Форумџика на годината

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Мене маж ми го грешка Провен прашокот ми го зема пред некое време (наместо Пролајф пробиотик) и ептен ми се свиѓа составот.. витамини + пробиотици. А и убав вкус има. Од 0-4год е овој состав. Од кај 31ви дек и го давам, се разјаде башка (дали од него незнам, ама има б витамини). Две мали лажички и давам (лажичката е во пакувањето, мн малечка).
    https://zegin.com.mk/mk/proven-todlers-z-multivitamini-za-mali-deca-60-g

На Laura7 и Elly989 им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.834
    Допаѓања:
    15.005
    Ама нели е од 2 нагоре, колку даваш зашто е помала? Сакам да го земам, ама не знам колку да и давам.

3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    567
    Хмм чим викаш влијае на апетит вреди да се проба :D Д3 колку даваш? Гледам ова во составот има и Д.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Има ама мн малку е ова... со ова сега 1 капка СолДевит од 1000иу. Треба да одиме на ортопед за брзо, па ќе си прашам колкава доза да пие. Зошто е баш големка, високо детенце..

5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    1.383
    Дали ги вадите надвор малку на овие температури? До пред една недела обавезно пи малку надвор, барем и на 15 минути. Ама деновиве нешто носето и беше затнато и неколку дена ми е страв да ја вадам. А дневниве гледам максимум се до 1, 2 степени :?:

6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    1.828
    Кога има сонце денски ја шетам по 15-20 минути во количка. Изнаоблечена и со капче и скафандер и вреќа за количка и пак се туфкам да не и е ладно ама кога ќе се вратиме е топличка сегде освен на носе и образи.

едит: денес страшно дуваше па на штрек бев да не и бидне нешто само проверував капчето дали и е добро наместено

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    567
    Ако е добро облечена и заштитена да. Од чистиот студен воздух може да има само бенефит. Ако дува тогаш не.

8. Flowerr12

Flowerr12 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    152
    Здраво! Бебето има 9 ипол месеци. Пред два/три дена имаше температура до 39.6. Потоа кога снема температура, му се појави ова. Го има втор ден. Кога претходно имаше температура, исто така беше исфрлен ама само еден ден. Немам по цело тело, туку претежно на лицето.

Прикачени фајлови:

9. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    567
    Нормално е да имаат осип после висока температура. Ќе пројде.

На Flowerr12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.945
    Допаѓања:
    36.223
    Само пред некој ден не бевме надвор дека мислам од толку ветер куќата ќе ја кренеше.
    А инаку го вадам цело време, соодветно облечен нормално, според времево. Пола саат на воздух друго е, без разлика што е баш ладно. Ако сме цел ден дома мислам ќе скренеме и двајцата.

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.945
    Допаѓања:
    36.223
    Нормално е.
    Ние бевме бетер. Низ цело тело бевме нафрлани, а температурата не му одеше ни 39. Така да само на лицето штом е, супер. Ќе пројде за брзо, не се грижи.

На Flowerr12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Flowerr12

Flowerr12 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    152
    Гледам дека веќе се поднамалува. Благодарам.

13. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    122
    Кај нас беа темп и. до -3° и секој ден мах 1 час сме излезени, 6 месеци е бебка. Е сега да нема многу силен ветер. Мене пример како мала многу ме пазеле и натрупувале со алишта и стално сум била болна, затоа јас решив со бебка да не постапувам така и да ја шетам и кога е ладно ( нормално со соодветна облека за надвор)

14. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    9.859
    Можно ли е од вадење заби да не јаде?
    Имаше 3 супер оброци, ама веќе 1 месец детево не јаде ништо, буквално ниту две лажички не успевам да му дадам, се пробувам едноставно одбива. Каката почна да станува само како на доење да е…

Немаше вирус кога почна да одбива храна, доле тројки и четворки се многу набабрени, пика раце во уста, мноогу се лигави… ама толку да не јаде ич?! 11м е.

15. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    1.828
    Можно е, ќерка ми имаше такви денови со горните заби и едвај кисело млеко/грчки јогурт со нешто ми прифаќаше

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    849
    12м е моето, еден месец залак нема изедено, само прстиња в уста.
    Едвај му пробиваат долни двојки со месеци. Само со млеко е, затоа мислам и ноќе станува уште повеќе од претходно од што не е заситен само со млекце.
    Се испробав можно, почна само шмукалчиња да прифаќа последниве денови ама по ронка и толку.
    Јас бев загрижена за крвта да не ослабне, но се надевам ќе надминеме што е можно поскоро.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.834
    Допаѓања:
    15.005
    Да, мојата не јаде кога вади заби. Нас не уништија 4ките, премногу ја измачија.

На Калатеа и Ladyme им се допаѓа ова.
  18. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.635
    Кога сме кај не јадењето да се пожалам и јас. За два дена прави 8 месеци и од старт беше голема јадачка секогаш си ги јадеше оброците цели, откако ги извади долните кецови престана да јаде. Дојдовме во Мк и давав прво од готовите хип кашички ама ист е составот како во Гер а ми ги одбива. Значи само на леб, бисквити и вода е. И града никогаш не одбива. Вака океј си е многу е среќна мислам дека излеговме од скок зошто ептен се смени ко друго бебе е. Ама многу почна да бара да цица а храна никако не сака. Дали до промената е или до што е не знам…

19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.834
    Допаѓања:
    15.005
    Мислам дека е до горните заби.

20. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    5.757
    Да еве од 250г сега 100 едвај и почнува да брмчи плука. Другата единица доле излегува, горе набобрено изгледа сите почнаа. И несака ни млеко по 70-100мл пие. Слабо спие плаче во сон.. цела рака во уста т. е сите 4 прсти.