Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Najverojatno, a i tolku lesno spie sto se go budi. Na se reagira. Kniga imam da pisuvam za spienjevo. Pa so svetlo pa bez svetlo probavme abe nikako ne se pogodi. Ednostavno sum vo klubot nenaspani majki,a ne ima mnooooguu:D:D:D
    Ama ke izdrzime muski :muscle::muscle::muscle:

2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Другарки, да ве утешам. Еве го нашето спиење ноќеска односно НЕСПИЕЊЕ. Заспа во 9и 20, прво будење и беше во 10. После тоа следуваше ова. Па 4 :45, 5:45, 6:45,
    7 :45. Капак јас сум сама дома викендов и бонус сум болна, гнојна ангина треска болки во тело. Жими се не знам што ќе частам кога ќе почне да спие бебево..

Прикачени фајлови:

3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    887
    Лелее ме утеши имало полошо од нашево ;( ахх дремкај си со неа денски да собереш сила. За тренинг не размислуваш? Те читав се мислиш да ја одбиеш па да почне така да спие. Што се реши?

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.746
    Допаѓања:
    1.699
    Моето има 13м. Уште не ја преспива цела ноќ без будење. На ад сме, плус оброци све и свашта.
    Сите ми велеа ќе спие кога ќе почни да јади. Аха еве..
    Некои деца се такви, некои од 2 месеци ја преспиваат ноќта, некои од 2 години:rofl:
    Не те утешив знам, ама да знаеш дека не си сама :muscle:

5. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    Jas ke se pofalam,nie vcera zaspavme vo 9 do sabajle do 9. Bez da se razbudi voopsto. Ova bese bingo za mene. Ama pa jas nemozev da zaspijam od umor do 2.
    Ke vidime vecerva kako ke bide

На dummy и Dodo1 им се допаѓа ова.
  6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Значи кај сите има подобри денови освен кај моево.. не знам што ќе беше ова

7. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    По колку пати се буди мајка?

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Ќе пробам сега маж ми со неа да спие две три ноќи..

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    423
    I jas taka vikav do vcera,ke smenat ne sme naviknati definitivno.

10. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.746
    Допаѓања:
    1.699
    За млеко 2 пати, и измеѓу тоа не знам уште колку. Си кенка, се превртува, ќе си седне на спална, кај мене на перница се качува.. Катастрофа шо да ти кажувам :drunk:

11. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    887
    Ај баш пиши дали ќе има ефект држам среќа. Јас пред некој викенд една вечер ја оставив заспана мајка ми да ја чува а ние на роденден, си врза 6ипол саати што се нема десено од ехеее кога. Вчера заспа во 8 јас доаѓам во 10 до неа и одма почна да ќенка да бара цице. Осеќа по мирис ваљда не знам што да кажам

12. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.474
    Осеќа сигурно, плус знае дека ќе и дадеш ако закенка :D не се ич смотани како што ги мислиме, уствари се многу паметни и не вртат на мал прст уште во меше кога се :rofl:

На Butterfly009 и dummy им се допаѓа ова.
  13. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    138
    Дојдов и јас да пишам и да се пожалам околу спиењето за скокој вака нема правено
    Значи си легнуваме во 8:30 најкасно до 9:00 часот е заспана и мирна спија буквално половина час е после лудило е цела вечер цело време ме бара мене, бара да цица односно ќе цицни 2/3 пати колку да се осигура дека сум тука и легнува по 10 мин пак истото го прави да кажам цуцла не цуца или пак ако спиењево од 10 мин и се продолжи фазла вреска во сонот...
    Цела недела е ваква не сум ни спиена ни ништо...
    Да кажам и забче едно извади и после од кога го извади почна ова да го прави 6 ипол месеци е следната недела 7 прави...
    До што можи да е ако знаете некој совет кажете

14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.312
    Допаѓања:
    4.837
    Мачкај гингива преку ден, има мака сигурно со запчињата и затоа не јаде како што треба, па затоа што слабо јаде и слабо спие и све и прави нервоза. Преку ден како јаде и како спие? Од тоа многу значи и вечерта.

15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    4.236
    Ако ми веруваш јас во еден момент се посомневав дека бладам и дека махинално и давам да цица дека нема шанси волку пати да станува во една ноќ и почнав да правам скриншотс на тел од wallpaper со саатот. Сабајле кога станав имав 6 скриншота … заспа во 8, срана во 6:20 секое сабајле станувам како прегазена од ноќниве подои (facepalm) вчера па попладнето почна пак да праи штрајк за цицање и одбиваше цице со вриштење. 4месеци направивме тоа и се дешава стално кога е во скок, не ја разбирам што и е во главчето. Ќе се измолзам и од шише ќе си испие или ќе одмрзнам залиха и си пие. Првите месеци се паничев сега некако си мислам така си е детето ќе издржам уште некој месец, со цела сила сакам да дојам до годинка ама којнзае како ќе биде :whew: а дневните дремки се хаос, сега во 4ти скок секоја дремка буквално е точно 45мин. Ни минута плус, на сите начини пробувам да продолжи не и не ококорува очи и тоа е брате :drunk:

16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    1.350
    По колку мл и даваш навечер млеко и на колку време и од кое ад? Кое најслично со мајчиното млеко? Некои ми викаат хип некои аптамил, па се мислам. Сакам полека да полнам да ја учам со шише да не бара цице. И кажи ми си пробала наместо млеко чај или вода да понудиш?

17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    1.350
    Изгледа тоа е лекот, така и други ме советуваа, да не спијам со неа ако сакам да ја одбијам. Кога е со мене е најкенкава и нервозна, не знам што да кажам, само ми досаѓа нешто, а со татко и, со баби дедовци како друго дете е. Дали јас сум при крај со нервиве од обврски и немање асален сон па и пренесувам нервоза или пак се разгалува со мене и фалам и бара внимание, не знам :?:

18. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Ама ја сакам само навечер да ја одвикнам ако воопшто е можно тоа.. а преку ден сакам да си цица

19. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    411
    12++ сме со најнов изум. Ја полни устата со храна и не сака да голтни. По 20 мин. седи така, не дава ни да се насмее ни глас да пушти од што е фокусирана на тоа. Сте имале ваква фаза?

20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    3.117
    Мојата буташе така храна, најчесто мини плазмичките, по 6 ги чуваше у уста :)