1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    1.350
    Дали на 13 месеци давате свеж патлиџан, кромид, пиперки? До сега се обработено давам, па ме интересира од кога смеам свежи работи

2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.472
    Јас од сам старт давам свежо, сум варела само јаболка и круша евентуално ако била многу тврда, инаку ако е мека ја давам свежа :) сега искрено конкретно кромид и пиперк а не сум дала свежи, ама домати да :)

На Laura7 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    411
    Давам свежо се што може да јаде со 2 заби :rofl: патлиџан, рендано јаболче, рендана крушка, банана тркалца, парчиња праска...

На Laura7 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.885
    Допаѓања:
    24.717
    Пиперка од 10 м обожава да грицка. На пазар кога одиме, се тегне по пиперките. Еднаш во бурекџилница ја миев, за да и дадам додека сме на пазар.
    Кромид млад сум и дала да шмука. Ова кога и излагаа забите давав. А патлиџан обожаваа. А види дека има на маса, може цел да го изеде.

На Baby warrior и Laura7 им се допаѓа ова.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.961
    Допаѓања:
    2.785
    Од кога почнуваат да кратат дремка,сеа ќе полниме 11 месеци абе нема шанси даги заспијам тоа како луди се,незнаат што прават.Дали е до скоков дали сакаат да кратат полека на една дремка незнам,ама знам дека ќе се мрднам за брзо.

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    13.289
    Од 15 месеци од прилика треба веќе да имаат една дремка.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.961
    Допаѓања:
    2.785
    Јас како сто гледав пишуваше од една годинка,ама незнам што им е ме цркнаа.Станаа во 8 и 30 сабајле едвај во 12 заспа едниот,другиот даго заспијам кенка плаче се треска од земја го разбуди првиот па додека ги заспав и двајцата душа ми искочи 12 и 30 ме фати.Ова вака досега никогаш неми се случувало.Ќе спијат сега 2 саати ќе станат после ручек и ќе ги фати дремка после во 18 и 30 нит даги легнеш нити даги дриш.Ќе бидат нервозни нема да јадат вечера како треба и никако не сум,неможам и неможам ред да им фатам никако.

На Bebe moe му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    13.289
    7ми скок е таков… ние фала богу излеговме… косава ми обеле од скоков.

9. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    3.164
    Темава е доста активна па решив тука да го поставам прашањево. Дали сте виделе некаде вакви силиконски за смути како овие на Haaka?

https://haakaa.mk/product/kese-za-hranenje-mece/

10. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    1.699
    Моето на 11 месеци се префрли на една дремка. Беше исто вака како што опишуваш. Не можев никако ред да му земам. Сега е веќе 13м,и фативме некој ред. Ако веќе уште сакаш со 2ра дремка да терате, скрати им ја првата за пола саат. Затоа после доцна им иди да преспиваат. Ама најтешка транзиција е ова да знаеш. Некое дете порано преминува на една, некое подоцна

На Ladyme и nikja им се допаѓа ова.
  11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    1.350
    А колку пати неделно месо даваш? Јас три пати, ама дека месец дена паузираме од жолчка и некако малце ми се гледа :?: И свинско дали даваш?

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.885
    Допаѓања:
    24.717
    Месо мојава несака баш. Ама гледам да и дадам 3-4 пати.
    Свинско да проба сум и дала само. Го вади од уста (facepalm)

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    10.837
    На Твистшејк има, не се силиконски ама се реупотребливи исто.

На Sanniii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    886
    Дали дур вадат заби бебињата ви бараат премногу да цицаат? Првото запче скоро искочено а вчера на контрола матичната ни рече и тоа до него почнува да искача. Глодалкине од фрижидер помагаат малце ама џабе пак многу зачестено ми бара да цица и ваљда и затоа кака и по повеќе пати во ден (по еднаш какаше до пред некое време). Како новороденче е деновиве со цицето. Никако нејќе да се успие освен со цице, се опира цела не тепа буквално и мене и мм ако земеме да ја нишкаме

15. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    99
    Zdravo majki... sakam sovet ako moze za vakcini potocno za Mrp vakcinata ovde kaj sto sum ja davaat kalendarski na 8 meseci i ja skoknav mi rekoja deka mozam koga sakam (i dok mi napomena deka i sama ne bila vakcinirana , sto me stavi na 300ta uma ). Dosega site se primeni so blaga temperatura,placenje,nervoza i sl..
    So prvoto dete iskreno ni citav ni znaev kako sto pa pomina se vo najdobar red .

16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.961
    Допаѓања:
    2.785
    Денес едвај ги заспав и спиеја 2,2 ипол саати ги остаив со една дремка им дадов да јадат и ги легнав 20:00 беа заспани.Лежев со нив едно саат време да одморам и станав да раскренам и двајцата станаа.Пробав даги презаспијам неуспешно,ги остаив евеги си играат,ќе видам до кога ќе седат.Ќе се мрднам скроз,ова дупла среќа и дупли маки,неможам веќе да издржам и психички и физички

17. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    411
    Колку трае таа една дремка?

18. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    81
    Здраво, малава е 11 месеци. До сега и немам воведено јајце. Има висок степен на атопичен дерматит. Сакам сега да и воведам. Дали е доцна сега и како да и воведам?

19. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    1.699
    2 сати, некогаш 2ипол

20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    13.289
    Не е касно, исто заради тоа ни е препорачано белка после година, кај нас и заради алегичен плус што е маж ми на јајце. Јас жолчка дадов на 9, супер ја поднесе, за белка сите педијатри ме советуваа заради тоа што маж ми е алергичен да почекам година. Ама жолчка можеш да дадеш.

На Kjara2025 му/ѝ се допаѓа ова.