Nie sme isti skoro 11mec ke pravime lazi se brkame stanuva na sto ke najde ama so zborenje ma ma ba ba i tolku i so jadenje sme sega katastrofa
има во зегин " чоколадни" без глутен, вкусни се само малечки се, не се баш за бебиња https://www.zegin.com.mk/mk/gullon-sharkies-biskviti-so-kakao-bez-gluten-250-g
Бебка последниве денови буквално ржи и тоа се повеќе и повеќе. Најмногу дур цица, дур и давам јадење, и дур си ги чешка непцата. Нормално ли е ова, до забите ли е? Надуени и се двата ќеца чекам да пробијат ептен е напета ама ржењево дури creepy станува. Кучето не ми ржи, ама бебето да
Мене со месеци ми ‘ржи, сега најново почна покрај ‘ржењето да се турка со нозете од кревет додека цица. Се надевам нормално е
Што се дешава на 8 месеци луѓе? Детево значи е прелепенка за мене, никој не смее да го држи, синоќа седеше буден до ниедно време и како збеснат по цел кревет ораше, жими се мислев со крстена вода да го мијам. Збори, вика на глас, ни цицање ни ништо, сите дома не остаи ненаспани, еве го и сабајлево од 6 на нога и скока ко мајмун.
Мајки со бебиња во 7ми скок… дали и вашите не сакаат во количка? Бебе што обожавало количка, освен во 4ти скок, сега пак… ни завршува за брзо, се враќаат ли во нормала?
Мајки, син ми има 10 месеци. Цела недела се буди сред ноќ и го заспивам со лулање, но штом го спуштам на кревет пак се буди и плаче, па пак се луламе… и цела вечер така. Не е настинат, нема никакви проблеми преку ден. Има некој ваков проблем, до скок е или што?
Во скок е, и ние сме сега во 7ми скок. Навечер плаче во спиење, денески само по 1 час спие. Ужас сме.
Фала на одговорот! Се надевам бргу ќе го поминеме ова. А што убаво теравме пред овој скок, барем бев наспиена
Мојава одамна е прилепена за мене, ама знам дека има влијание и дека не се гледаме премногу со луѓе (се некако не можеме да се организираме ради другите , ние со бебе полесни сме за организирање отколку паровиве што ги имаме околу нас). Ама тоа е што е, да ти кажам па ич не се нервирам. На крајот на денот во периодов мајка и татко им требаат најмногу ќе се дружат натаму цел живот. А за навечер, пу пу пу добра е. Со тоа што последните неколку вечери изгледа сонува нешто па се расплакува во сон ама ќе ја погалам, гушнам и ќе си продолжи
Исто хахах. Го оставив на подлога да си игра и отидов до кујна да си ставам една чаша сок. Збесна дека го оставив сам. Урлаше буквално. Муцка не затвара. Една секунда не е за сам да го оставам. Вчера душата ми испадна. Се фатил за масата и готов да стане. Си викам сега ако е ваков што ме чека за 2-3 месеци? Можеби период му е, а можеби и не. Сега скок има колку што знам. За 2 дена влеваме во 6 скок па ќе видеме како ќе поминеме.
Ние од вчера се размрсолавивме. Таман му помина воспалението, сега па друго. Преку ден сме ок, ама навечер пред да спие му за затнува носето. Прскам со аква марис и вадам со носко. Освен тоа што друго можам за да му олеснам? Воздухот дома не ни е сув, навлажнувачот ни е пуштен уште пред некој ден кога почнавме со греење.
Најдобро е со инхалатор ако стои. На моето така му пушти кога беше настинат, ама стоеше дека омалаксан инаку тешко.
Ко што знаете ние книга може да пишеме за колку мојата беба НЕ И НЕ Сакаше во количка, и кенгур и марама, последно кенгурот со седиште ни беше додаток, па да оди да ја бутка количката, па горе на рачка да ја држела... Се додека не и земавме трицикл, сеа 3 пати на ден бара сама да се шета. Оди со чевличките во рака до точачето и вика, ,,Чаче! Чаче!" Ќе ве излажам ако кажам дека не си пуштав суза првите денови.
Majka lulam veke 3 meseci sekoja vecer. Place sekoja nokj,ama bash sekoja. Nie sme 8meseci. Od 5ti mesec mi e vaka. A preku den si e ok. Taka da neznam kako da te utesam i navistina neznam sto e. Niti e skok niti e regresija. Ednostavno nemam odgovor. Da bese nesto od toa do sega ke pominese. Ama ete
Благо кажано ужас... за 180 степени се смени со 7ми скок. Мојата генерално во скоков пишти за во раце, премногу внимание сака, па така не сака и во количка да се вози, ниту на под, ниту во хранилка, во раце и давам да јади.