Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.298
    Еве јас уште го барам решението. Вчера и дадов ад пред спиење демек да не се буди од глад, не бре исто.. минимум по 4 пати стануваме навечер. Ама во тие 4 пати еднаш добива цицка, другите пати ја нишкам..
    @thinkerbell сакаш да кажеш дека ако ја нишка маж ми, нема ни да станува, ќе се научи да врзува?

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.489
    Допаѓања:
    23.314
    Јас па од Кам едвај најдов потврдо. Се меки беа…

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    13.192
    Па кај нас упали тоа. Јас кога ќе ја земев и мирисав ваљда на млеко и уште толку се џапаше по цицка и си вриштеше.
    Ама и да не упали, нека стануваат нека думкаат, што ако одат на работа, поспијте вие малку.
    И ние сме по цел ден со децава што се нешто им фали, па барем ноќта да се врзе некој саат сон.

На Elly989 и MariaBouli им се допаѓа ова.
  4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    973
    Фаќа, со неа заспиваме денски. ама навечер има сензор, ја осеќа дека е она а не цицка и плаче ако пробам да и ја дадам :rofl: знам дека ги имаме научено и мене не ми смета многу да продолжиме така, ама се нервирам што се почесто се буди од претходно

ај пробај повеќе вечери и ќе ни кажеш баш дали има фајде. јас знам дека мојава само еднаш или два пати се буди од глад, ја осеќам како цица, другите пати се за цицка во уста. значи ќе ја фати и одма спие, не ни цуцка...

5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    1.330
    Ај да прашам, дали е опција од вечер ручек да и спремам, изблендирам и да го ставам во фрижидер, а утредента баба и да и го подгрее само? Се спремам за на работа, па да знам кои ми се опциите

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.840
    Допаѓања:
    77.248
    И јас почнувам, ама ќе и оставам на баба свежо све (она да и свари). Има работи како компир, спанаќ што не е убаво да се подгреваат... а за друго, ваљда би можела. Има одат на одмор со спремни теглички сварени каши и со мевце и за неколку денови, така да би требало да може...

7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    1.330
    Така најубаво, ама баба да ни помогне за нас прави јадење, уште да и кажам за бебе посебно да спрема на пареа и месо, нема време. Да, знам има работи не се подгреваат како спанаќ. Е сега компир и јас знам така, ама како готовине кашички имаат компир, а пишува да се подреат? :) Ај и другите мајки баш да видам дали имаат такво искуство, дали некоја од вечер спрема. За на одмор знам прават така, ама мислам ги мрзнат они, па после таму одмрзнуваат. Јас сакам свежо во фрижидер до утре .

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kjara2025

Kjara2025 Нов член

Се зачлени на:
    Сабота
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    10
    Ќе се уфрлам во разговорот. Јас и спремав месо и зеленчук каша и 24 часа може да стои во фрижидер на 4 степени. Кажи ми во што готвиш на пареа?