Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.646
    Допаѓања:
    5.207
    Праша доктор нешто околу ова?? Како без воздух да останува а уствари си игра :| мн се нервирам кога прави така :@

2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.571
    Допаѓања:
    5.430
    И мојава прави и се закашлува, мислиш се дави, вовлекува иииих прае. Мојата пак е затната... па и тоа сега неможе да спие некој шлајм во носот грлото кој знае. Јас грло ме боли, добив.... Ми иде негде да заминам една недела никој да не ме бара. Бракот преживување е од ден за ден од што сме напети и се караме за све нешто. Не пишувам овде неможам мисливе мои да ги читам после се нервирам.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.646
    Допаѓања:
    5.207
    И ние се караме :( ако ти е полесно дека не си само ти :@ јас сум ептен нервозна што он е по цели денови со клиенти состаноци дотеран исчешлан јас со бебево по цели денови гугаше ветење тегнење гушкање и на то минсе сведува а не можам да се помирам дека немам брзо темпо како пред да имам бебе и ја како него ;( и ја не знам што да речам некоја друга жена се би дала дома да седи со дете и маж и да носи пари и да работи ама ја не сум тој човек и ептен ми е тешко во таа афера :emo:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    8.053
    Син ми после 8 седна сам од лазење, претходно не го форсирав не го местев. Самиот ортопед ти кажал до 9 се толерира. Ништо не значеше барем кај нас што закасни со седење, си прооде на 12 месеци многу стабилно.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    25.711
    Не. Не сум се потресувала толку. Ова ќе помине, друго ќе прави. И ние вечно со прашалници во глава.

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    25.711
    Сите се караме де. За дете е препосветен. Амаа амааа, се караме де. И сред ноќ знаеме да се искараме ххахах

7. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    1.102
    Прашање за co-sleepers кога почнавте да ги ставате бебињата во креветче да спијат сами? Спие со мене на спална од кога е родена дека се доиме па така ни е полесно. Тато го избркавме во друга соба за ние да си се шириме :rofl: ама сакам полека да ја ставам во креветче да се учи сама да спие, 7 месеци е. Некои tips and tricks? :)

8. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.250
    Истоо, веќе повеќе од месец така кај што прави. Прво се плашев, после видов дека си игра:rofl:. Ќе грабне нешто, ќе го стави врз глава и така некој звуци како да не може убаво да диши и кога ќе му прозборам некогаш ќе го тргне, а некогаш не.

Е сега деновиве приметив ќе гледа во елката или лустери, мрда со раце и нозе и се смее, не на глас ама си е насмеан, нормално е?:)

9. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.571
    Допаѓања:
    5.430
    Да, тоа сега. Во 4-5 сабајле се оправаме, ми хрчи го будам.. во несознание е... му викам дај и го цуцлето. Он додека му кажувам презаспива јас неврозна таа бара цуцла неможе да најде. Го избркав, ја презаспав и му викам оди и сум заспала она се разбудила 6 ч... он ја зел се будам нема дете барам одма на под јас стресена викам од креветче ми паднала. Станувам љута... он љут заш сум го побркала. Абе што да кажам живи глупости. Сега е болна и јас никаква, ама и живците на нула више, он си тера луѓе, раб, комуникација менува средина. Јас дома со неа цел ден и он доаѓа темно е... станата е ѓавол само вика кенка ни во ресторан ни во маркет нигде не ја држи место. И денеска гледам во 6ти скок е на громче. 6 мајки и шајки.

На pamelche и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.646
    Допаѓања:
    5.207
    Ако ме прашаш мене будалки се малце :D има доста пречудни ствари што прават ама штом неколку се јавивме со играва иста значи не е страшно 8)