1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    100
    Не знам кој скок е (според апликација сме у зелено) или што е ама мртва уморна сум. Од кога ќе заспие до сабајле буквално на 2 саати сака да цица и кенка, со цуцла не се смирува. Преку ден само ржи, за подлога нејќе да чуе, само у раце и да се шета така. Има ли крај ова…. Заби не искачаат, пипкам нема ништо, ни па се лигави, никаков знак.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.133
    Допаѓања:
    13.317
    Исто… значи не сака ни да јаде, се лупа од хранилката, синоќа не извади од памет. Се разбуди во 1 и почна да се лупа да се прекршува цела, мислев нешто и се случува… се преплашивме со маж ми и наеднаш рандом почна да си се смее да си игра, весела среќна. И што и дадов млеко почна пак така да прави, сега не знам дали од одбивност така правеше или нешто и се дешавало, закажав на лекар утре… цело време во раце, кенка 24/7, плаче од ништо. Не можам да си го препознам детето, стварно се молам да е до скоков, зашто сум спремна да ја носам на невролог…

3. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    I jas ke se nadovrzam. Po celi nokji place veke 3 meseci. Od 5 meseci navaka. Eve sega e 8meseci. Mrtva umorna sum. Retko koga ke me ppcasti da spie bez da zaplace. Ne se zabi,ne se usi, ne e meshe. I jas navistina neznam sto bi mu bilo. Placenje do zajduvanje. Nekogas mozevi sonuva pa isplasen se budi ama ne e sekoja nokj son. Preku den e ok bojkot za jadenje da,mn mi namali so jadenje,edvaj 3 sisinja mleko od 200ml i ne sekogas gi pie i dva ovroka po 120-130g.
    Bidejki spomna nevrolog mozebi i jas treba da go odnesam zosto ova ne e normalno volku da place. Bukvalno na 15min vreska. Mi stvara nervoza veke

4. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    486
    Од скокот е, не паничи, каков невролог, супер си е. Исто се дешаваше, кога и беше најјакото стануваше навечер, и давав да цица и наеднаш се трга од цицка, почнува да се ака и се фрла на назад како да де грчи и 15 мин минимум не можевме да ја смириме. Сега тоа и помина ама ова погоре што го набројав и трае уште, белким ќе заврши за кратко

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.133
    Допаѓања:
    13.317
    Ние 11 ќе правиме за некој ден. Ова твоево е заби според мене. И да, забите знаат да мачат многу.
    Леле истооо, скроз исто. Значи хорор невиден е, ни завршува скоков сега за некој ден, ама она сега почна да покажува вака.. претходно не беше вака. Се беси по мене, ме тегне, се дере, не знам веќе ама скроз ме полуде. Вчера врвот го достигна од што не полуде.

6. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Ne se zabite ni izlegoa na 6meseci. Bevme na pedijatar vika ok e deteto.

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.133
    Допаѓања:
    13.317
    Па нема еден заб да излезе, колку заби имате? Не мачат сите исто, ние ниеден не осетивме, затоа една двојка здравје ни зема колку ја мачеше, а претходно 5 извади без проблем.

8. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    8 ima. Rano e za 4ki kilku sto znam. I vaka gledam ne e otecen. Ne se ligavi veke. Ne grize se i svasta kako koga vadese. Site naednas gi izvadi. Malku osetiv od sabite ama ne bese strasno

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.892
    Допаѓања:
    24.740
    Ни трицикл сестро несака моево. Понекогаш де сака.
    Сака во количката на вкука ми.
    И во точакот на другарка и.

10. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    382
    Мајки кога да купам седиште за во кола и какво?Бебе е 7м ,транспортеров брка работа ама го гледам сака да се исправи додека е во него.

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    10.847
    На 7 го сменивме и ние, тесно и стана во транспортерот особено кај раменцата. Јас имав база Cybex па земав Cybex Sirona и сум многу задоволна, спие по саат време во него комотно е, ужива. Се исправа и се навалува за спиење.

На Baby warrior и Stone им се допаѓа ова.
  12. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.026
    Допаѓања:
    1.605
    Jas na 5 meseci kupiv mnogu e poudobno vo sediste jas zedov na cangaroo zadoovolna sum se rotira i se navaluva vo 3 pozicii

13. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    83
    Мајки какво чаршавче за креветче им ставате зимски период на бебињата? Јас имам обично тенко, спие во зимска вреќа и температурата во собата е 22-23.5. Лицето и е ладно, реков дали треба да и ставам некое подебелко.

14. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    176
    Што правите со бебе од 11 месеци за занимација, мислам какви играчки им држат внимание?
    Цел ден со неа сум на подлога, не ми дава да станам, ништо од играчки не и е интересно , само далинското и телефонот(facepalm)

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.133
    Допаѓања:
    13.317
    Ништо, се шета низ цела куќа:rofl: а ја по нејзе да не изеде нешто или да не се прекрши некаде. Во последно време, занимација и се наоѓање мои влакна низ стан:rofl: па ги фаќа со два прста, ги тегне, па нешто ги разгледува:drunk: џабе чистам секој ден со опаѓањево. Исто се пентари по маси, гарнитура и не смееш да ја пипнеш, одма се џитка назад. Во глобала играчки и се што си најде по пат дур ровари:rofl:

На Bebe moe, thinkerbell, Noemi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.962
    Допаѓања:
    2.785
    10++ сме како е периодов со вашиве деца ми сменија сами во 9 ми стануваат навечер по 2 саати ги успивам во 22 некад 22 и 30 заспиваат.Тоа се превртува,се ака од земја незнаат што прават како луди.Јас се преморувам веќе,немам сили на крај јас ќе заспијам пред нив

На Bebe moe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.133
    Допаѓања:
    13.317
    7ми скок, со среќа…:drunk:

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.746
    Допаѓања:
    1.699
    Моето е 13+, со ништо не знае да се заигра, евентуално со пластично шише или даљинско. Јас седни го на подлога, тој стани замини :drunk: некои деца се такви што не знаат да се заиграат. Јас се помирив |(

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.892
    Допаѓања:
    24.740
    Кабел од полнач за телефон, метрото за мерење, врвка што извадила од некоја тренерка, комодата за чевли, собни папучи, фурната за печење, машината за садови. Ова и е занимација, ама културно ја тргам од последните две.
    А јас будала едунативни играчки ќе купувам (facepalm)
    Нека игра со што сака.

На nikja, Kjara2025, Noemi и 3 други им се допаѓа ова.
  20. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.746
    Допаѓања:
    1.699
    Цела игротека ја имам во еден ќош, не знам за кого:rofl:
    Собни папучи и на мојот му се fave. Па ако се малце пошаренки, готово ќе ти ги соблечи (facepalm)

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.