Моето одеше на прсти дури беше босо. Сега му облекувам патичиња или едни како сандачиња и си научи убаво да си гази.
Кажете некој совет како од града да преминеме на шише? Особено што навечер заспива на цицка и кога се буди навечер само тоа ја смирува и презаспав. Преку ден скоро и да не цица само еднаш после ручек и пред спиење.
Вие што сте користеле Avent Soothie со што сте ја смениле после 6 месеци Ние сме 8 месеци и уште ја користиме. Земав една на чико со друга форма ама не и е јасно дека е за цуцање па си игра само со неа. Не знам дали има форми како Soothie за поголеми, дали воопшто се уште се препорачуваат тие форми за таа возраст?
Не знаев кај да пишам жени давајте памет оти се мрднав од нервоза за 'глупости' Колата нема isofix за детско седиште да се стави, зедовме статично као океј е... не е ич океј скроз е седнат, задремува и главата му се олабавува на напред свиткан цел. Какви седишта имате како седат вашите бебиња споделете искуство ве молам
Авент Македонија имаат профил на инстаграм avent.mk, па може најубаво е да им пишеш директно да те упатат каде има.
Уствари тебе ти треба седиште што се легнува, за кога ќе заспие да не му паѓа главчето нанапред, така? Тогаш ти треба седиште од група 1, од 9 до 18кг мислам дека беа, се користи некаде до 4 год. И од нив повеќето се за на изофикс база, ама ги има и без. Јас имам такво за син ми, бидејќи си го возев напред во кола, моето е на Макси Кози, моделот е Тоби, ама мислам дека веќе не ги произведуваат, ама можеш да го изгуглаш да видиш отприлика за какво станува збор и да побараш слично.
Не се буди да цица од глад, туку тебе да те осети. АД нема да ти помогне. Мојата пие 150 мл. АД пред спиењеи пак се буди на 3 ч. Не може да презаспие ако не цицне. Навика е. Треба да се одбијат.
10месеци сме и сеуште нефативме ред со јадење.Количински неми јадат доволно.Пробувам и после спиење и од како ќе станат одсабајле недавам млеко зада јадат ама џабе.Треба цел ден со тањирот во рака да бидам и да нудам јадење,ќе се мрднам веќе скроз
Mila Nie sme isti i so mec i so jadenje pred nekolku mec mn jadese se plasev da ne se popravi mnogu radi odenjeto i plus imas 1.400 kl visok od kolku sto treba da ima no sega eve se molime da jade nekolku lazici i tolku i mleko ne pie preku den samo navecer a jadenje se brkame niz sobi i mn malce neznma zosto vaka