1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.379
    Допаѓања:
    92.529
    Какво шише да купам за да пробам да видам дали ќе фати 9 месеци сме до сега не сме користеле шише.

2. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    81
    Пробавме денес. Колку ми е стресно со јајцево, дали ќе има реакција:sweat:
    IMG_20251016_103048.jpg IMG_20251016_103018.jpg
    По кое се водеше ти?

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    13.289
    На Kjara2025 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.472
    Температурата 38 (мерена со тие босите бесконтактни што не им верувам 100% обично малце повеќе ми покажува, ама не можам да и пикнам живин ептен е кенкава), може да е од забите или многу е висока за од заби да е?

Не можам да сфатам дали е и плус настината, затоа што ден пред да го осетам запчето беше полна со проѕирни мрсули, ама па завчера многу имаше зелени (ама пак само тој ден) другите денови се се проѕирни:whew:

И последно прашање :D за колку време убаво излагаат забиве? Од саботата и е пукнато и се осеќа, ама како се толкаво да е, не ми се чини дека е повеќе излезено од тогаш....

5. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    212
    Mila da te utesam isti sme i so spjnje i so poluduvamje jas skroz zabegav stanuva vo 8i30 vo 12 odvaj zaspiva spie dva saati posle lom po doma nemozam da go dodrzam dusa nemam eve sega go zaspav kolku da ne bide bez ic i plsle negde legnuva vo 21i30 22h ama cela nok e ludnica stanuva pa pak go nisam nie sme so nisanje i cela nok taka pravam neznam sto e ama ovoj mec zbesnav

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mimka123

Mimka123 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    37
    Здраво мајки, ние сме 10 месеци и имаме 2 дремки. Значи првата ја заспива одма ама 2та и ноќното спиење толку се мачиме може ја успивам по саат ипол Научена е да заспива во раце подруго никако не сака само прета само станува ништо не ја смирува. Дали може да е скок и дали ќе смени зошто побудалев…

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    13.289
    7ми скок. Ако преживееш, пиши.

8. Mimka123

Mimka123 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    37
    Ова е хаос… се надевам

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.961
    Допаѓања:
    2.785
    Денес ме супер,станаа сабајле во 6 и 30 пиеја млеко,несакаа да презаспијат легнаа во 8 и 30 спиеја до 10 и нешто јадеа доручек во 2 ги легнав спиеја до 3 и нешто во 4 о несто ручек се молевме саат време си играа ги држев будни во 7 и 10 вечераа и 7 и 50 се комираа,и тоа дури без млеко да пијат заспаа.Научени се да заспиваат со млеко и колку и да јадат осле тоа сакаат млеко,и пробував со сокче чај ама не и не.Зошто им е тешко сигурно со млеко после јадење мада и малце да јаделе,пак ќе им биде тешко.Покасно ќе им дадам млекце.Дај боже вака да фатиме сега секој ден ред

На Bebe moe му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    212
    Daj boze mila da bide taka zosto so dve e uste potesko jas so edno pa eve se nisame od 22h i uste ne spieme i taman ke go prefrlam vo krevet negov ke stane strasno se tesam vikam uste malce ke smeni uste malce ke smene i pomina 1mec cel i plus sama go cuvam poluduvam:(

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.961
    Допаѓања:
    2.785
    И јас сама ги чувам,двајца се 300 на саат се.Јас од малечки ги немам научено во раце и со нишкање

На Bebe moe му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    176
    Дајте некој предлог како успешно да направиме инхалација, се бориме како со лав ?

13. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    81
    Јас никогаш и немав пуштено цртани. Но само за да направиме инхалации и пуштив на јтб Диана и Рома. Од пусти страв да не стане полошо. Пробај така, ако сакаш.

14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    1.350
    Стрес и јас со јајцето. Од денес пак ќе пробам со жолчка. Уплав имам да не ми поврати пак. Некако различно ве читам давате. Јас прв пат кога дадов ми рекоа 1/8 пауза три дена па пак 1/8, па пауза три дена па 1/4 па пак пауза три дена па пак 1/4 , па пола и така се до цела жолчка. Еве денес пак од почеток исти процес ми рече педијатарот, се од ново па ќе видам, држете ми среќа, у грч сум

На Feniksgirl и Baby warrior им се допаѓа ова.
  15. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    81
    Јас денес пак и дадов 1/8. Планирам 3 дена 1/8 па пауза неколку денови. Па 1/4 три дена, па пауза неколку денови и се така до цела жолчка.

16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    1.350
    Чекај три дена по ред даваш 1/8? Знам така не се дава, него пауза правиш три дена. Јајцето не се воведува како другата храна со три дена по ред

17. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    65
    Здраво, не знам дали ова е правилната тема за прашањево, но е доста активно тука. Се чини дека сите бараат добри бебиситерки, но ретко кој сака да сподели контакт. Дали знаете некоја компанија или некои жени кои чуваат бебиња? (9 месеци бебе)

18. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    212
    Kaj mene. E ludnica i prkeu den so nisjanje i navecer na sekoe budenje neznam ni kako da go odnaviknam ince gotovo ke poludam

19. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    81
    Да, 3 дена по 1/8.
    Ох па не знам дали така е правилно. Тогаш ќе паузирам

20. The.Fame.Monster

The.Fame.Monster Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Едно прашање... се враќа ли нормалното успивање после 5ти скок? Значи не спиењето, туку самото успивање, ми се темни кога ќе дојде време и за денски дремки и за ноќно спиење. Во 4ти скок почна хоророт и еве уште си трае без пауза.
    Или евентуално ако имате предлог за некој нов креативен начин, а да не биде во раце лежечки, во раце исправен и нанапред и наназад, со нишкање на перница, со галење или лежечки па не доаѓа во обзир, темна/светла просторија, бели звуци, кенгур и количка исто се исклучени. Се ова ми е пробано и е неуспешно или период било успешно ама сега повторно се плачки до зајдување пред заспивање.