1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.050
    Допаѓања:
    26.028
    ^^Ич не знам како да правам искрено, за 1 месец треба да тргнам и на работа. Планирав првиот месец да излегувам од раб околу 11ипол за да цица, и после веќе на 10м наместо тој подој ужинка да има.

Инаку досега, цица околу 12ч и после тоа и е втората дремка, спие со 14/14:30ч.

На работа сум до 17ч, додека си дојдам дома и 17:30 знае д сме фати.
    Кога ќе цица, кога ќе вечера, кога ли ќе ја гледам будна во работни денови...

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    6.609
    Касно ти е доручекот, а со тоа и ручекот штом станува во 6. Помести ги порано, доручекот нека ти биде околу 8, ручек 12-13, и вечера 17ч.
    Јас давам пред прва дремка доручек, после прва дремка ручек и планирам после втора дремка вечера.

3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.050
    Допаѓања:
    26.028
    Ај ќе пробам така од утре, да видам колку ќе јаде така.
    17ч за вечера ќе ми биде рано, до толку сум на работа.
    Многу комплицирано испадна се :)

На Трагедијаупмм и Autumn Love им се допаѓа ова.
  4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    6.609
    И мене ме фаќа паника со јадењево како ќе биде, мојава па малку јаде, уште саглам оброк немаме :worried:.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    1.360
    Можеш и 17:30 вечерата да ја даваш, мојава обично тогаш јаде, а деновиве дури и највише ми јаде за вечера. Не знам дали дека и давам обично кисело млеко/грчки јогурт со нешто а тоа многу сака или се погаѓа да е стварно гладна тогаш. Накај 19 веќе цицнува за спиење ама не многу пошто ја држи вечерата и толку и е од денот. Јас давам доручек пред прва дремка а ручек пред втора ама па ручекот не го сака обично ваљда не е доволно гладна.

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.050
    Допаѓања:
    26.028
    А да не ја дојам кога станува, туку директ појадок да и спремам? Така ќе има појадок до 8/8ипол најкасно, па после тоа прва дремка. Ќе се помести порано и подојот измеѓу појадок и ручек, а со тоа и ручекот.
    Инаку ручекот и е после втората дремка, пред дремка не е гладна, тогаш цица всушност.

7. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    1.360
    Па можеш и така за појадокот да направиш, особено ако цица навечер. И јас пробував така неколку денови без да цица сабајле ама мојава пак слабо ми јадеше дали ради забите или друго не знам. Почна да гребе едниот кец горе ама сега другиот е набабрен и.уште ми одбива скоро се од храна. Колку ти е размак меѓу цицање и ручек? Морам некако да и го поместам дека скоро ич не јаде ручек

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.050
    Допаѓања:
    26.028
    2-2.5 саати размак

Цица навечер мојава, по 3-4 пати.