Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    436
    Како не, зедов за на одмор, кога ќе се искакаше едвај и ги вадев, цела се лепеше со гомца по нозете...:sweat:

2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    1.121
    Завчера имав буквално 3 нервни слома, што за соблакање што за спиење. На крај завршивме и двете со рикање, не знам која погласно плачеше и липаше, па уште 15 мин плачев и и се извинував. И си дојдов при себе зошто 2-3 дена бев премногу нервозна не знам зошто, и сфатив дека детето ми е такво, плаче за облакање/соблакање откако е родена, единствено што можам јас да направам е ЈАС да бидам смирена, па може како ќе расте така ќе го прими тоа од мене. Ама имав таков wake up call што не верував дека сама можам да си го направам :)

3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    35.200
    Како да знам дека ќе преминува од 3 на 2 дремки?
    7+ месеци сме.
    Пола саат се молиме да се успиеме, еве ми протестира и не сака да спие, не ни ми дава знаци дека му се спие.
    Третата дремка ни беше од 15:00/15:30 и траеше околу 40 минути.

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.844
    Допаѓања:
    12.803
    Ќе прави транзит две-три цело време и сам ќе си скрати на две. Кај нас така беше.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.714
    Како и ги вадеше?
    Се кинат гаќичките од страните, не се вадат, затоа така ви се случувало.

6. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    384
    Колку пати недело даваш јајце на 12+?

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.670
    Допаѓања:
    23.907
    Па некои 3 пати. Претежно за појадок.

8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.706
    Допаѓања:
    9.071
    Исто дојдов да пишувам. Втора дремка се океј, ама трета никако, веќе неколку дена. А пишти многу рано, и ми се буди во 5ипол наспан.
    Нас третата накај 16:00-17:00 ни беше и исто така кратка. Ама многу ми е неспиење толку саати…

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    35.200
    Од 13:15 е буден, еве едвааај го занимававме некако до 18:30, па набрзина бањање, млеко и еве го кома е веќе пола саат.
    Многу време беше буден, утре нема шанса вака.
    Ќе го пробам со 2 дремки да видам како ќе ми се понаша, мада нели му е рано на 7 месеци за 2 дремки бе?
    Ај ќе видеме како ќе биди. Пробајте и вие со 2 мајка, па види како ќе му одговара.

10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.706
    Допаѓања:
    9.071
    Ќе видам утре како ќе тераме, ќе пробам да поместам нешто, ама тешко кога многу рано станува.
    Со лазење како сте, пробува ли?
    Мендово на спална пробува да лази, а на подлога пробува да се исправи ако е седнат, никако нејќе да лази ни да проба. Ги мести колената и се фаќа за нешто да се исправи.
    И во раце веќе не се држи, ем тежок ем се џитка по се што му е интересно.:sweat:

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    35.200
    Се бутка со нозете и со рацете се исправа. Знае кога е на меше да се сврти во круг ама многу брзо му се здосадува на меше, ич не сака хахах.
    Богами не се држат веќе, мојов ептен е менде.
    Прегеска седнат ми беше во количка. Од што толку лумпуваше може 10 пати си ја тропна главата од страната на рачката.
    Вреска на цел глас, се смее, нозете па како ги треска јас не знам како не го боли. Ме куби за коса, во нос ми брца со прстињата, ми ја става цуцлата во уста, абеее хаос хахаха.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    40
    Мајки, бебе денес после ручекот почна да се дави и исповрати, имаше шлајм и мрсули. Веќе два дена како има шлајм. Само носето некако успевавме да го исчистиме. Вечерва откако е заспана само кашла и се дави. Дали може вака брзо да спушти на плуќа? И пишав на матичната и ми кажа инхалации од утре. Не знам дали да ја разбудам сега за инхалација или наутро да направиме. Премногу сум испаничена, дан се влоши состојбава. 10 месеци има

13. confidential

confidential Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    54
    Мајки, бебе е 8++ денес само една дремка а периодов беше 2 некој ден, некој ден и 3, не ми е јасно. Стана 9и40 сабајле, спиеше од 14.00 до 15.30 и сега заспа во 20.30. Многу малку некако, а полн енергија, само сака да рипа. Пробував да го успијам цел ден, плаче ли плаче, ќе го спуштев на подлога, гајле нема, си игра. Нели е многу мал? Да не има некој скок?

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.670
    Допаѓања:
    23.907
    Не ја буди. Додека спие , намести и маската за инхалација. Барем нема да ти мрда и ќе вдиши убаво се.