
    13.185
    Затоа што реално цица често навечер, ти си и асоцијација за цице, мирисаш на млекце и цело време ќе се џапа по цицето.
    Решение е маж ти да ги преземе презаспивањата, ти тргни се во друга соба. Неколку дена ќе биде мачно сигурно, ама ќе се навикне. Кај нас тоа упали, додуша мојава беше неколку недели само. Ама и сега ако завришти навечер некогаш ретко маж ми си ја смирува, јас брзо брзо да ме нема кај големата во соба :)

15. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    971
    За жал не се нафаќа за ова мм (мн ми помага не е за судење), он уште повеќе од мене се нервира што кога ќе ја спушти 95% од времето се буди... и се откажува па морам пак јас, а мене па најлесно ми е да дадам цице :D