1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    6.605
    Ако лази само наназад, сврти ја со нозете према ѕид, комода, кревет да се одбие од нешто да и кликне да тргне нанапред.

2. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.391
    :hug:
    Може лошо звучи ама кога ќе го видам среден ми доаѓа да плачам и многу се нервирам. Едвај чекам да се вратам и јас на своето темпо, иако верувам никогаш нема да е исто.
    Секој ден ми е ист и на мене, по цели денови со бебка, некогаш ни да се исчешлам не стигам, се у широки маици што ќе најдам тоа носам зашто сум избљуцкана сто пати во ден.
    Сега ќе иде на прослава од работа, I wishhhhh
    Иако прави се за да се осеќам и јас добро , пак сум преемногу напната нервозна и се фаќам за секоја ситница.

3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    2.326
    Изгледа само јас сум откачена што ИЧ не ми смета тоа :D
    Додуша ние и двајцата сме таков тип на луѓе што не се дотеруваме нешто многу, немаме никаква желба да работиме во канцеларија, а и он 2 дена оди само во канцеларија по панталони и дуксер. Ама еве беше на забава, и не ми фалеше да одам и јас хахах Можеби фактот што никогаш не сум имала класична канцелариска работа со многу колеги исто има улога.

Мене повеќе ме нервира фактот што треба да работам (иако сум од дома и скроз флексибилно). Сонувам да сум американска SAH мајка :rofl: која покрај тоа што ќе си ги гледа децата ќе си има некој мини бизнис да си продава рачни изработки. Имам 500 пати почнато да изработувам работи и да пробам да ги продавам, ама на крај секогаш забушавам затоа што останувам без време, а сега особено затоа што работам кога ќе заспие бебка ич немам време за тоа а имам толку многу желби и идеи ;(

На Mumoftwo30, Peperutce6 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  4. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    491
    Колкаво е бебето? Зошто директно не му побараш помош и саат-два за себе и своите потреби?

5. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.391
    4месеци е. Доаѓа од работа , се тушира јаде одмара малку и ја зима. Проблемот сум јас што мојот мозок не ми дозволува да се релаксирам. Во слободно време чистам вц фриждер... Кога излегувам излегувам со бебка зашто мислам дека ќе му плаче на него многу..
    Не можам да се пожалам на него, јас сакам да стигнам секаде па на крај да се видам себе си. И после сум лута и напната. Еве останав со масло од рузмарин на косава зашто ми спомна некој колач дека му се јаде и жал ми е и станав му правев до сега.. А можев да одмарам.

6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    1.125
    You’re too good for this world. :D

На Tulip023, Mumoftwo30 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.391
    Викаат така е првата година , после се тера у пичку матер и така 8)

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.789
    Допаѓања:
    15.386
    Во медот уште е така. :lol::mm: