1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    4.675
    Имам јас од Maxi Cosi, иста како количката. Мислам во tuc tuc гледав шарени.
    Земи си, дури и Март е ладно а ќе сакаме да си излегуваме.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.136
    Допаѓања:
    13.324
    Јас се мислев да ти кажам, ама и земав скафандер, па веќе година ќе има, уште такво да и натуткам на нејзе. Со некое подебело кебенце ќе пројдеме. Она и сега само станува во количката.. па се врти наназад, се пентари, не знам колку ќе ми е изводливо вреќа.

3. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    10.850
    Кај нас ќебе е невозможна мисија од новороденче нема истрпено, стално е со вреќичка за спиење. Облекувањето ни е смрт со плачење на секое, затоа сакав да си скратам чекор со вреќичкава, ама оваа што е за количката е 5тог да не свари се мислам.

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.136
    Допаѓања:
    13.324
    Па дома 2.5 зима користиме, а за надвор на камен време мислам ќе е таман. Ја искрено со скафандер не би и ставила ќебе. Ако е со јакна тогаш можеби. Многу е склет и мојата и сафра ја фаќа во едно место.. затоа мислам не ми е изводливо вреќава…

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    I mojava r naprsti celo vreme kako balerina. Ne e zaodena. 13m e

6. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.746
    Допаѓања:
    1.699
    Облекувајте им патичиња

7. adena

adena Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    70
    Незнам каде да прашам но ми треба совет што да правам, малиот за некој ден полни 1 година, почна да се исправа држејќи се пред некое време а сега веќе оди лево десно исто со држење на масата или креветот ама едното стапалце му криви на надвор и стапнува на внатре. Не исправено туку како зглобот да му се витка на внатре. Е сега ќе одам на матичен и да видиме можеби некое помагало за ноџето да го исправи ама до тогаш да прашам тука. Дали сте се соочиле со ова?

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    35.315
    Пиеме Амоксиклав од четвртокот заради воспаление на увото.
    Од вчера цел е нафрлан со брунчиња по мешето и грбот, и тоа како ситни пликови.
    Дали е можно реакција од антибиотикот и што да превземам во меѓувреме?
    Го мачкам со кремата атодерм на Биодерма.
    Се јавив кај матичната негова после ќе одиме да го види.

9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    9.386
    Може да е и розеола или од температурата ако качил. Поверојатно е дека од температурата, знаат да се исфрлат после ден два.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    35.315
    Фала мила.
    И матичната негова ми рече дека повеќе се сомнева од температурата, дека го држеше 2-3 дена, сега веќе нема.
    Брзо ли поминува?

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    9.386
    Да, за ден два се чисти, и не ги чешка ниту боли.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.809
    Допаѓања:
    2.575
    Каков трицикл да и земеме на малава, што да гледаме? Гледам има 8 во 1, 6 во 1.. Најдов еден од енци менци на попуст од 11 илјади на 8 мислам беше, може од 10 месеци да се користи, практични ли се?

13. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Me interesira kolku mleko pijat vasite bebinja vo tekot na denot. Nie sme 8 meseci.
    Ima 2 cvrsti obroci i 3 sisinja mleko od 180ml. Pie uste edno do dve vo tekot na nokjta no ne sekogas.
    Prasanjeto mi e dali vnesuva dovolno hrana i mleko vo tekot na denot.

14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    888
    Мојата бебка за некој ден полни 6м па се префрлам во оваа тема официјално :inlove:

Сакав да прашам дали и вашите бебиња освен што се будат ноќе се будат расонети? Последниве денови скоро секоја вечер имаме едно будење со по саат време гугање и играње во кревет после 3 сабајле… Едвај ја презаспивам кога ќе се умори, почна и цице да одбива и да бара да ја нишкам. Денски е скоро цело време на подлога и плус ја шетам така да мислам е доволно стимулирана. Можда уште ја држи петти скок па ќе се стабилизира амааа жива ненаспана сум ;(

15. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    382
    Колку дремки и дневен сон има?

16. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    888
    Некој ден три некој четири, уште мака мачи да ги продолжи и да се префрли скроз на 3. Некогаш 2 ипол саати вкупно и се фаќа сон од дремки некогаш 3 ипол (максимум). Ваљда е малку нели? Голем неспијач е дење, се и е интересно и се буди ококорена по пола саат на скоро секоја дремка…

17. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.809
    Допаѓања:
    2.575
    Мојата е голем неспијач, се буди така да. Кога и беа прозорите на будност пократки океј беше, за еден саат ја успивав пак. Сега кога ќе се расони 3 саати ми е будна преку ноќ, пример од 2 до 5. И мојата е доволно стимулирана, цело време си играме, троши енергија, прошетана, ама џабе. Да не те плашам ама ние од 4ти скок не се опраивме, еве 10 месеци ќе прави нема врзано повеќе од 2 саати, јас сум зомби, не знам како функционирам преку ден.. Живеам за денот кога ќе ја преспијам ноќта

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    382
    2ипол саати е малку,но битно е и колку е долг прозорот на будност последниот.Исто така и дали ја мачи забчиња?Доколку има нешто научено ново може и тоа да го вежба па да е период.
    Кај нас распоредот е следен
    Будење:7часот
    Прва дремка од 8ипол до 10часот.Ако издржи некогаш и од 9 легнува.
    Втора дремка: од 12ипол до 2
    Трета дремка: од 4ипол до 5и15.Иако му се спие повеќе јас го будам
    Ноќно спиење започнува од 8часот/8и15 и заспива во 8:30 веќе.
    Се буди ноќе не дека не но не се буди за игра туку од што не знае сам да презаспие.Едно млеко обавезно во период од 3 наутро до 5 наутро зависи кога ќе се разбуди.
    Навечер нема зборење нема светло освен пригушената ламба за да можам да го гледам.Ако се разбуди прво пробувам со цуцла и тапкање(без подигање)ако не успее тоа тогаш го зимам во раце кратко нишкање.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    888
    Цело време учи ново периодов и плус забите ја мачат да… ние немаме ваков распоред денски, само успивањето ни е фиксно од 19-20, а дење пратам само прозори будност но дремките зависат од тоа кога ќе стане. Некогаш во 5ипол ќе стане и никако не презаспива, некогаш 6, 6 ипол, 7 - нема фиксно будење. Исто и дремките се прекратки, едвај втората успевам да и ја продолжам ако запнам да ја презаспијам. Последниот прозор не и е доволно долг, едвај ми издржува од што и фали сон од дремките…

20. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    83
    Здраво мајки, 10 месеци сме и пишува дека сме во 7 скок. Денски дремки има две по пола час или макс 40 минути. Никако не сака да ја презаспијам. Премалку сон има денски, но со ништо не успевам да и продолжам дремките. Навечер плаче во спиење и само се исправа. Како поминавте вие во овој скок?