До 70та недела, тоа ќе му дојде до година ипол / 10 се вкупно и секој си има свој особености некои со неспиење некои со нејадење некои со доенечки штрајк некои со будење навечер у сред сон да издржиме јако
Jas uriage koristam za crvenilo ili mantazol, smeni peleni, brisi so tuferi, suvo da e i ostavaj ja podolgo bez peleni ke pomine pobrzo
Добро, како ги заспивате вашите 8/9 месечни бебиња? Па и поголеми? Добивам прсти во нос, шлаканици, со нозете ме удара по лице и по раменици, ме куби за коса, ме тегни за ланчето со цела сила, се исправа, брчи, вика на цел глас, сака да дофати нешто од маса. Буквално како да заспивам некое си торнадо во тело на едно бебе. Се успивавме цели 2ч вечерва, цела се укочив. Во 6ти скок сме, не знам дали има некакво влијание ама ме цркна вечерва хахах.
Со трпение и нерви хахахахха Од бебе што заспиваше на трето влечење млеко и спиејќи го допиваше, сега имам бебе/дете , што ќе се напие малце млеко, па фрла шише, става цуцла, па ќе стане, ќе шета низ спална, па ќе сака во креветче за да игра, па ќе сака назад, па ќе сака полнач од телефон, па ќе рипа по мене, па ако мижам ми отвара очи, ако легнам кај што она не би сакала, ме влече за коса итн. И тоа трае трае, еден саат можеби. И не сестро, не сме во скок.
Мојата од 8 ипол месеци ја успивам така што ја легнувам во креветчето нејзино, гасам ламби и само една столба свети, и пуштам над нејзе со музика да врти чудоно, шишето со млеко и го давам во раце и да си пие. И како си пие, си заспива сама. Јас ја набљудувам за ако заспие да додржам шишето да го допие во сон, и на крај само и ја ставам цуцлата и толку. Знае после да се врти на сите страни и правци, и ако се подразбуди сама си ја наоѓа цуцлата во креветче кај и е и си ја става и презаспива.
Личи на габа. Посети кожен доктор да ти даде препораки како да третираш понатака. Ние канестен+кортико во комбинација со павловичева користевме по препорака од кожен лекар одма се среди, ама до рани бевме стигнати зошто предходно слушав совети од матичен и рандом луѓе.
Со еден збор, едвај. Ме фаќа за нос, за уши, внатре во уста ми брца со рацете, цуцлата нејзина ја вади ми ка дава мене.. пред некој ден менѓушата ми ја извади од тегнење и ми ја фрли под спална едвај ја најдов. А веќе ми тежи многу.. плус на секој саат ипол навечер ја нишкам и презаспивам.. се искривив цела
Можно е на почеток од 7 месеци да префрли од 3 на 2 дремки? Или само така се погоди да ми одбива трета дремка.
Мене така ми префрли. Само што наполни 7 месеци и не сакаше трета дремка никако. Па од тогаш сме со две и ниеднаш нема побарано пак трета. Ама штом веќе ти протестира за третата, најверојатно за брзо ќе ти префрли на две, или па ќе ти шара, некој ден со две, некој ден со три. Кај нас одма пресечи на две и толку.
Еве сега тера втора и последна дремка, ќе стани кај 15:30ч, ретко до 16ч. Зависи како е расположен. Обично пред ноќното спиење 3.5ч е буден обавезно, а знае да си поседи и 4ч без проблем. Ма некогаш и више.
Lele jas maka si imam so dremkite. Stanuva sabajle vo 9. Prvata dremka mu e nakaj 12-12:30 i spie 1.5h. Slednata dremka mu e nakaj 5 i spie 2h gore dole. Nokjno spienje ni e 10ipol-11. Poludev
Касно станувате сабајле, затоа пробај поместувај му секој ден, најкасно до 8 да дојдете а иначе таман му се дремките и со прозор на будност и должина, иско втората е доста долга, таа е поубаво макс саат ипол да е , ама касно станува, па автоматски и касно заспива
Најкасно 8 да биде кога ќе стане сабајле. Секој ден по 5 минути поместувај. Касно станува и затоа и така касно ви е се.