Дали е можно бебе само да се одбива од цицање? 11 +++ сме. Од пред 1 недела скрстив еден дневен подој. Сега цица наутро, после ручек, пред спиење и еднаш во тек на ноќта. Ама цицање без интерес, повеќе како цуцање цуцла. И не бара да цица, јас и давам
Вреќичка е лекот. За таа возраст земи си со ножиња, да може лесно да се врти. Јас сум задоволна од Виббо летово 0.5 тог земав уште спие со неа, сега 1.5тог земав за есен зима, соодветно на температурата дома.
Здраво, сакам да прашам кога им се затвори целосно фронтанелата на вашите бебиња? Ние имаме 14 месеци но сеуште не е целосно затворена, стои од прилика 2цм отворена. Давам 2 капсули Babytol D3 и една капсула Babytol D3 + DHA Omega.
Da razgovaras so pedijatar. Mozebi treba drug vitamin D 3 da i davas. Uste koga bese pomala mojata pedijatarot mi rece da se prefrlam na plivit d3 da ne e podolgo od 3 meseci na babytol
Ми стигна известувања дека си ме цитирала мајче, и кога ќе го отворам овде ме носи кај што те цитирам, а не сум ни означена. Грешка е нели?
Дали и кога му се појави на вашите бебиња сепарациска анксиозност и колку време трае? 7.5 месеци сме, ама како направи 7 месеци не сака воопшто да го оставам ни на минута сам. Само подава раци да го земам. Недај Боже па да го задени некој што не го познава, тоа е врескање.
Утре од пред месец време, моментално влеговме во 6ти скок и е уште појако изразена Кај други луѓе само ако не ме гледа мене, на земја само заедно со мене, единствено со татко и сака плус и тоа е супер затоа што ако е ептен само со мене кај ми е крајот
@QweenSM тргнав да ти одговорам сабајлето, нормално имаше прекин и после вечерта ми се прати недовршено па едитирав Кај нас од пред 1 недела е екстремно, почна да вика мама од зор да е кај мајка и, толку беше поврзана со татко и сега ако сум јас во собата не го перцепира вчера си играа на под падна и он ја зима да ја смири она вришти и се подава по мене мама мама. Што и да правам она ми е до нога, само пазам да не ја згазнам. Вчера ме следеше до вц, затворив врата маж ми ја снимал како седи ме чека, а он си седи сам со играчките. Мене ме интересира кога ќе помине фазата на штипење, кога заспива мора да ме пипка, не е како да не е сензорно стимулирана преку ден. Цела сум модринки
Јас еднаш ја имам извадено одкако гореше ова во трубарево и тоа завчера и мн ветер имаше во ѓорче и како еским сум ја свиткала до дома се покајав што излеговме со мајками.. нас двете не одува.. незнам што беше тоа. И сега мислам викендов негде ако излеземе да идеме Кавадарци или Дојран на риба малку на чист воздух.
Почна тој период. Еве ја година направи, лепенка е мајкина. Имаше еден многу убав период за мене, кога без проблем одеше со татко и, плачешееее по него. Ама се што је лепо, кратко траје хахахах Иначе се што напиша, уште трае. Само што сега, ми ја бара раката каде ми е, ме фаќа за прст и ме шета.
Да, веќе се консултирав со педијатар, ми кажа да продолжам со таа доза витамини. Некаде од кога имаше 4 месеци е на истава доза Babytol. Ми кажа дека е широко отворена ама има време да се затвори до 2 години. Незнам, малку ми е чудна целава ситуација затоа сакав да слушнам и ваше мислење тука.
Зошто да не е подолго од три месеци на бебитол? Од раѓање сме на нив, така ортопедот ни кажа и педијатарот. Веќе не одиме на редовните педијтриски преглед, ми кажа само по потреба и не знам дали треба да тераме и понатаму со д3 плус д3 и омега сме сѐ уште.
И мене ова ме интересира за д вит до сега бевме д+к сега треба да купам чист д - што давате после трети? Пошто видов има чист д на бејбитол па мислев тој да го продужам или има нешто подобро?
Ортопед ќе ти каже колку да даваш. Имаш бејбитол омега со д3, обично со тоа се продолжува, ама само 400ие вит д има, па обично плус се додава. Јас на now користам од 400 ие за бебево (моментално 3 капки и давам затоа што нагло се издолжи и ребренцата и се раширија)
Извини што ќе се замешам. До сега давам само д3+омега на бејбитол. На ортопед кога бевме на 2 месеци ни рече дури по 8 месеци контрола и да продолжам со тие. Ама еве доста мајки ве читам дека давате плус вит д. Каде да се обратам, на ортопед?
Да, на ортопед. Нашиов обавезно не вика на контрола на 6 месеци. Пиеше по 800ие, ама нагло порасна во должина и почнаа ребренцата нанадвор да и се шират и ни зголеми на 1200ие.
Nie sme 10mec i nas ni kaza da mu davam d3 cisto dve kapsuli i plus omega d3 edna kapsula na bejbitol sme i bas ja prasav pediatarot dali treba da smenam mi rece ne vaka prodolzi
Мајки малава не е почната сама да оди но со помош наша и околу некревети оди ама цело време е на прстиња, дома повеќе е боса зошто не многу сака да носи патики дали е до тоа или што е незнам, па дај кажувајте нормално е или не ?