Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Vaka jas od nekoj tip na nevnimanie prekinav da davam cel maj i juni d3 ili davav mnogu retko. Posle yoa me fati panika i negde juli mesec bev na ortped i i kazav. Mi rece deka mozam da napravam probl taka ako prodolzam sreka mojata bese cvrsta beba i pod itno da prozam do 5 koki plit d3 sekoj den a od septemvri da pokacam na 6 kapki. Istoto mi go rece i pedijatarot. Porano koga sonceto ne bilo tolku jako i koga ne gi mackale bebinjata so spf preku leto prekinivale da davaat no sega posto e postetno da go izlozime na sonce otkolku da pijav vitamini davame vitamini. Toa e. Za omega isto preku zima obavezno mi reloa dvete. Osobeno sto mojava ke trgna i vo gradinka za pokrenuvanje na imunitet. Znaci d3 preibuvanje nema ni vo vtorata godina

angel4444 likes this.
  2. LeL15

LeL15 Истакнат член

Д3 се дава до година без прекин, меѓутоа после година се прави пауза во летниот период и се продолжува во есен.

Abc baby likes this.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Лошо се изразив. Д3 преку лето се прави пауза. До година, се дава , па летно време се прави пауза. Ама дека мојава година во септември прави година, пауза летово не направивме. Освен сега 3-4 дена, дека бевме на плажа и сонце по цел ден.

Abc baby likes this.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Не сум дала од тогаш ми е страв

5. nikja

nikja Истакнат член

Мајки вие што сте биле септември на одмор со 9 месечни бебиња како сте поминале,немавме прилика досега да отидеме сакаме неделава бар некој ден до грција да отидеме.

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Мојата е година и бевме 4 дена сега. И супер поминавме. Како се надевав, со оглед дека е прехипер активно дете, супер поминавме. И натака и навака, темпирав кога треба да спие, да сме во кола.
    Несакаше да спие на плажа. Па мм со неа одеше во соба да спие. Си играше, шетавме по плажа. Супер поминавме.

Ladyme and nikja like this.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Јас дадов вчера пола за проба и кога стана после доручекот пак поврати. :( Се мислам дали да ја однесам на имунологија за алергија на јајце, ме знам што да правам. Нема да и дадам пак. Дали твоето имаше одма реакција? Мене ми е чудно што цело лето си јаде жолчка и немаше проблем.

nikja likes this.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Додека им воведував неми пројави алергија одкако давав во ручек и после 2,25 или 3 саати млеко зада спие одкако ке заспие ќе повраќаше.Све во спиење во сон,последниот пат од памет ме извади мислев готово ќе се задуши дрте.Мада матичната ми кажа да пробам пак да дадам 1/4 да видамкако ќе реагира птимавме вакцина сега сакаме на одмор и здравје ќе пробам пак ќе дадам.

9. nikja

nikja Истакнат член

9+++ сме,дали овој период има скок во развој,или вадат горни кецови доле имаме 2 забчиња сеуште многу лиги имат