Ако одиш на лекар речи им да ти покажат. По мене е битно. Значи детето на стомак во скут, со тоа што главата е на најниска точка. Значи има благ пат. И шаката твоја е свиткана како школка да речам. За кога ќе удираш да не плеска па да ја боли, туку да прави еден вид на вакум. И удираш горе, лево и десно од рбетот, никако на него. Односно некаде кај лопатките. Со тапкањето го одлепуваш секретот од дишните патишта, а бидејќи е навалено детето има пад да се враќа назад, и да ја дразни да кашла и да го исфрла, преку уста или да го голта. Незнам дали добри објаснив. Побарај и стручно лице да ти објасни. Јас го тапкав повеќе пати дневно. Тој плаче корне, јас удирам, мм неможел да гледа што да ти кажам. Во два наврати од плачење што се напрегаше ми поврати и еден куп шлаеми извади.
Pogolemiot del od kratenkite ne gi znam. Aj zirnete devojki. Za kaj bebe 11.9, normalen li e hemoglobin, malku nekako mi e. Ili za decata ima druga tabela?
Wbc-lekociti Plt-trombociti Hct -hematokrit Добар е хемоглобинот вие сте тек на почеток на исхрана и доправа ке се поправа
Кај нас во декември беше 112. Јас малку се уплашив. Матичната ми рече дека за возраста е нормално. Јануари пак правевме(ради настинката) беше 114.
Незнам да ти кажам дали му доагаат како замена бидејки немам искуство со други капки и сирупи,ние единствено само тие ги имаме земано една доза и толку,фала богу до сега сни немале некој проблем со јадење а ви посакувам и вас што побргу да почните да си јадете.
Земав дополнително витамин ц денеска па ќе видиме. Матичната не дозволи да сменам терапија. Сепак мн ти благодарам. По цел ден сме со лажица во раце и се бркаме со јадење. Земав и рогач.
Фала срце, ноќта качи Т 38,почна постепено и затоа и дадов Далерон,и капки за носе,се одзатна ,се симна Т и заспа,вчера ја носев на матучен нема ништо освен носето,настинка била,денес ок е ама затнато носе,мн.олаче кога чистам со пумпица,несака да лежи на грб мисли ќе и чистам нос,сиротко дете,ама за нејзино добро е....се надевам за ден два ќе биде потполно добра,давам и вит Ц.
Lele majki jas dodeka se slaam niz spalna sreduvam bebus go nacekal mlekoto hipp za telo, pa uspeal i da go otvori kapakot i koga da vidam si dzvaka i go fatil kako sisenceto sto si go drzi, neznam kolku uspeal da goltne! Sto da pravam??? Leee mnogu sum smotana pred 5min se sluci toa..
Lek za mnogu zatnato nose?stavam kapki I fizioloski I kromid I so pumpicataja ama pak mn.zatnato,da kupam inhalator?
Лек = трпение, ништо не минува така брзо како што сите сакаме, тоа е, ќе помине, стрпи се само и смирено, веќе даваш тоа што треба
Богами се измачи малава душичка и како капак на се,вади заб се лигави кенкава ,писка ,нервозна неспие и од настинкава и од забот....имам трпение,ќе помине...
Пази воздухот да не е мн сув каде што спие. И ако и е затнато носето не влечи на суво со пумпата ке и пукнеш капиларите. Со пумпа се влече кога и тече секрет обилно .
Прво ставам физуолошки,ќе се растече малку и влечам, се чудам шѕо влечам,вака изгледа нема секрет,а кога ќе извлечам лелеееее
Ja iskakavme, izmocavme kremata nemav predstava kolku se napil, se iznacica posle toa ubavo i spiese do 7 sabajlevo