Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. КаринаТ

КаринаТ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    33
    Моето исто цело време писка 10+ сме, прегласно дури увото ме боли некогаш. Мислам дека се радува кога писка, ама не сум сигурна

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    26.713
    7 скок почна да ме нервира, 43 недела е бебка, во понеделник 10м полни. Цело време е кенкава, плаче, ништо не и се погодува. Плус што тргнав на работа пред 1м, уште толку е залепена само за мене, ни кај татко и не сака да оди ако јас сум во собата.

Колку трае овој скок?

3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    2.910
    42 до 46, во 44 е громчето :)

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    1.826
    Писка и мојава, особено кога е заиграна и весела ама мене не ми пречи слатка ми е

5. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.332
    Мајки како им ги миете запчињата на бебе од 8 месеци? Зедов силиконска четка од хака и сега паста на веледа но пишува да се исплакне нормално, но не е штетно да се голтне. Има некоја цака или да си голта и паста на секое:sweat::D

6. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    139
    Мајки моето бебе е 6++ и веќе една две недели така нешто станува по 3-4 пати ноќе на 2 саати за јадење (на ад сме), ако не е за јадење тогаш кенка плаче а во глобала само со млеко презаспива..
    Прелу ден препремалце пие млеко и педијатарот кажа нормално било на таа возраст така преку дента се преактивни и "немаат време" за пиење млеко додека пак навечер се мирни и тогаш сфаќаат дека се гладни...
    Порано еднаш стануваше за млеко во 5ипол дабајле само.. не знам зашто ми прави вака сега значи... бетер од новороденче кога беше е..
    дента прекенкава ништо не и се погодува, се и здосадува за 2 секунди... не знам што да правам више како да ја занимавам

7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    6.554
    Памтам дека у тој период на пискањето си викав ова дете срамота е некаде да го однесам :D
    Секако дека ќе помине :D
    Т.е ќе се менува во други работи од кои ќе ти крварат ушите :D

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    5.756
    Па незнам непријатно е... А да застанеш не вика од среќа еднаш, рандом ќе и здосади и писка и чим почне на две минути три како ритам да фаќа. Мене ме нервира, не ми е убаво... Што и да е нека помине. Денеска бев во карпош застаната и ај викам и се јаде и меѓу зградите седната на клупа и ја ранам и толку не и се јадеше и јас и нудам уште еднаш и почна да писка така... и како писнува меѓу зградите ехо се прави. Една жена на прозор се подаде доле меѓу првите спратови од кулуве. Станав собрав све и тргнав накај мол. Мислиш ја тепа некој па писка.

9. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Се зачлени на:
    Сабота
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    31
    Е како се плакне уста на бебе? :D Јас само четкам и после давам вода да се напие и тоа го сметам за исплакнато :lol: