Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    6.728
    Искрено мојата секогаш и требаше една плус од предложеното по табели па не сум репер. Она до 6ти месец имаше по 4-дремки. На 7дури префрли на 3 и еве ја сега на 8ипол шалта еден ден 2 еден ден 3 и она не знае што праи :D

На Ladyme, Peperutce6, Simon4e0507 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.533
    Допаѓања:
    8.697
    Тоа ваљда дека и ти се жалиш за ноќното спиење. Мојов особено кога има немирна вечер се убива од спиење преку ден, ако пробам да го подразбудам урла додека не се наспие.. во раце секако :rofl:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    15.472
    Затоа што и биле кратки, ако и се вака долги како што сега што ти спиела, доволно и се две. :D

4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    6.728
    Да да дефинитивно

5. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    4.686
    Ме интересира што мислите за baby spa? Ми излегуваат често видеа ама некако ми е страв од имфекции. Дали и колку јс менуваат водата,дали е чисто..

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Мојава од 7 месеци викаше мам.. мам и тоа кога плаче, кога беше раздразнета. И ок јас тоа не верувам дека беше за мене, јас и се обраќам со мамичка и мама, по име ете кога ја викам а кога играме, ја пресоблакам, се бања од мала и се обраќам со мамичка и дали тоа и останало па така викаше. И ок почна на 8 месеци ба ба... и сега и е ба ба ба цело време и јас и викам мама она ба ба... и мм упорен та та та и сега вика нешто да да та та.. измеѓу ама мама ни за жива глава. А јас сум со неа цел ден и од развојно ми рекоа као да вика мм кај е мама и да покаже на мене она да се сврти да ме побара и јас истото со мм го вежбам ама изгледа јас мн повеќе ее тата дојде тата вака тата така и она кога иде он од раб во несвес паѓа. Ја научив прави браво и чао. Ама мама ќе чекам да дојде. Хаха се надевам секој ден на тоа 10 +++ сме више.

На Трагедијаупмм и dummy им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Три дремки, некако тешко мн од 4 на 3 дремки... а од 3 дремки на 2 полесно помина. значи на 9месеци и една недела сме преминале на 2 и сега станува во 6 и 10 мојава како часовник, и 9 ипол ја заспивам готова е само да ја залепам за кревет и спие, после станува јаде и следна дремка ја тераме во 2 - 2 ипол. Е сега спие двете дремки по 1 и 20 - 30 мин. Со презаспивање и после издржува до 7ипол 8 е заспана.
    И влезе во шема. Само пробувам да ја продолжам сега накај 10 да заспива да можам да стигнам до 12ч како во градинка што спијат. И да и е полесно и таму после ама тешко ми иде некако макс до 9 и 45 после паѓа како крушка. Денеска јас зборам на тел она до мене се потпре и ја гледам очите затворени хаха седната заспа.
    Корегирана е сега 8 ипол мојава знаеш, ама во развојно ми рекоа дека више е како 10 месеци само со пола месец може касни со некои раб ама не се ни приметува.

8. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.059
    Има ли некој со позитивно искуство од осанит гранулите? Се мачи ептен со горниве заби, некоја 3ка или 4ка почнува да пробива, ноќе со плачки се буди веќе неколку дена па се мислам да и дадам да пробам

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    6.728
    Е баш овој ден го чекам кога ќе заспие сама до мене хахахха. Значи првата дремка сабајлечки останѕва после 3 часа отприлика а втората околу 2-2ипол и попладне нема. Тоа сакав да знам зошто си мислев утринска се крати а останува таа на пладне и попладне ама вака има повеќе смисла зошто и мојава сабајле 2ипол-3часа по станување одвај издржува после е кенкава и трие очи

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.576
    Вчера бевме на една дремка ќе полудев. Дома не сакаше да спие и испаднавме во количка заспа. Спиеше 2ч. Стана во 13. И после за успивање хорор. Плаче вришти не сака да спие. Оддвај за ноќно се успавме во 20:30 и прв пат после 3 месеци врза и спиеше до 2:30. Еве денеска прва дремка тераме и страв ми е пак после да не не сака да преспие

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    15.472
    Да не сте во скок?

12. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    6.728
    Не, дефинитивно е мало за една дремка

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.576
    Знам. Не му одговара и него оти е кенкав. Веќе не сака никако да се успие ми чури главата. Ни со цицање, ни со нишкање, ни со шишее. Порано во кола се успиваше сега сака да си разгледува не сака да спие.
    Па од раѓање сме 30 недела, од термин 29та. Мислам 6 скок да не е овој период не знам веќе. Ни се поклопи 5 скок со заби, ни се поклопува и 6 со заби вадење. 5 ги вадеше доле единиците, тие ги извади двете заедно. Сега едниот го извади, по една недела и другиот кец горе. Најверојатно сме 6 проследено со регресија. Ама не знам што учи до толку "мрзливо" дете да имав.
    Знае да се врти и од грб на стомак и од стомак на грб го имам видено неколку пати ама не сака. Сака да седи и сака да стои по ново ама не е стабилен и вришти оти сака да го држиме исправен. Тежок е не се додржува само мрда.
    Се осеќам како во која тема и да влезам ја само се жалам. А прцулче насмеано е и обожава да се гушка и гали.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    3.095
    29 и 30 недела нема скок, ама има the three Cs (crying clinginess and crankiness), односно каде што открива дека можете да си „заминете и да го оставите“, т.е. учи за дистанца и е всушност нова вештина, ама уште не е свесно дека ќе се вратите .

За оваа вештина многу е добро да играте Ѕак или Peekaboo како и да го викате хахах, за да знае дека ако не те гледа ти сепак си тука и/или ќе се вратиш :)

34 почнува 6ти скок

На Надеж♥️, Hippie, Tulip023 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    6.728
    Абе не си сама :) вчера вечерта ја оставив прв пат кај мајка ми и со мм излеговме саат ипол за прв пат попладнето во овие 8ипол месеци. Додека седела кај нив била супер минпуштаа слики видеа играле. Кога дојдов кога почна да плаче … во кола вриштеше буквално. Ја извадив од седиште и дадов цице ме гризна, уште толку се вознемири… околу 30мин е возењето до дома мислам ќе го памптам засекогаш. Мн ми беше лута, мм ми вика си замислуваш и се спиеше, не не не таква кога и се спие, буквално ми беше љута дека ја оставив. Дојдовме дома, ја предоблеков ја спремив за спиење пола саат ја нишкав и пеев она се трескаше од земја, одвај ја заспав во 21:00 никогаш покасна не заспала.

сабајле се разбуди ме гледа до нејзе спијам јас ја галам и зборувам она се трга, буквално лута.
    После ја извадив да ја шетам па некако заборави 8) мн е итрица со карактер и мојава што ќе намисли тоа е. Не се жалам ама не си сама хаха што ако пишам прекенкаво дете имам а се и е дадено и погодено ама таква си е, ѕвезда од прв ден да е центар свет

На Esperanza и Надеж♥️ им се допаѓа ова.
  16. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    115
    Моето е 29 недела само што зедов да читам дали сме во скок или регресија… неподнослива е овие денови, одбива да спие, одбива ја цица, само кенка и се што опиша погоре Надеж… скроз исто…изгледа истото е кај нас, во таа фаза сме.

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Не е 5ти скок до 29-30 недела?? Секаде различно пишува.
    Ние со дневни дремки хаос, траат по 30 минути едвај. Сабајле стана во 7, кај 9ипол прва дремка 30 минути, кај 12 ипол една неуспешна дремка од 10 минути, кај 14:30 поспа 30 минути, кај 16:45 заспа и еве уште тера спие саат време.

18. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    2.514
    Majki denes svekrva mi ( povozrasna zenicka) mu dala na maliot da si jade domasna napravena pogaca vo koja ima jajca.
    Mu imam dadeno zolcka cela ni e vovedena i si jade domasno lebce so grcki jogurt e sega nasmesto lebce mu dala od pogacata.
    Denes nemase reakcija so ogled deka celo jajce e staveno vo pogacata.
    Dali so ova se smeta deka mu e vovedena i belkata.Inaku 7 ipol meseci sme

19. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    1.693
    Да :) јас така воведов цело јајце со домашна тарана. Вака е и всушност најбезбедна опција :)

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Само моево ли писка, колку што има сила. Ме вади од такт. 10+++ сме
    Значи цел ден тоа прави каде и да сме. Ќе помине кажете...

На КаринаТ му/ѝ се допаѓа ова.