Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    91
    Мајки ве читам за дремкиве па ме интересира дали ги презаспивате за да ви спијат по саат ипол два? Мојов е 3 месеци, дремките се по 40-45мин, за да спие подолго морам да го презаспивам и тоа ми успева исклучиво ако лежам до него и почнувам да тапкам по газе непосредно пред да поминат овие 40мин.

2. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Nemas potreba da go prezaspivas, sekako ima 4-5 dremki vo denot. Mal e uste poleka ke vrzuva poveke son. Veruvam ne e budno poveke od 1.5 cas.

На Kitanova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Znam ama eve probuvam i nekako ne uspeva. Ako legne porano nokje mnogu se budi place,se dunkame so saati,ili ke si pravi kako dremki jas ziva nenaspana. A vaka koga ke zaspie pokasno mnogu podrugo e. Poubavo spie znae da zaplace ama ne e tolku tragicno kako sto znae na 15min i da moram vo race i da setam niz soba za da prezaspie.

4. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Eve sega zaspa vo 4ipol. Ova mu e vtora dremka. Ke spie 2h obavezno.
    Ke se razbudi 6ipol
    Sansa nema da zaspie pred 10ipol

5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Касно станува, полека преместувај будење порано и порано и ќе се среди. Мојава стануваше 6ипол, 7,7ипол. Последниве ноќи ми се буди и седи будна сред ноќ по неколку саати, и денес ми стана во 9. Ми го пореметува редот ама пробувам малце порано да ја успивам и пак 9, 9ипол е заспана навечер. Иако,јас би сакала малце порано да ми заспива, може кога ќе почне во градинка ќе смени

6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Колкаво е бебето? И мојава заспа 4 и 20 денес, еве 5 и 15 е уште спие. Јас ако не се разбуди до 5 и 45, најкасно 6 ја будам. И после во 9ипол пак е заспана

7. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    8ipol meseci e, jas od placki nokje nemozam glava da krenam. Toa pisti vo son sekoja nokj.eve ovie nekolku dena vaka pokasno koga zaspiva ne mi se budi tolku ne place. Neznam sto e ova ama mn dolgo trae. 3 meseci celi veke ova ke mu bide 4 ti mesec po red kako vristime nokje.

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    За будењето исти сме само не вришти мојава.. заби кога вади е хаос, на секој пола саат е станата и кенка. Да не вади заби твоето? Ние имаме 6 веќе

9. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    8imame hahaha. Ne se zabi,ne se usi ne e stomaceto ednostavno saka zrckite da mi gi vadi nokje i toa e toa. Me fakja ludilo koga taka vristi bez vrska,nekogas go budam maz mi vikam zimaj go trgni go od mene. Strav me fakja. Ova hormonive bile strasna rabota

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Еве стана прееска во 5ипол. Сега е надвор со свекрва ми шета да ја фати воздух, па во 8ипол ќе ми ја донесе, ја бањам и во 9 и 10 веќе да е заспана

11. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    6:10 stana eve sega rovari po igrackite. Ke probam denes porano da go legnam pa ke vidime.

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    35.315
    Јас дури сега гледам ама ти одговориле веќе членките.
    Доцна заспива и доцна ти станува, затоа ви се и дремките доцна.
    Од 19-21ч е идеално да заспива бебе.
    Гледај ако можеш по малку поместувај му и полека ќе се среди.
    Ние уште од 2 месеци сме со заспивање во 19:30ч.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Кога му е првото станување навечер? Јас имам пробано порано да ја заспијам неколку пати ама не сака бе, додека не дојде 9ипол не зацврстува сон..

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    35.315
    Првото му е најдоцна 22ч за млеко.
    Ќе речеш адаптирано повеќе ги држи, нема грешка. Од скоро воведов и вечера, ама знам дека нема да има пак промени.
    Додека да се разбуди сабајле во 7, ќе стани уште 2 пати секако за млеко.
    Не знам веќе кога ќе почни да врзува цела вечер без млеко, 8+ месеци сме.
    Жити пред некој ден за чудо спиеше од 12 на полноќ до 6ипол сабајле без да стани за млеко.
    Кога се свестив цела бев прашалници дека спиев 6ч без да ме разбуди хахах.

