Nas isto ni pocna vecerva,zaspa vo 22.30 samo sto ja legnav pocna da place,tatko i ja zema,ja niska do 23.00 ja zaspa,pak placki,dava otpor pri niskanje nemoze da fati polozba,i se spie,a nemoze da zaspie,eve sega ja zaspav pa ke vidime. Btw, utre mi e prv raboten den po porodilnoto.
Цел месец наназад како ни се случува да вресне во сон,си велам ајде запче ама друго ќе да е. Останавме на едно. Кукам дека не јадеме,од пусти метак да јаде,да се пофалам дека јадеме банана. Ако пробувам секој ден да давам? Почнав од нокните каши на хип по една лажичка во млекцето да ставам оти како каша не сака. Се тепа и кара со лажичето. Може ли и повеќе? Сега на 120 гр.вода ставам 4 ад и 1 од кашата. Друго да додафам во млекцето? Не сакам баш бисквити,еднаш ставив ги испи,вториот одби и немам ставено. Пробав и од солена домашна каша,зголемив дупче на цуце,нејке да погледне. Може и грешам ама се што можам сакам да пробам. По препорака на скај ја пробавме и алатката од зегин. Безуспешно. На 22 сме на систематски,пие капки за железо па ќе видиме како напредуваме и што сп хемоглобинот.
Neznam kako kje ti preporacaat drugite majki, no nikako kasi vo sise... Kje imate epten maka i ponataka za jadenje :/ Citam deka po 1 lazicka stavas od kasite, ne bi napravila taa 1 lazica golema razlika, taka da ne go maci ako nesaka da pie taka. Dali si probala so lebce? Jas cat pat sega so kasicka mu davam po dve zalcinja, taka sredna golemina zalce i si dzvaka, ako ne mu se svigja nekoja kasa vaka go zalazuvam, pa kje mu butnam nekoja lazicka kasa, pa posle vo lazickata pak lebce i se lazeme nekako. Mada mojov e jadac, nema gajle retko znae da odbie... Preeska go merev na vagata obicna digitalna 10.4 pokaza, sednat Ste gi merele vaka bebinjata? Dali e priblizno tocno?
Мариз неможам на ништо да го оставам. Веќе сме полни девет а уште ништо. Душа ме боли. Да јадеше знам како треба,и знам дека не чини во шише ама хемоглобинот ме плаши. За напредно не ме загрижува засега. Може да сме и поголеми од твојот лепотан. Поточно здравје петок ќе кажам. Аптамилот е јак и не планирам да го менувам.
Си пробала ли ноќна хип во тегла?Има една од бисквити мн е вкусна. Дали имате пробано некој друг да го нахрани?Или надвор да се храните,пред тв,пред лаптоп уз песна? Признавам не се тоа добри начини но некако мора да почне да ручка.Или можеби да даваш нешто за апетит?
Пробано Џои. И рапувам пред него шо се вика. Ќе ја земеме и таа. Имам земено и со житарќи но мислев дали бива па си прашав. Давам бебивит. Каетана,он си лапка,да не го заречам ама само млекце. На два саати да давам ќе јаде. Денес ме оосоветуваа дека ако изретчиме цуцето ќе е може до тоа. Од утре и тоа на репертоар. А за бананата?
Смени му ја лажичκата. Моето почна со метална да јаде. Пρобај. Веќе κога не оди ниκаκо. И стави го пρед тв на пρимеρ да се загледа. Да не мисли на хρаната. Ете, нас тоа ни беше спасот! Сρеќно!
Jas davam cesto banana,obozyva i vednas kaka Isto i jas denes staviv vo zelencukovat lepce,saka meko i krsam po malku,djvaka.....i taa retko odbiva kasa,no sekogas ko rezerva mi e cista palenta ili banana. Ama mn.ne i se faka na nea,brz metabolizam ima:
Забоρавив да напишам. Едно вρеме со пρст јадевме. Ти ја знам маκата. Ама и остави го убаво да огладни...
Гладно,сито,мегу оброци. Бананата со прст ја гмечам и така ставам во уста а тој во џамперот. Па се бркаме.
Навистина mariz често те читам на шала леле мајко,детето ти има нормално напредувањаѓе. Остај ти тоа како се роди. Сега си е таман. Лазат ли вашите? Мојот нема абер. Ама затоа пак сега сакаме да не држат за дланки и да одиме. Повеке како црево се влечеме ама битно постојано сака да го држам и движиме низ соба. Колку пати стануваат за јадење? Еднаш во 12, па околу 3, па 6. Одприлика три пати. Напнав ама одамна ме нема.
Κолκу имате? Мислам туκа ни се неκаде бебишите. Аκо паметам добρо од тρудничκи муабети Мојот дебелκо денес го забележав, наназад лази. Свашта!!! Или подобρо да κажам се влече!