Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.258
    Да, дефинитивно. Јас почнав и парченца храна да и давам гледам дека сака да грицка и прави како да џвака со устата.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    1.377
    Цица твоево? Мислам дека е до тоа, барем некои така ми тврдат, од кога ги одбиле веќе врзале и по 10 часа сон без будење. Али кој да ја одбие, вришти бара цицка а шише и цуцла нејќе. Немам памет што да правам. Да ми плаче цела вечер и да ја оставам како што ми викаат дека така мора, не ми е опција искрено. Немам срце за тоа

3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    508
    Мојата самоволно заспива брз цицање, само рано наутро о давам еднаш. Во мојот случај не е тоа проблемот.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    1.377
    Може и на мојава не е до тоа :^) Јас само си претпоставувам, те тешам некако до ова до она е, а кој знае до што е.

5. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    508
    Колку спие преку ден? Следиш прозор на будност?

6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    1.377
    Саат ипол до два максимум. Не следам веќе прозори на будност но секако има 4 часа будни пред дремка и пред спиење навечер. Еве ја легнав во 20, заспа во 20:25, стана за 40 минути, па ја презаспивав сега. После пак ќе стане барем еднаш додека јас легнам до 23 часот. Ко зајак спие, рипа и мрда на секој шум и движење. Сега и почнав со бели звуци пак, од раѓање и ги немам пуштено. Веќе не знам што друго да пробам.

7. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.471
    Ние сме со бели звуци од раѓање по цела ноќ(и денски на дремки), 2-3 пати кога нешто снемало интернет/струја се будела брзо. Не се баш бел шум туку некои како приспивни со бранчиња што шушкаат. Дури и јас и мм се навикнавме и сами некој од нас ако дремне денски си пуштаме (facepalm)

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.698
    Допаѓања:
    5.316
    Да ти кажам смешка пред некоја година одиме на викенд женски другарки меѓу кои едната има ќерка годинка ипол и прв пат се дели од неа и се журкаме цел ден по плажи натака навака и вечерта во апартман се договараме ќе седиме нема да искачаме прва ноќ уморни од цел ден. Легнуваме 4другарки две спални во две различни соби и околу 2саат другарка ми што спие со мене ме буди и ми вика абе има некое животинче во апартманов јас цело сонлива викам какво животинче ма спиј - не не нешто шушка цела ноќ не можам да заспијам језиво ми е :D станувам палам светло и сфакам дека звукот доаѓа од другата соба кај другаркиве две други.Отварам полека врата и гледам како спијат двете и на наткасната бело кругче свети жолто и шушка. Тогаш немав поима што е тоа- сабајле стануваме пиеме кафе и другарка ми ја прашува другава другарка од втората соба / добро што е тоа кругчето жолто што шумолеше цела ноќ :rofl: и оваа се врти си пуши цигара и вика ааа на ќерка ми белите звуци … не можам да спијам више без нив налет па си ги земав и тука на викенд :bow::bow: се убивме од смеење и тогаш и ние што не бевме мајки научивме за направава :hai: па сега она не зеза пошто нејзината од септември трга у школо а ние сме со бебиња :inlove:

На WonkaMonkaa и Elly989 им се допаѓа ова.
  9. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.471
    Хахаха мене вака ќе ми се смејат другарки некогаш ако спијам со нив некаде. Абе пробував стварно неколку пати и не можев да заспијам ми фалеше нешто и после сфатив што хах. Среќа па на spotify ни се песните па кај и да сум само можам да си ги пуштам :rofl: Ко што имам лесен сон и се будам и јас ко зајак (ете на кој е ќерка ми) стварно помагаат

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    508
    Исто, ја заспав во 20 30 , стана за 45 мин :D мислам дека едноставно мозокот им се развива толку убрзано да не можат да спијат мирно. Моето е екстремно темпераментно, не застанува, па сигурно ноќе ги процесира активностите од преку ден. Како и да е, ќе си трпиме;(

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.070
    Допаѓања:
    11.571
    Плаќам Спотифај само за неа и еден телефон стар сегде го носиме :x

12. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.258
    Нa YouTube има live бели звуци без реклами. Јас овие и ги пуштам. https://www.youtube.com/live/2FItVyxLNNc?feature=shared

Последна измена: 5 јануари 2026 во 13:06
  13. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.471
    Значи не сум само јас хаха, дури си ја имаме симнато плејлистата на телефоните за ако снема интернет.