Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.093
    Допаѓања:
    11.683
    Ние сме со растечен нос моментално, ако два пати на ден влечам ќе почне да дише на уста и поголем проблем ќе направиме. Влечам кога ќе почне да шушти, до 10саат веќе два пати влечев, прскам и солен спреј 3 пати на ден.
    Мали се не можат да ги исфрлат сами, а ние секако влечеме само тоа што е во шуплината. Јас користам рачен, па не ми е страв пошо ја контролирам силата на влечење.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.530
    Тоа ми беше и мене мислата што ќе направам со 2 пати влечење а веќе има малце спуштено на плуќа ама шубе ми направи докторкава само 2 пати. Имам јас и електричен и рачен ќе видам ако не да комбинирам некако

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    540
    Дали им ставате шалче на уста/нос на бебињата кога одите на прошетки?

4. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    114
    Не, само капче на глава и облечена е во скафандер. Плус кебенце во корпата. И на минус температури шетаме стално е топличка, а искрено и не би и ставила шал за брзо можеби кога ќе порасне:)

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    35.971
    Не. Воопшто не се препорачува шал на мали бебиња. Има ризик од задушување, недај Боже.

На WonkaMonkaa и Marijanche33 им се допаѓа ова.
  6. Marijanche33

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    540
    Не сум ставила и јас досега ама не бев сигурна што е правилно. Постариве ме напнаа со тој шал па викам ајде да прашам што се препорачува.

На WonkaMonkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    35.971
    Моја препорака ти е да не ставаш. Ништо не им е. Доволно си се заштитени со топла јакна/скафандер и капа.
    И мене една комшивка на секое мое излегување со бебе кога ме гледа цело време ми вика ,,да го учиш со шалче” . Не сакав да бидам дрска ама претера. На крај ѝ реков да си ја гледа нејзината работа. Не мислам да се објаснувам зошто не ставам шал на своето дете. Поготово на комшивки па ич.

На WonkaMonkaa и Marijanche33 им се допаѓа ова.
  8. Marijanche33

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    540
    Мислам дека тие генерации се со мајндсетот дека од ладно сигурно ќе се разболат и порано шал беше задолжително кога бевме деца испозамотани сите пустите. Ама добро што ми потврдивте дека не сум луда што не ставам и не сакам да ставам на бебе шал.

На dummy и WonkaMonkaa им се допаѓа ова.
  9. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    114
    Хаха.. да загревотка сме биле кога ќе видам слики или од кога се сеќавам кога ќе ми текне. Капа, шал наоблечена со хулахопки, чорапи и калчунки и на крај стално болна бев(facepalm) Имунитет никаков сум немала, сега на бебка хулахопки единствено и ставам ако е облечена по фустанче, т.е 3 пати до сега по 2 сати:D, а калчунките така стојат нови и не и ставам

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    18.008
    Порано ние кога бевме деца имаше зима, затоа толку не облекуваа, не памтам јас да имаше поминато зимо без снег, секогаш не носеа на санкање. Деновиве кога има сонце како пролет е, а не зимо. Јас ја покривам убаво со кебенце до лицето, обично се успива во количка па не мрда, прета, ако е станата го спуштам подолу под рачињата и капче секогаш ставам, а шал не.