Форумџика на годината

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    1.304
    Мајки со 7месечни бебиња, како е?:DЈас чекам од декември да се стабилизираме ама се полошо е:worried:. Деновиве не можам да одам до друга соба сама, одма плаче, па денес заедно си готвевме в кујна, потоа тој си играше на подлога јас си стоев до него. Претходно сам ќе си се заиграше, сега морам да сум тука. А пак спиењето..;( се уште се буди со плачење, спие и плачи, па го земаме со нас на спална и со страв малку спијам хаха ама сношти ни тоа многу не помогна. Значи ми се плаче кога доаѓа ноќново спиење:D

2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.851
    Допаѓања:
    5.500
    Исто… мојава пролазува, на подлога има 10000 играчки она прееска ја најде кремата за пеленска регија и ја отвори да игра со неа (facepalm) иначе исто денес ако станев од подлога одма кенкаше, фластер! Навечер е хаос на саат ипол најмногу два се буди … измеѓу се вртка лево десно, на стомак па бара цуце ќе и падне па го става во уста па пак одново, па ја нишкам, па цица
    и така поминува ноќта. Еве едно сликиче како спиеше ноќеска од 4 сабајле до 6ипол пола на нејзин кревет пола на спална :angel: IMG_5478.jpeg
    И сабајле ќе се разбуди најсреќна на свет, насмеана, ведра како да спиела фул цела ноќ - мене очи ми паѓаат :headbang:

На An43 и Merten им се допаѓа ова.
  3. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    1.304
    Да, си се будат насмеани, задоволни:rofl: сношти и за коса ме кубеше во спиење, го пушта рачето цело време да ме допира. Успевам да го презаспијам се до кај 6 часот, тогаш се врти према прозорецот, гледа низ ролетни малку светлина и нема шанси за спиење. Ех колку ми беше убаво два пати само кога се будеше:rofl: Ни денски дремки саглам, ни вечерта, со си пратење ww со си се хаха

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    872
    Има групи на фејсбук помош по дома, чување на деца итн, таму барај

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    28
    И јас не излегував,од страв дека е загадено. Денес излеговме сите комплет и баш убаво ни дојде,свеж беше воздухот..бебе е 6месеци и многу се плашам да не се снеарни нешто

6. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    28
    Дали смеам на 6 месечно бебе да воведам втор оброк? Од 4 ипол месеци си јаде цели каши. Сега веќе и по 150-200грама. Млеко пие 210мл.