Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. MiAmor

MiAmor Популарен член

малава моја си јаде да не ја подречам ама обавезно и пуштам песнички на уоutube пр.пиличи,мица маца,нуки или мама воли бебу тие ги сака и ги гледа и си јаде душиче,сега за сега така се лажеме :)

2. ikame

ikame Популарен член

хаххххахахааха и јас така правам и ден денес имаме 19 месеци ,кога имаше 10 месеци сакаше да гледа вендоксин капи абе не трепнуваше и најавна шпица за било кој вести хит и беше

3. kallias

kallias Популарен член

Silk ete istoto e I kaj nas so zelencukot, jas na sekoj mozen
    Nacin se obiduvam da jade ama nisto ne pomaga bre znae
    Tocno sto mu davam osekja vkusovi nema sansi da go izlazes
    Toa e cudo nekoe, porano aj go zalazuvav so k.mlekce
    AMA Sega ne. Znae tocno sto e sto I deka go zalazuvam
    Abe se cudam I jas kako se razbira...
    Gledam reklamiraat eden sirup za zgolemuvanje
    Na apetitot kinder...ne znam tocno Kako se vikase
    Da ne znaete kakov e toj sirup?

4. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Nikakvi kamuflazi ne uspevaat prvata laziclka ja liznuva bukvalno so vrv na muceto i ako ne i se sviga se kiseli i pluka ne crtani ne pesni ne igracki na hranilka nisto nema air a i baska epten e pribirliva ako oseti meso ili zelencuk dgabe e se ama sepak se tesam deka ako i dadam nekoj sirup samiot zeludnik ke bara nesto poveke ne samo palenta i mlecni kasi ama site sirupi se od 1 godina mislite bi imale steta aptekarkata mi rece Pikovitot mozel i po 3 ml inaku 5 se dava ima nekoj iskustvo so nego i so Kinderot help nasava doktorka vika period e ama ne e takvo e odkako pocna da jade :( neznam na koj se metna site si imame apetit dobar :D

5. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Dali smeam da dadam zolcka od prepelica t.e da ja svaram i zolckata vo mlekceto da ja razredam

6. kallias

kallias Популарен член

Јас читам многу позитивни мислења за овој сируп за деца од 6 месеци до 2 години со 9 витамини, 100% природен и кој воедно го зголемува и апетитот.
    Го има ли некоја мамичка користено за своето детенце па да сподели искуство?

Attached Files:

7. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Kalias vcera go zemame prasav vo apteka megu najefikasnite bile pa denes probavme mnogu mi go isfalija vo apteka daj boze efikasen da e

8. kallias

kallias Популарен член

Која цена го зема и пиши дали ќе има резултати, ако е добар и јас ќе го земам :)

9. saseiefi

saseiefi Истакнат член

580 den e na komsikava od toj sirup se popravilo a pak na prijatelka moja koj ne sirup go probaa dgabe drzi mi palci i sekako ke ti pisam za rezultati

kallias likes this.
  10. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Имам мака помагајте...
    Одам на работа две недели,само втора смена од 16-23ч
    Бебушот ми е на цицање
    Првата недела тешко го заспиваа ме бараше,сега е подобро ама вчера беше заспан кога дојдов, го преместував во соба се подразбуди цицна две голтки и заспа
    Денес цел ден одбива да цица си јаде,го понудив да цица два пати ме гриза има заби и ме боли
    Вечерва исто му се спие,плаче го нудам ме гриза,го нишкав заспа,се разбуди вриштеше му давам каса уф...
    Станавме плачеше мислев го боли нешто му дадов далерон ,си игравме до 00ч и заспа...на цице ама не цицаше
    Сака да се одбива???Јас немам мака со градите ама мал ми е некако
    Што може да се случува?

11. kallias

kallias Популарен член

Здраво мамички. Син ми веќе неколку вечери по ред се буди со силеч плач, само што го успијам после некој пола саат , саат, се буди и почне да плаче, ќе го успијам пак и пак ќе се разбуди после некое време така ќе кенка, ќе заплаче и цела ноќ се презаспиваме по неколку пати. А инаку преку ден е се во ред, си игра цело време нема нешто да речам дека го боли.
    Е сега јас мислам да не се забите во прашање, дали заболуваат баш ноќно време па заради тоа заплачува и се буди во сон? Дали имала некоја сличен проблем па да ми каже.

12. Mravce

Mravce Популарен член

Аууууууу не ги спомнувај тие заби ние одеднаш 4ри вадевме горе цел месец не бев спиена како што треба, ќе помине период е :P

13. kallias

kallias Популарен член

Лелееее :tmi: :(

14. sabatini

sabatini Популарен член

Kalias i mojata ama bas isto reagira vecerno vreme...ke zaspie i po nekoe vreme ke se razbudi so silen plac ko da ja boli nesto mnogu...ja niskam i zaspiva pa...i tos se povtoruva nekolku pati vo vecerta eve veke skoro nedela dena....primetiv deka i belee gornata vilica i toa bas prednite dva zaba....neznam dali e bas od niv do tolku silen i strasen plac ili nesto mi e naplasena....koga ke se rasplace osven jas drug nemoze da ja smiri...ni mm ni majka mi ni nikoj....
    Navistina me plasi toa nejzino placenje....

kallias likes this.
  15. katalina

katalina Популарен член

Jas veke otrpnav... Mojva taka pravi skoro 2 meseca...otkako ke zaspie ko naviena za pola saat stanuva,ke cicne malce i pak ke zaspie.I potoa na sekoj bozji saat se budi :doh: imame edno zapce no mislam kaj i da e ke izlezat i drugi...samo periodov epten dolgo trae :wasntme:

16. mihael4u

mihael4u Активен член

мамички кои се други симптоми за вадење на запчиња ... освен немирен сон ??

17. kallias

kallias Популарен член

Температура, повраќање, дијареа, зацрвенето газе....

18. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

кивање,кашлање,осип

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Брат ми кога беше бебе го користеше ова.
    Знам дека му се отвори апетитот и имунитетот му беше подобар. :)
    Пиши дали делувало. :)

20. nevesta

nevesta Истакнат член

не знам дали има тема за рецепти за приготвување на кашички (ако нема би било убаво да се отвори).
    Би сакала да ве прашам на кој начин приготвувате Хељда на вашите најмили? Дали треба да се кисне во вода преку ноќ па утредента да се свари или нема потреба од тоа? И колку количински подготвувате, знам дека треба сооднос 2:1 ама не знам колку количински- за 1 оброк се работи. Фала ви многу!!!