Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    587
    Мајки кога го укинавте ноќното млеко и како?Ние сме 9м и навечер обавезно од 2/3 станува за млеко.Патем тоа млеко му е и најголемо 210мл и го пие цело и продолжува со спиење.Преку ден пие 150/180мл и имаме 2 оброка.Не знам дали да почнам количински да му го намалувам тоа млеко?Патем на АД сме

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.126
    Допаѓања:
    8.599
    Ако немате вечера вклучено, пробај да вклучиш. Да видиш дали повеќе ќе го држи така да спие подолго.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    1.369
    Почна многу често да се буди навечер, овие неколку дена мислам дека од 5 сабајле до 7 едно 5 пати стана и кенкаше, ќе цицне ќе се сврти на кратко и после 5 мин пак кенка. Еве и сега ја гледам на камера се врти цело време, немирно спие. Мислев скок е но гледам 8- ми сме го поминале. Заби нови проверив не гледам да има, иако една од двојките доле не и излезена, доста време касни. Што може да и е?

4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.329
    Мојава вака прави веќе некој период ама малку порано накај 4 до 5ипол и ретко успева да ја фати сон, обично во 5ипол веќе готово спремна е да го почне денот….

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.771
    Допаѓања:
    35.789
    Синко синоќа го достигна врвот со врескање во сон. Ништо живо не го смируваше. Ни во моите раце ни во на татко му. А кога ќе ги отвори очите си е најнормален, се смее, си брбори.
    До кога траат овие ноќни терори?
    2-3 недели веќе се кај нас, веќе станува неиздржливо.

6. Milica TR

Milica TR Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2025
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    186
    Мајки сакам да прашам дали е нормално и во ред бебе од 10 месеци да го носам во бебешки спа центар
    До сега несум имала такво искуство затоа прашувам, според мене некако ми делува многу мало за во спа

Само ќе ве замолам со нормални одговори без осуда и навредување

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.599
    Допаѓања:
    14.319
    Забите, забите болат и кога се движат во непчето. Не значи дека треба да се гледа за да мачи.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.599
    Допаѓања:
    14.319
    Кај нас се дешаваше кога нешто ќе се престимулира преку ден. Иначе период е, ама види преку ден нешто да не го престимулирува. Ноќниот терор е така, не се сеќаваат на него, затоа најнормално си игра после.

9. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.261
    Не е воопшто мало, бебиња можат уште од 2 недели да се носат во тие спа центри. Хидротерапијата е одлична за нив, и после и ги масираат. Си имаат специјална опрема за секоја возраст така што не е никаков проблем.

На Milica TR му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milica TR

Milica TR Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2025
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    186
    Ти благодарам многу, несум имала такво искуство до сега затоа сакам да се информирам а ми звучи примамливо интересно за бебуш да се релаксира :)

11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    1.369
    Ај чисто консултација за патување, мајки вие што имате бебуши над 1 година, кои веќе се големи за готови хип каши, а мали за да јадат храна по ресторани и хотели. Како го решавате ова?

12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.126
    Допаѓања:
    8.599
    Првата година на одмор кога ја носевме околу година и пол беше ама не се бунеше ни за каши, ни за готвено.
    Правев комбинација, оброци 12+ месеци што се од Белина за ручек/вечер.
    Шмукалчиња, овошје, инстант житарка со сечкано овошје за наутро. Или леб кришка со џем, пример. Овесни снегулки со јогурт/млеко.
    Бисквити со млеко.
    Од готвено по ресторани сум гледала да е нешто "најбезбедно" што можела да јади. Ако е пица само корката или дел со кашкавал, без сувомеснати и такви работи.
    Ако се тестенини исто само со кашкавал/сирење.
    Компир ако имало опција за печен/варен итн. Свеж зеленчук повеќе читај кај нас краставица само поминуваше демек за баланс.
    Макар што не се замарав до толку во смисла неколку дена се во прашање.

Е на одморот на 2,5 години и гиро си јадеше со нас, и сладолед. И крофни и се по список. :lol:

На Laura7 и MariaBouli им се допаѓа ова.
  13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    1.369
    Какви се тие од Белина? Имаш да ми пратиш

14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.126
    Допаѓања:
    8.599
    На Laura7 и Ladyme им се допаѓа ова.
  15. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    179
    Што правите по цел ден вака кога врне надвор? Јас со моето хиперактивно дете мислам дека ќе полудев денес цел ден дома а гледам дека цела недела ќе врни:sweat:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.614
    Допаѓања:
    5.165
    И мене ми требаат идеи и јас збрлавев.
    70%од денот сме на подлога и подавам играчки тропалки глодалки, пуштаме музика биби и боби сани и стела, лежи на стомаче на водено базенче сега тоа и е хит ептен, и пеам, правиме вежби и масажа и се осеќам како да ми теебаат нови играчки ми изгледа на некои моменти дека кенка од досада :wasntme:
    Прееска ја седнав пред мене на подлога и и читав од сликовница гледаше во сликичките некое време после и се здосади и почна да кенка :drunk:

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.599
    Допаѓања:
    14.319
    Џабе ќе земеш нови играчки, за 5 минути ќе и здосадат, исто и сликовници. Не прашувај од каде знам.:bandit:

На BellaBibi и Baby warrior им се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.614
    Допаѓања:
    5.165
    Ама морам нешто да смислувам на времево дека не искачаме врнежливо (facepalm) денес е супер се разбуди весела нема температура изгледа помина толку беше ова. Иначе за сликовници леле во Мустакас во Солун какви имаше преубави новогодишнииии ама се на грчки, прешарени и мн убаво изгледаа со златни букви како разни едиции. Имаме ли ние вакви изданија македонски? Немам време да разгледам по книжариве поголеми вероватно за после годинка посоодветно ама преубави ми изгледаа

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.329
    Мислам мала е за сликовници се уште не ги интересираат на таа возраст. Можеш да и земеш како клавирче оние играчкине што се, јас од тему и земав поише од месец дена главна играчка и е тоа.
    Едит: исто и телефонче со копчиња различни звуци што пушта кога ќе стисне и тоа многу го игра

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.329
    Мислиме кој мол да го фатиме хах…

На PoisonIvyFatale, Feniksgirl и Ladyme им се допаѓа ова.