Џабе ќе пробуваш порано ако е навикната 9ипол.
    Евентуално да ја будеш сабајле порано ама тоа не би ти го предложила тебе, дека знам и онака си плачиш за сон и стварно ми е премногу жал дека никако не се опорави девојкава твоја.

15. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.312
    Допаѓања:
    4.837
    Мислам градинка кога ќе почне ќе станува рано ќе се изморува таму и до 8 ќе е капут. Така внукава па затоа и сега не ја форсирам. Заспива 9 ипол моево. Од 9 почнуваме и секој ден гледам демек порано да почнеме и од 8 да почнам со маки ќе спие и ќе се буди ќе ја презаспивам плачки и пак ќе зацврсти кај 9ипол.

16. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Ama dzabe sabajle nemoze da se rasoni i za 1 saat ke bara pak da spie. Znaci se sum probala. I on zaspivase vrv 8 ama eve sega smeni. I poarno mi e vaka malku od malku spijam i jas i on. Inace bevme placki po celi nokji oko nemozev da sklopam. Ne se budi za mleko ednostavno place na pola saat vristi korne. Sega koga pokasno zaspiva poubavo spie vreska ama ne na pola saat. Znae 2-3 pati vo tekot na celo spienje. Jas mislam deka toa sto vristat vo tekot na nokjta ne e nisto drugo tuku ne se ednostavno mnogu umorni i si pravat kako da recam dremki. Znael mnoooogu cesto da se razbudi vo 10ipol (koga zaspivase vo 8) i da igrame do 1 pa i 2 ne fakjalo. Sega vaka e mislam poaktiven i koga e poveke umoren poubavo spie. Moja pretpostavka e ova pa ke vidam do koga vaka ke tera.

17. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    3.117
    И мојата дремнува саат ипол одкоа ќе стане, па не е тоа толку лошо. Тоа ми е единствениот дел од денот што ми е по шаблон. Стануваме, правам кафе/какао, спремаме заедно доручек, доручкуваме, раскреваме, на подлога малце си играме и одиме да спие. Одкоа ќе заспие си го пијам кафето. (Ако се пушти од цицка де) Кратка и е таа дремка ама такво ми е детето. Во 8 саат легнува да спие навечер. Ако стане во 8/9 и она многу доцна заспива, а реално е дете што лани коа се скрати денот у 3ипол попладне почнуваше ноќно спиење и сабајле у 4 беше будна. По 5 минути, цик цак, повлечи потегни, успеавме вака да се регулираме. Не следам никакви рутини, си го следам детето. Можеби сепак му треба дремката кратко одкоа ќе стане и на твоето дете. Знам вакви деца неколку, пробај нема ништо да изгубиш.

18. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Te razbiram potpolno no on skrati edna dremka. Bevme na 3 sega sme na 2.
    Ako zaspie tolku brzo ke ima 3 dremki i tie ke bidat isto pokasno. Ajde nekogas go ostavam ke zaspie brzo polse stanuvanje nautro no nemozam taka sekogas. Mn mi se budi navecer i kako Kruela sum. Son nemozam da vrzan poveke od 1h. Premorena sum i ova trae veke so meseci. Vo nekolku navrati imam pisano ova trae od prv den koga napravi 5 meseci. Neizdrzlivo e veke.

19. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    3.117
    Затоа сме на форумов, да споделиме искуства. Секако секое детенце си е засебно, може е од тие малку сон што им треба :)

20. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    486
    Со што да го исчистам папочето? Гледам денес случајно внатре како корупка со ѓубренце насобрано, не можев со чепкалка за уши да го средам..досега немав заприметено, а како внатрешно и е папочето и не се гледа баш, грижа на совест ме фати да не и се инфицира, мислам дека и го немам исчистено од кога и падна папочната, а сега 1 год ќе прави...(facepalm)