1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Milica TR

Milica TR Активен член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Никако на сила полека и помалку на секое бањање полека не наеднаш
    Само прашањето ми беше дали од толку мала возраст смее да се почне сепак уште е 10 месеци

На nikja и naturally им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.911
    Допаѓања:
    7.868
    Еве моево дете помина без зафат, ама после отварањето рачно совет беше 7 дена ние дома да му го отвараме и да мачкаме миробакт за да не се инфицира. Не знам после зафат дали исто така треба, по некоја логика да. И пак морав со сила да му го отварам јас 7 дена. Го правев тоа зошто се плашев да не се случи нешто полошо, после реков, јас не го фаќам доле па ако сака пак нека му се залепи. Еве сега скоро 6 е, сам почна пред година-две на бањање да го отвара, со наше инсистирање. Му беше подзалепено ама среќа не скроз и мислам сам ќе успее да си го среди за да не одиме пак во болница.
    А постепено, нормално ако оди, уште немам пробано, може да се избегне се ова. Може и не, ама вреди да се обидам.

На naturally и Milica TR им се допаѓа ова.
  3. Milica TR

Milica TR Активен член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Прво никој никаде не спомна насилно отварање каде тоа прочита насилно?
    Прашање беше дали може од 10 месеци тоа не бев сигурна

4. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    404
    Да, кога бебе/ дете плаче и е вознемирено, сигурно е од што го боли, и непостои перформанс на отварање кој не може да не е насилен кога е нели запечатено и не се трга туку така.

5. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    464
    Мајки ај малце помош.Бебуш наполни 8м и мислам дека ќе преминеме на 2 дремки.Сега има 3.Станува во 7ипол ,прва од 9ипол до 10ипол.Втора од 1 до 2ипол и трета од 5 до 6 попладне.Легнува во 21ч.Како да ги наместам дремките сега ?Ве молам ваши искуства

6. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    464
    Со овошје комбинирам какво имам дома или мешам купечка кашичка.

7. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.706
    Мојата станува околу 8, прва дремкс околу 10и30, 11. Втора дремка околу 3ипол, 4. Дремките и се кратки, макс 1 час. Легнуваме во 15 за 8, заспива околу 8ипол макс.

8. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    464
    Дали постепено накачуваше време до дремка или веднаш смени.Он е ко швајцарски саат до минута точен.

9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.867
    Допаѓања:
    2.770
    Јас нагло накачив и нема проблем, одма смени на 2 дремки. Исто 8 месеци имаше

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    995
    Јас постепено правев за од 4 на 3 дремки и ептен ми беше хаотично и долго траеше. Најголемиот проблем беше што она имаше дремки од по 30 минути. Само што ја исфрливме 4та и некаков ред стекнавме за 3 дремки од кои бар една е долга (саат ипол) а другите пола саат, еве деновиве со полни 7м почна да ми ја одбива третата дремка. Вчера скроз ја одби третата, се бореше и со мене и со мм па си седеше будна од 2 до 6 ипол и морав во 6ипол ноќеска да ја успијам прерано. Сепак супер спиеше ноќта и си стана во 6 како и деновите кога легнувала во 8 вечер. Така да денес само ја оставив повеќе будна и за двете дремки, првата 1:40 спиеше, еве вторава сеа веќе 50мин спие така да кај мојава наглата промена ваљда подобро оди сега за сега.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.706
    Неколку дена ја одбиваше 3тата дремка и како на Дами седеше будна по 6 саати и курсур, и затоа земав нагло и ги сменив ПБ и се оправи. Е сега што ми спие кратко не гледам некој проблем затоа што навечер супер спие, 8ипол ќе заспие се буди дури во 6ипол - до пред некој ден и давав да цица тоа време и си презаспиваше до 8, сеа се обидувам да го избацам и тоа станување во 6ипол да биде малку покасно и поблиску до кога станува :)

12. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    2.797
    Пробав и со млекото не им давав о цел ден тек навечер за заспивање исто несакаат да јадат,ма јок.Седнам ли јас да јадам ќеми се залепат и бројат залци.Они сакаат да играат,дасе качуваат оо троседи и јас да трчам да ги ранам.Ништо живо не ги интересира,едниот очна исто хистерично да се понаша да се дере мама,мама даго земам во раце.Веќе ни во игрална не им е интересно,со дубалчето сакаат сега секаде роварат отвораат фиоки вадат што стигнат.Ништо немие проблем само со јадењево,даги седнамна столче даги наранам за пола саат па после све ќе правиме,ама тешко.Никако неможам ред да фатам.Тек допрва ми доаѓа уште потешко кога ќе дојде бебе дома

13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    2.797
    И јас прв пат слушам што е паче

На Feniksgirl и Ladyme им се допаѓа ова.
  14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    2.797
    Јас имам близнаци машки уште малце ќе полнат година дена.Уште од новороденчиња ги отворам курињата на банање,сега веќе кога ги туширам и ќе им ги отворам измијам убаво зошто секогаш собираат белко.Еден период подзаборавив и кај едното он е роден со хипоспадија треба да правиме операција за тоа дека нему го отворав и и како да се подзатвора кожичката,внатре собира бело.Ги носев на детски хирург на едниот близнак дури како една цела бубулица бела му истискаа што јас небев приметила.Сега редовно пак на тиширање отворам и мијам под млаз вода и така ме советуваа мене.

На Milica TR му/ѝ се допаѓа ова.