1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. КаринаТ

КаринаТ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    Баш влегов во темава за да прочитам за спиењето. Бебето ми е 7 и пол месеци. Сеуште заспива само со нишкање, ако е во креветче се буди на секој саат, ако го земам до мене да спие може малку подолго да сврзе но максимум 3-4 часа. Деновите ни се со три или две дремки но исто и тие се кратки и со презаспивања со нишкање. Дали има некоја мајка што надминала ваков проблем и како? Сте правеле ли тренинг за спиење? Фала однапред за советите, избезумени сме веќе, 7и пол месеци без сон

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    25.879
    Првата дремка и е околу 45мин, а втората најчесто 2ч, ретко 2.5ч.
    На пример ако заспие во 12, се буди во 14/14:30. Ако заспие во 12:30, станува во 14:30/15ч.

Еве прееска заспа во 19:20, и стана во 8ипол, како да си дремна, па еве сега па заспива. Не сакаше да презаспие веднаш, а кенкаше. Крајот не можам да и го фатам последнава недела. А убаво си заспиваше во 7ипол, и врзуваше 5-6 часа до првото доење ноќе, ама тоа кога имаше и трета дремка од 20мин макар.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.010
    Допаѓања:
    11.315
    Преминот од 3 на 2 и на нас ни беше многу тежок, може 3 недели мењаше ајде 2 дремки неколку дена па пак 3. Инаку околу 7ипол беше кога почна да одбива 3та баш така, и јас мислев дека е прерано ама она сама си покажа. Сега спие прва од 10:30-12, втора од 15-16 и ноќно од 20 најкасно 20:30.

На happygirl и naturally им се допаѓа ова.
  4. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    9.565
    Добро кога проаѓа ова со будењево на 10 минути? 10 месеци направи, веќе месец е вака…
    Немам сила веќе, и АД ќе дадам и пак станува, како на тајмер да е.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.594
    Допаѓања:
    14.292
    Претпоставувам 7 ми скок, измешано со заби и некоја вештина.

6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    2.849
    Колку најмногу млеко можам да и направам насабајле пред доручек? Деновиве и правам 170мл ги пие ама плаче за уште, и за саат ипол плаче за доручек.. се мислам да и зголемам

7. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.067
    Кога почнавте да користите проодувалка? Знам дека е индивидуално, ама како да знам дека е време? Веќе се исправа сам со држење по мебел, скоро 9 месеци е.

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.594
    Допаѓања:
    14.292
    Многу троши и гладна е. Зголеми и доза ако мислиш дека ќе ја допие. Направи и 200мл.
    Можеш да почнеш, чим се исправа ваљда ќе сака да ја користи. Мојава досадна и е.:rofl:

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    425
    Eheee jas si vikam sinko ke gi istrugas uste ne izlezeni hahaha. Da mnogu gi krcka celo vreme,duri i so jaziceto gore gi turka,ustata naprcena kako tinejdzerka za na slika.