Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

И јас ова се прашувам. Мора да стиснеме заби и да издржиме некој ден и да ги тргаме.

Kjara2025 and MariaBouli like this.
  2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Леле само што сакав да го пишам ова, ама сакав да прашам дали некој има искуство со одвикнување рано. Ние сме 7 месеци и цуцла користиме буквално само за заспивање, ама не може без неа. Е сега според др.Гуднајт демек или се тргала до 9 месеци или после 2 години и сеа се мислам дали би успеала некако сега да ја тргнам...

3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Само јас изгледа размислувам тек сега да и дадам цуцла |( Ама не знам алтернатива за замена за цицка. Така заспива и се буди навечер ја бара. Не може да мрднам. Што да правам не знам.

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Немој. Ако ме слушаш мене. Цел ден со другарка зборам. Едвај и ја тргна на малата, што не е мала. Деформација на вилица, проблем со говор има.
    Ќе одвикнеш цице, кога ќе сметаш дека треба. И тогаш верувам ќе се плачки, ама цуцлава е зараза.

Laura7 likes this.
  5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Некоја мека играчка да пробаш како замена, таа да ја гушка па да и стане асоцијација за спиење :)

6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Еве јас немам некој посебен ред :D уште тераме on demand искрено, зошто некогаш ќе изеде повеќе, некогаш помалку и и треба допуна. За доручек и ручек сакам да воведам поасален ред зошто некако касно ни доаѓаат моментално, доручек накај 11 а ручек накај 3, ама за некое време ќе сменам пред да почнам со вечера :)

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Исти случај сме значи, не знам што да правам со доењето измеѓу оброциве ми е страв да не ми се направи маститис.
    Цица па доручек па ручек па да цица пак му иде некаде после 8-9саата од првото цицање сабалје, измеѓу дремки и јадење некаде давам на 2.5/3 часа и цела сум си во прашалници.
    Инаку навечер не се буди за цицање врзува 6-7часа сигурно

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Во 6:50 макс 7 подој
    8:30 доручек и во 9 заспива
    11 подој
    1 подој
    15 ручек
    До крај цица
    Сакам подоиве во 11 и 1 да ги направам само еднаш да цица накај 12, ама тешко ми оди. Попладне ми се темни, после ручек во 15 цица во 16:45, па 18:30, па 20:00. Како новороденче. Па после затнати канали и мастити нормално.

9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се буди 8 8ипол деновиве и со тоа се пореметува се поместува се во текот на денот, а дс го будам сабалје за јадење некако не ми е не знам... од бебе спие до покасно ретко се буди во 6ипол 7 иако имаше таков период ама еве сам мењава...

MariaBouli likes this.
  10. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Јас пу пу пу да чукнам во дрво не осеќам некоја промена. Дури на моменти се загрижувам обратно - дали има млеко во градиве мои хахаха зошто на пример пред некој ден за прв пат се деси да цица кога стана и после цицаше ехее накај 5 дури зошто се погоди, дремка, доручек, дремка, ручек. Ама не осетив ништо на градите. Ама генерално и ние така некако на 2-3 часа ја нудам, колку и да изела шо знам, бар за хидрација :D

Јас работам од дома па не се грижам да тргнам подои за одење во градинка и сл. и затоа така терам. А навечер и давав на секое будење што беше на околу 3-4 часа, ама пред некое време ме фати инат да пробам да не и давам за да видам дали ќе спие подолго (yeah, right, ама се надевам ќе дојде ден кога ќе ми се исплати :rofl:) и сега кога ќе цица последно околу 8, следното дури накај 4-5 и давам и после кога ќе почне да се буди околу 7.

Viktorijaaa5 likes this.