Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. КаринаТ

КаринаТ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    39
    Моето исто цело време писка 10+ сме, прегласно дури увото ме боли некогаш. Мислам дека се радува кога писка, ама не сум сигурна

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.253
    Допаѓања:
    27.010
    7 скок почна да ме нервира, 43 недела е бебка, во понеделник 10м полни. Цело време е кенкава, плаче, ништо не и се погодува. Плус што тргнав на работа пред 1м, уште толку е залепена само за мене, ни кај татко и не сака да оди ако јас сум во собата.

Колку трае овој скок?

3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    3.095
    42 до 46, во 44 е громчето :)

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.059
    Писка и мојава, особено кога е заиграна и весела ама мене не ми пречи слатка ми е

5. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    1.375
    Мајки како им ги миете запчињата на бебе од 8 месеци? Зедов силиконска четка од хака и сега паста на веледа но пишува да се исплакне нормално, но не е штетно да се голтне. Има некоја цака или да си голта и паста на секое:sweat::D

6. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    211
    Мајки моето бебе е 6++ и веќе една две недели така нешто станува по 3-4 пати ноќе на 2 саати за јадење (на ад сме), ако не е за јадење тогаш кенка плаче а во глобала само со млеко презаспива..
    Прелу ден препремалце пие млеко и педијатарот кажа нормално било на таа возраст така преку дента се преактивни и "немаат време" за пиење млеко додека пак навечер се мирни и тогаш сфаќаат дека се гладни...
    Порано еднаш стануваше за млеко во 5ипол дабајле само.. не знам зашто ми прави вака сега значи... бетер од новороденче кога беше е..
    дента прекенкава ништо не и се погодува, се и здосадува за 2 секунди... не знам што да правам више како да ја занимавам

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    6.662
    Памтам дека у тој период на пискањето си викав ова дете срамота е некаде да го однесам :D
    Секако дека ќе помине :D
    Т.е ќе се менува во други работи од кои ќе ти крварат ушите :D

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Па незнам непријатно е... А да застанеш не вика од среќа еднаш, рандом ќе и здосади и писка и чим почне на две минути три како ритам да фаќа. Мене ме нервира, не ми е убаво... Што и да е нека помине. Денеска бев во карпош застаната и ај викам и се јаде и меѓу зградите седната на клупа и ја ранам и толку не и се јадеше и јас и нудам уште еднаш и почна да писка така... и како писнува меѓу зградите ехо се прави. Една жена на прозор се подаде доле меѓу првите спратови од кулуве. Станав собрав све и тргнав накај мол. Мислиш ја тепа некој па писка.

9. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2026
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    51
    Е како се плакне уста на бебе? :D Јас само четкам и после давам вода да се напие и тоа го сметам за исплакнато :lol:

10. Amore.Mio

Amore.Mio Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    1.167
    Нема потреба на толку мало бебе со паста да се мијат забчиња. Доволно е само со вода и четка да му ги чистиш за да му направиш навика. Треба да се внимава, паста со флуорид и тоа треба да се исплакне а бебе би голтнало.

На naturally и Merten им се допаѓа ова.
  11. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    6.662
    Си го открила гласот, интересно и е, нема да трае многу долго не се секирај.
    П.С и мене ме нервираше

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    3.095
    Мене ми беше толку забавно што пискав со неа :rofl: (по дома само нели :D)

На КаринаТ, Peperutce6, naturally и 4 други им се допаѓа ова.
  13. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    211
    Мајки моето бебе е 6++ и веќе една две недели така нешто станува по 3-4 пати ноќе на 2 саати за јадење (на ад сме), ако не е за јадење тогаш кенка плаче а во глобала само со млеко презаспива..
    Прелу ден препремалце пие млеко и педијатарот кажа нормално било на таа возраст така преку дента се преактивни и "немаат време" за пиење млеко додека пак навечер се мирни и тогаш сфаќаат дека се гладни...
    Порано еднаш стануваше за млеко во 5ипол дабајле само.. не знам зашто ми прави вака сега значи... бетер од новороденче кога беше е..
    дента прекенкава ништо не и се погодува, се и здосадува за 2 секунди... не знам што да правам више како да ја занимавам

14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Колку пиете млеко?? Имате ли цврст оброк?? И ние сме 6++, на ад сме, некогаш знае и цела ноќ да ја преспие(ретко, но се случува), а обично станува двапати, за јадење станува и продолжува одма. Легнува кај 20, 21 зависи, кај 20ч обично го пие млекото пред спиење и обавезно се буди на полноќ или кај 1, па потоа кај 5, 6, на 4-5 часа бара млеко во текот на ноќта, а преку ден давам на 3 часа, со тоа што имаме еден цврст оброк, ни заменува едно шише.

15. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    211
    Преку ден максимум 90мл ако испие во едно шише ама обично по 60мл пие, 3-4 шишиња пие преку ден еве едно да го испие 90мл другите по 60.. ама затоа навечер пред спиење 150мл и правам ги пие сите (со мисла дека нема да станува толку многу преку ноќта), и пак станува на 2 саати... станува и она само за млеко кенка и давам и си продолжува.
    Заспиваме 7-8 тој период зависи кога како
    Имаме еден цврст оброк измеѓу млекото, уште не сум и заменила каша за млеко.. може така треба да правам сабајле наместо млекото каша да и дадам.
    Јас сабајле и давам млеко накај 9 од прилика и пие едвај 60мл, после дремка има и после дремка накај 11 од прилика и давам кашичка.

На Esperanza му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.108
    Имам приметено во последно време дека ќерка ми одвреме навреме се потресува како да и е ладно ама трае ептен кратко и се смее после тоа. А дома воопшто не е ладно. Дали е нормална појава некоја? Читав дека најверојатно се работи за Shuddering spells ама си реков ај да пишам и овде за искуство, дали е нормално
    Има 10++

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.533
    Допаѓања:
    8.697
    Да не мочка? Син ми големиот се стресуваше кога мочкаше така, ваљда и кај девојчиња го има тоа, во памперс мочкаат..

18. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    5.573
    И мојот така прави, мислам дека мочаат баш истражував дали сум во право и испадна дека да :D.

19. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.108
    @Cherry333
    @naturally
    Можно е, никогаш не ми падна на памет дека може да е тоа. Јас одма се загрижив да не е нешто сериозно
    Во благодарам

На Cherry333 и naturally им се допаѓа ова.
  20. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    21
    Иста возраст и исти сме, да не го изнесеш од дома од памет ги вади сите хаха