Кравји само, ама не исто ферментирани кравји производи и кравјо млеко. На многу бебиња им прави проблем на стомачињата.
Голема е, јас прематурче па со бејби лов од дм почнавме на таа се навикна таму на неонатологија . Одлични се искрено и не се скапи има различни цуцли (облици) . Медела цуцли имам ми одговараат на шишињата на бејби лов тие потесни што се ама некако овие најубави од дм. Пробав бибс лоши мн цуцлите вакум прават тоа не фрлај пари а скапи се.
Нас ни следи тој период сигурно. Како правеше кога имаше кратка дремка, му зголемуваше будност за да му ја скратиш или? Претпоставувам почнал малце порано да заспива за вечерно успивање тој период така (со две дремки)?
@Dodo1 ние сме веќе на две дремки. Ретко се случува да има трета, само ако другите две му се пократки. А и таа е половина час. Обично спие два пати по 1.5 до 2 часа. Навечер си заспива пак во исто време, само го зголеми последниот буден прозор. Се буди сабајле околу 8:30-9 часот, заспива 11:30-12 ч и спие докај 1-2 ч. Потоа заспива околу 4:30-5 ч и спие докај 6:30 ч. Навечер легнуваме околу 10-10:30 ч. Инаку, почна да плаче за спиење, а не сакаше да заспие, кенкав беше, не сакаше да лежи, се исправаше... после неколку денови ја исфрли третата дремка. Не гледај треба не треба, следи си го детето, ти најдобро ја знаеш.
Му зголемив прозор на будност да. До прва дремка 3 саати е буден. Таа му е околу еден сат и 20тина минути. Втората околу 2 сати. Вториот прозор на будност му е малку подолг, 3ипол, скоро 4 сати. А навечер заспива околу 9ипол, и почна да спие до сабајле до 8. Ќе забележиш кога е спремно од 3 на 2 да премини. Тежок е малце периодот. Јас едвај ред му зедов.
Било кое на авент или има посебно за нивна возраст? Да барам нешто 11+ месеци што пишува или како? Зошто од раѓање имам две на авент малечки од 0+ што се, 60 мл што собираат. Ако имаш слика да ми пратиш би ти била благодарна
Имам секакви дома и на нук и на бајби лов и на бибс, ништо нејќеше од бебе, ама тие се 0+ сега би требало поголеми да барам и не знам какви и дали воопшто сега толку доцна да почнувам со цуцли
Кога ќе прочитам вака почна да спие до сабајле до 8 очите вакви ми стануваат Со душа го чекам моментот
Врзуваат ли вашите цела ноќ? Бебе е скоро 8 ипол месеци, ама не врза една ноќ досега. Се буди за цицање 2-3 пати и си цица, не е дека така презаспива.
Досега ниту еднаш не сме провериле крв, ни јас сум побарала ни па педијатар ми кажал 7месеци сме, бебе фала богу здраво, напреднува убаво. Да барам да провериме ми дојде некако страв кога ве читнав поназад. 4дремки има сеуште последната му е кратка 30-40мин повеќе од 2.5-3часа не може да издржи, ама мислам дека периодов ќе преминеме на 3дремки.
Бејби лов сите се со М цуцла баш види на цуцлата има буква. Јас со таа почнав уште сум, сега е 4 ипол месеци. Незнам дали има Л, мислам има М со повеќе капки. Види баш.