Мене ми рекоа 2 саати последно пред да спие, никако после тоа. Зашто им се отпушта слузницата и бетер е кога спијат.
Ние сме веќе со 2 дремки од 8 месеци. Секоја дремка тешко ја заспиваше и навечер до 10ипол будна.. и зголемив јас будни прозори и вака супер тераме. Станува сабајле 7ипол отприлика. Прва дремка 10:45, 11 отприлика, спие докај 1. Втора дремка 4, 4ипол, спие докај 5ипол 6 отприлика. 9, 9ипол вечерно успивање. Заспива за минута
Мајки, како ви седат за инхалација? Пробав со цртани(само за ова и пуштив), но не сака. Премногу е со шлајм, морам некако да и направам.
Фала ти за споделеното. Ќе го пробам денеска со 2 дремки, еве сега во 9:30 заспа за прва дремка, станат е од 6:45. Супер се држеше, дури сега пред да го заспијам почна да трие очи и одма заспа. Ќе видеме до кога ќе спие. Следната дремка му ја планирам накај 14:00 и толку, ама зависи до кога ќе спие сега. Сѐ надевам до кај 11. Ќе ви кажам баш како сме поминале.
На 11 месеци дали користите по една капсула бејбитол омега со д3 плус д3 чисто? Дали е доволно тоа, зошто истава доза ми ја дадоа уште на 6 м и ми рекоа терај така цело лето, ама она нормално не иста килажа и дали ова и е доволно.
Јас не давав цело лето, ама сега ќе почнам чиста омега бејбитол и пливит Д 4 капки по препорака на ортопед кога бевме кај него кога беше бебе , ќе закажам нареден месец кај ортопед па ќе видиме. 15 месеци е скоро
Не знам дали е прашањево за тука, барам есенска вреќа за бебе 10 месеци. Дали имате купувано од некаде сега брзо? Видов во Ело немаат есенски.
Колку месеци сте и колку кила? Да знам по колку капки и јас да давам од пливит. Мене никој не ми кажа пливит д ни ортопедот ни педијатарот. Него на 6 м ми рекоа терај бејбитол вит д со омега и чисто д цело лето. А знам дека треба веќе нешто појако. Абе сам ако не прашав никој не кажува цц
Мојата е веќе скоро 15 месеци , искрено не сум ја мерела ама кога бевме на ортопед рече од септември почнувај со 4 капки пливит Д , ќе ја однесам во октомври за да ја види дека прооде на 13 месеци па ќе видиме Моментално и давам Молерс со Д пливит
Ние го поминавме со реприза на 4ти скок. Се исто како во 4ти. 1 сат успивање со плачење, па дури сум го заспала одма се разбудил.