Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Vaka jas od nekoj tip na nevnimanie prekinav da davam cel maj i juni d3 ili davav mnogu retko. Posle yoa me fati panika i negde juli mesec bev na ortped i i kazav. Mi rece deka mozam da napravam probl taka ako prodolzam sreka mojata bese cvrsta beba i pod itno da prozam do 5 koki plit d3 sekoj den a od septemvri da pokacam na 6 kapki. Istoto mi go rece i pedijatarot. Porano koga sonceto ne bilo tolku jako i koga ne gi mackale bebinjata so spf preku leto prekinivale da davaat no sega posto e postetno da go izlozime na sonce otkolku da pijav vitamini davame vitamini. Toa e. Za omega isto preku zima obavezno mi reloa dvete. Osobeno sto mojava ke trgna i vo gradinka za pokrenuvanje na imunitet. Znaci d3 preibuvanje nema ni vo vtorata godina

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    472
    Д3 се дава до година без прекин, меѓутоа после година се прави пауза во летниот период и се продолжува во есен.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    24.774
    Лошо се изразив. Д3 преку лето се прави пауза. До година, се дава , па летно време се прави пауза. Ама дека мојава година во септември прави година, пауза летово не направивме. Освен сега 3-4 дена, дека бевме на плажа и сонце по цел ден.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.965
    Допаѓања:
    2.787
    Не сум дала од тогаш ми е страв

5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.965
    Допаѓања:
    2.787
    Мајки вие што сте биле септември на одмор со 9 месечни бебиња како сте поминале,немавме прилика досега да отидеме сакаме неделава бар некој ден до грција да отидеме.

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    24.774
    Мојата е година и бевме 4 дена сега. И супер поминавме. Како се надевав, со оглед дека е прехипер активно дете, супер поминавме. И натака и навака, темпирав кога треба да спие, да сме во кола.
    Несакаше да спие на плажа. Па мм со неа одеше во соба да спие. Си играше, шетавме по плажа. Супер поминавме.

На Ladyme и nikja им се допаѓа ова.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    1.351
    Јас дадов вчера пола за проба и кога стана после доручекот пак поврати. :( Се мислам дали да ја однесам на имунологија за алергија на јајце, ме знам што да правам. Нема да и дадам пак. Дали твоето имаше одма реакција? Мене ми е чудно што цело лето си јаде жолчка и немаше проблем.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.965
    Допаѓања:
    2.787
    Додека им воведував неми пројави алергија одкако давав во ручек и после 2,25 или 3 саати млеко зада спие одкако ке заспие ќе повраќаше.Све во спиење во сон,последниот пат од памет ме извади мислев готово ќе се задуши дрте.Мада матичната ми кажа да пробам пак да дадам 1/4 да видамкако ќе реагира птимавме вакцина сега сакаме на одмор и здравје ќе пробам пак ќе дадам.

9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.965
    Допаѓања:
    2.787
    9+++ сме,дали овој период има скок во развој,или вадат горни кецови доле имаме 2 забчиња сеуште многу лиги имат

На Bebe moe му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    84
    Здраво мајки, 9+++ месеци сме. Од 9 месеци кога направи премногу плаче за менување пелена или пресоблекување. Не е нормално плачење, помодрува во лицето. Со се можно ја занимаваме, но не сака. Секој ден сум под стрес кога ке дојде време за тоа. Се соочила некоја членка со ова? Совет како да ја занимавам?

На Bebe moe и nikja им се допаѓа ова.
  11. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.965
    Допаѓања:
    2.787
    И моите се толкави,војна е додека им ставам памперс посебно со едниот близнак душа ми искача додека сменам

На Kjara2025 и Bebe moe им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    24.774
    Една година е и уште е борба за менување пелена. Пробај со гаќички, полесно е.

На Kjara2025 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    212
    I nie sme tolkavi isto vojna e koga e red za sobalaknje papmers starsno mu davam toa sto saka on ama toa e 1min se smiruva i prodolzuva so placenje se vrti place haus sme

14. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    212
    Nie nemame uste zapce ama ligi starasno i race vo usta stava i mu tecat ligite po raka jas vikam aj moze nekoj zab ke izvadi ama tesko nema uste

15. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    1.507
    7 месеци го имам истиот проблем, денес жими се бев на раб на нервен слом почнав да и се дерам и после плачев зошто и се дерев. Ама скурчено ми е извинете за зборот. И ништо не помага, не играчки, не седната, не легната, значи ништо!

Како будала пред некое време на ChatGPT му плачев и ми пишуваше се порбани решенија и на крај знаеш што ми кажа: Тоа е мајка, помири се дека е така, и гледај да бидеш што побрза :) као фала другар |(

ЕДИТ: извини не ти помогнав, ама морав да се пожалам. Преголем проблем ми е и веќе осеќам дека ми ствара толку голема нервоза што не можам да се контролирам....

16. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    486
    Истиот проблем со пелената го имам веќе неколку месеци, особено навечер пред спиење. Сношти помодре од плачење, дури и од стоење кај нас во раце едвај и ја облековме со мм на крај.

17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.380
    Допаѓања:
    92.551
    Мајки вие што имате воведено доручек ручек а и доите на колку време ви се оброците редослед може ли да ми кажете после оброк кога цица

18. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.746
    Допаѓања:
    1.699
    Со пелените изгледа сите сме на иста мака.
    Кога треба да му сменам, ми се плачи. Татко му стои над него, изиграва мајмун, триста играчки му подава во рацете, па песни па не знам што друго. Едвај едвај да се смени пелена.
    Планирам да му земам гаќички сега, си викам дека ќе е полесно.

На Bebe moe, naturally и nikja им се допаѓа ова.
  19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.965
    Допаѓања:
    2.787
    Од колку кила се гаќичките

20. ele.na

ele.na Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    28
    Кога и како ги одвикнавте од цуцла вашите бебиња ? Имаме 14 месеци преку ден максимално избегнувам да му давам цицла освен за дремка а навечер нема теорија да заспие без цуцла.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.