Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    586
    Сега дури го гледам мислењето..абе тоа првото го видов и јас ама страв ми е топчињата да не се мали уште бута се во уста.А тоа второто предобро личи баш ќе го земам.Имам заборавено дека имам такви стакинг рингс...баш ќе пробам фала ти.Он уште убаво не фаќа со прстињата,вежбаме влечење такви материјалчиња.Не знам дали е загрижувачко.А лупа све живо и диво со тупаници.

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    11.369
    Големи се топчињата и мојава ги носи во уста ама не може да ги стави внатре:D Пинцета фатот меѓу 9ти и 12ти месец се усовршува, нормално како и се друго кај некои деца е порано, немаш простор за грижи.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    365
    Моите близнаци се исто, скоро 7 месеци сме, ама според корегирана возраст сега се баш во 5тиот скок. Едното бебе нема мака од прв ден со јадење ништо не одбива и сега и кашичките ги јаде и до 200 грама(ако понудам повеќе и тоа ќе изеде мислам) ама другото бебенце ми правеше проблем од втор месец па наваму и на периоди де јаде,де не јаде. Супер почна со кашите ама еве веќе една недела и кусур и мене ми одбива… Ќе проба 2-3 лажичиња и баш како кај тебе ја лепи устата и неможеш да и ја отвориш никако… Скрос те разбирам, само правам и фрлам… Ама кај нас пред некој ден пукнаа доле кецовите, и уте не се убаво испаднати само така наѕираат и боцкаат на допир врвчињата… Така што сум убедена дека е до забите, пошто другото бебенце како што напомменав погоре си јаде без проблем , а сеуште нема запче. До скокот не верувам дека е и кај тебе, штом и се набабрени непцињата тоа е… Да се надеваме дека ќе помине брзо и ќе се вратат на старо, зошто стварно било тешко дете да не ти јаде… Мене еве денес од сабајле 2 пати и мелкото скрос ми го одбива(на ад сме да напоменам)

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    586
    Ептен си праам паники,ја гледам дека сака да фати такви играчки како прозорчиња како влажни марамици што е отворот дури и собирав тие пластичните од влажни па ги лепев да игра ама тешко му иде.Може таа играчката со животни ќе му помогне

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    25.618
    Шишки на фризер еднаш, после јас дома ја средив. Сега пак треба да и ги средам.
    Откако почнаа во очи да и одат, а прцлињата да ги вади, ја средив.

6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    6.547
    Мали ѕвезди :*:.
    Голем беше прв пат ко го шишавме, како бебе го немам шишано, немаше многу коса.

7. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.776
    До забите ќе да е.
    Син ми беше стравствен јадач, и секогаш пред излегување на запче одбиваше храна. Штом од почеток си прифатила храна, и сега сменила не се грижи. Ќе помине, ќе се врати на старото :)

На dummy и happygirl им се допаѓа ова.
  8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.906
    Допаѓања:
    2.886
    Што се смета за први чекори ? Моево пиле вчера си беше потпрена на гарнитура со грбчето, и наеднаш си тргна сама да оди накај мене, направи едно 5 6 чекорчиња, едно метро прошета отприлика :rofl: По намештај се движи веќе еден месец и тоа онака само се придржува со рачето, летајка е :rofl:

На Калатеа, Orchidea, Feniksgirl и 4 други им се допаѓа ова.
  9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    5.082
    @Noemi Мене ми се свиѓа од Little dutch играчката, ако може линк случајно ако е достапна пошто приметувам веднаш се распродаваат.

@Stone Ние на 8 месеци го шишавме, ептен му беше порасната косишката веќе смешно изгледаше.

10. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.306
    Ауу што е ова на 7+++? 6ти скок, сепарациска анксиозност или вадење заби или учење да лази или ваљда се одеднаш ни се погоди нас (facepalm)

Не се заигрува веќе толку сама, ќенка ако ја оставам. Плаче ако и прозборат други луѓе непознати а и познати ако ја земат во раце. Спиењето ужас како во 4ти скок, станува ноќе и не сака да спие по 2 саати, крева газе како за лазење, се врти низ цел кревет ровари. Се буди по неколку пати и од дремки, само ме бара да ја презаспијам. Ржи не сака да јаде се молиме секој ден. Драмиии​

11. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    5.082
    Среќно :worried:. Мојот е во некаков “скок” не знам веќе од кога, така плачеше ако го оставев сега лази побрзо со влечкање па иде по мене. Навечер е ужас, се буди со плачење.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    11.369
    Од Cozykids ја земав од Солун ама ја имаат и овие на залиха. Ако те носи пат за Солун cozykids има под Цимицки и во Космос, прејаки работи имаат и на Liliputiens, Lorena Canals ствари за детска соба, банкрот тотален:rofl:
    https://toysnjoy.mk/index.php?route=product/product&product_id=282&search=сортер

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  13. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    5.082
    Фала ти, ја нарачав :lol:.
    Ќе имам на ум следно одење Солун:).

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    14.307
    10кг, ама ние паднавме на 8 месеци многу на килажа, може кило и нешто заради бактерија, после 2 месеци глава на кренавме и после во болница завршивме пак од бактерија, така да и 10кг ни се ко да сме 15. Голема се роди.

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    187.246
    Дали некоја има искуство со подврзана горна усна и дали тоа ви направило некаков проблем воопшто?

16. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    5.082
    Има проблем да дои? Ако не, само дијастема односно простор меѓу единиците може да има што е само естетски проблем и се решава многу лесно.

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    187.246
    Нема проблем со доење, профи е. Со јадење има проблем, ништо нејќе да прифати освен млеко и вода само, па разгледувам причини. :?:

18. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    5.082
    Не верувам да е тоа, сепак консултирај се со стоматолог или педијатар.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.306
    Заби? Мојава на секое вадење заб одбива храна едвај се молиме а си цица без проблем и пие и вода дур “јаде”

20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.306
    Како ви е/бил распоред одприлика за јадење и доење со 3 оброци?