Hahah da da, nie poleka poleka i so site bebinja si se izramnivme, ne ostana najgolem inace lazi ubavo, seta otvara fioki (pa kupiv zastitnici), stanuva od tepih se fakja za masa, krevet, dubak za nego gola voda trca rastur pravi, mislam deka ne ni sedi vo dubakot hahaha... Glavata 100 pati ja izlupa ovaa nedela od toa negovo samo stanuvanje, taka rastele decata
Mojata ne da lazi,cel stan go seta lazejki,trcame po nea,do sega se nema ydreno,drzi pravec xaxaxa.A za jadenje stanyva kako i od sam pocetok ednas vo 3.00...nekolky pati se budi vi 6.00 ama i davam vodicka i prodolzuva... Isto i stanuva sama poodamna samo se faka so edno race za nesto i stoi i toa drzejki se so edna raka...momentalno najdobro i e vo ogradicata,samo stanuva seta drzejki se niz nea,paga,stanuva,celo vreme toa..i nikako ne se umoruva
Моево кога се роди и првите 2-3 месеци беше златно дете, цела ноќ преспиваше, а во последно време незнам што му е, се е кенкав, навечер се буди на секои пола саат, преку ден исто е доста нервозен, порано од спиење стануваше весел со насмевка сега вриска плаче. 6,5 месеци сме, дали е запче на пат, скок во развој или нешто трето незнам ама уморен е и тој и јас
Мамички кажете некој совет за симнување температура? Синко синоќа качи до 39,1, парацетамол малку му ја намалува тт ама не сосема, ќе падне докај 37,8 и пак се качува. Го мачкав со разреден алкохол, симна малку тт. Најмногу ми помогна оцет на чорапчињата, симна тт скроз ноќта, ама еве сабајлево пак има 38. Ова му е прв пат да се разболи. Совети?
Парацетамол сируп даваш или чепчиња? Малиот кога имаше температура од вакцина, ставив чепче но кога закачи вирус земав парацетамол сируп. Како го дадов така го поврати, па ставив чепче ефералган но ја симнуваше по два часа Ми препорачаа покрај чепче, на ногата да му залепам лепенка cool pad и после еден час да ја извадам. Така и направив и ја намали температурата. Најдобро е да појдете на лекар да направат крвна слика и урина да знаеш од што е температурата.
Му дадов прво сируп, ама не помогна. Пред спиење му ставив чепче еферелган ама и од него не видов некој ефект. Не знам што да правам, денес матичната не работи државен празник е.
Aj I jas da skrtnam nesto...Periodov ni e turbo, pocnav na rabota, pa novi semi, novi pravila so tato, bez cice , so borbi za zaspivanje itn. Denovive zemav boleduvanje I nekolku dena se naviknuvame vo gradinka. Zasega po eden cas I dobro ni odi, ne place, ponatamu ke vidime. Si jade masala I popravenka si e, stignavme do deset kila. Periodov plus I zabi vadime, site cetiri edinici odednas, lele mori majko sme, samo toa mozam da kazam. I preku den I navecer sme horor, se ni e sobrano na kup. @galapce mojata ovie dve nedeli pocna so lazenje I ispravanje, ama pocesto ja ostavav sama na pod I bez forsiranje. Pogolemata kerka ne lazese, sekoe dete svoja politika. Inaku sme 11+
Секој ден ли ѓи бањате. Јас бањав секој ама некако ладно многу. Пиленка фала ти мила за споделеното искуство.Дај боже што поскоро лесно да ја прифати градинката.
Јас не ја бањам секој ден ни сега ни помала кога беше.Преку еден ден е доволно освен ако нешто не се препоти,или ептен испрља.
Јас секој ден ја бањам, без искључок. Така и со син ми. Таков нам е ритуал пред спиење и се навикнавме, таа ужива, се радува. Колку и да е уморна кога гледа дека ја соблекувам за бањање, цика од радост, плеска по водата. И така не и ускратувам тоа задоволство. А и на сите ни е интересно
Јас не го бањам секој ден. Кога беше топло да, сега на трет ден, а газе миеме секоја вечер. Плус ради атопичниот дерматит не смее дополнително да му ја сушам кожата. Тој исто ужива во вода, ама тоа е. Со исклучок деновиве што ми качува тт, па туширам набрзина @Tanjusce кај нас тиширањето помага, оцетот многу, лепенките, и сирупче парацетамол. Ноќва така симнувавме. Сум слушнала и рендан компир или кромид сечен во чорапчиња. Ова не сум пробала лично. Имам и чепчиња дијазепам за многу ако качи. Кажете ми сируп парацетамол отворен во фрижидер колку време може да се користи? И алмацин растворен во фрижидер колку време е употреблив?
Ние имаме 8 месеци и 10 дена. Незнам што и е овие денови не сака да јаде на лажичка воопшто, ќе касне 2 лажички и толку и млеко послабо ми јади. Малку проливче имаме. Да не имал некој слично искуство да ми каже што може да биде...сумњам на вирус или пак се запчињата....шекнав овие 2-3 дена. Прв пат вака ми прави.
Мајки син ми ми падна од спалната прееска на ламинатот и директно на устата. Спиеше на спална,висока ни е и кога наеднаш слушнав бум и плачење. Ја имаше удрено устата, му течеше крв и му се поду малце. Околу 20 мин плачеше,вриштеше ама сега весел е,се смее,зборува а и подуеното му спадна малце.Друго проверив се е во ред. Да му го мачкам ли устето со нешто? Леле животот ми се скрати кога го видов доле и со крв...
@Mandarinka мислам дека нема потреба од мачкање, можеш само со кокосово да го поминеш. И мене еднаш ми падна во спиење, односно мама заспала после доење и ја ставила со неа да спие ама на ќошот од спалната и трассс..
Мене ми кажаа дека доколку почне веднаш да плачи нема ништо страшно,сега гледај дали ќе повраќа,дали е нервозен и со рака фати го за фонтанелата,доколку не е отечена нема простор за паника,мене така ме советуваа,али најдобро и да се видите со педијатарот