Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.069
    Допаѓања:
    5.816
    А зошто со лажица и даваш бејбитол? Јас ја кинам ампулката и директ во уста стискам - мојава па пошто е јадачка на све живо отвара уста можда затоа немам проблем

2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.695
    нема шанси не отвара туку така уста да и капнам, а и јас несмасна сум ќе ми падне мислам страв ми е

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.186
    Допаѓања:
    5.425
    Не велам дека не ти верувам, ама според мене не е до толку страшно една инхалација ако е затнато носето. На мојот неколку пати му било затнато од нигде никаде, па препораката била 1-2 инхалации со физиолошки. А дека толку лесно се спушта од нос на плуќа, е тоа не верувам пошто знам колку толку анатомија/физиологија :). Не велам дека е невозможно поготово кај помало бебе, ама ни дека е толку лесно.
    На крај краева, многу е побитно да се чисти носот на кој и да било начин што сметате дека е ок за да не се искомплицира :).

4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.069
    Допаѓања:
    5.816
    Твојата е поголемка не знам како ќе биде тогаш, оваа мојава отвара уста на се пошто мисли ќе си касне нешто пустата :rofl: жива ненајадена

5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.695
    Ама мојава од старт е ваква хах, кога беше помала и давав во малце молзено млеко во шише од што немав чаре ама ми се смачи више со шишињата па одамна во лажица и давам. Мм се откажа рече не можел он така и сама се борам секој ден со лажицата, ми се смее и ми бега буквално (facepalm)

6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.069
    Допаѓања:
    5.816
    Уз јадење да пробаш тогаш меѓу убава кашичка нема да осети :D

7. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.500
    Допаѓања:
    2.769
    Штом ти отвара сега, би требало и понатаму. Јас бејбитол и давам ги кинам и директно во уста, Д3 давам на солдевит и шприцнувам директно во уста, си отвара уста нема проблем, дури веќе ја гледам дека и е јасно кога што и како зашто секогаш во исто време и распоред и ги давам (ги научи „програмите“ после 8 скок ептен :D)