Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    1.326
    И ние сме тука, 8 месеци и два дена, па да си ја кажам "маката".:rofl: Не лази, пробува со колената малку ама тешко му оди, ама затоа се врти како мачка на грб на стомак, по 10 пати некогаш во минута. Со јадење слабо, ќе изеде 5 лажици и толку, па со молење некогаш и 150 грама, тоа кога имам повеќе среќа хаха многу ми е стресно, кога ќе зине, не дишам, да не му текне дека не сака:D. Моментално сме во фаза на викање (поточно дерење), мислам грлото ќе го заболи од што вика

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    3.500
    Нема врска полот еве мене двете женски.
    Золва ми машко има па обратно вика женските се побрзо правеле :rofl:
    Ако сака да седне ржи да ја седнам инаку лежи и евентуално на стомак да се сврти строго на лево за на десно потешко и е. Ја вежбам кога сме сами пошо па се што ќе направам јас големата сака да повтори и ми е страв да не ја повреди додека сум во тоалет пример (facepalm)
    Од се да се пази човек :D
    @Merten не вика ама ржи јас не знам како не ја боли грло :o

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    1.326
    Да и така како ржење:rofl:. Моево до скоро не се вртеше од грб на стомак, само обратно ама сега не е застанат. Запче и горе му излезе па среќа со спиењево се среди малку иначе по 10 пати се будеше со плачење.

4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    6.759
    Јас ништо не ја вежбам :tmi:.
    По цели денови на под е, споредбено брат и во раце ми израсна, па се сам направи и вртење и седење и лазење и одење. Кога ќе е спремна, тогаш :sun:.

5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    3.500
    Исто сестраи се во раце беше ова повеќе е или на под или во аголна во ќош. Пред некој ден ја ставив во дубак ама не знае што да прави :rofl:

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.