Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Навечер ти пие по 150мл 3-4шишиња, а преку ден помалку?? Пробај обратно навечер да ја намалуваш количината постепено, а не да ја зголемуваш за преку ден да ти пие повеќе млеко.

2. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    211
    Е не ми текнало тоа жими се да и намалам навечер.. ке пробам по 60 да и давам навечер колку да се залаже, за преку ден повеќе да сака да пие

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lozinka002

lozinka002 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    103
    Здраво мајки, ве молам доколку имате искуство со обувките attipas споделете :)
    Бебето е во фаза на учење да се исправа , да станува сам, во фаза кај што сака да го држам тој да патка значи не е стабилен сеуште за сам.
    дали овие се соодветни за овој период, во мисла ми е да не се гломазни па да се сопнува од нив.
    А бос само по чорапчиња многу му е тешко затоа што се лизга од патосот.
    Секое споделено искуство ми е добредојдено.
    Ви благодарам :l:

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    15.472
    Рано ти е за такви, чорапчиња со гумички или бос, така е најубаво дур прооди.

На Kitanova77 и lozinka002 им се допаѓа ова.
  5. Matteaa01

Matteaa01 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    38
    Zdravo. Ke pocnam na rabota, a bebeto mi e na ekskluzivno doenje (9 meseci ima). Koga ke sum na rabota sto bi preporacale vo zamena za majcino mleko?
    Dali da zemam nekoja mlecna formula, mleko tetrapak, ili da si izgura taka cel den pa da ja dojam koga si dojdam doma? falaa

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    11.952
    Чорапи со силиконски топчиња од доле земи или скроз босо ноже, обувки по дома не треба никогаш, особено не кога почнува да оди за правилно оформување на стапалото. Сосем нормално е да се лизга така ќе се научи на контрола и важно е да оди босо по различни/нерамни површини. Кондури кога ќе почне да оди ќе и купиш.

На lozinka002 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lozinka002

lozinka002 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    103
    Јасно ми е дека најздраво е да е бос, меѓутоа дома подот не ни е толку топол за да можам да го пуштам бос, пробавме со чорапчињата со силиконски топчиња не е баш стабилно или па така му одговара намернода се излизгува знае дека го држам :?: патка и после застанува и ќе направи како шпага од што се лизга :mm: Или пак да застане до кревет се лизга со нозете не стои
    Инаку не го држам сосила ниту го форсирам за да оди или да стои, едноставно сам бара, а се лизга па затоа се помислив да пробам со attipas

8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    11.952
    Паткањето е многу погрешно, му го изместува центарот за рамнотежа и воопшто не помага да прооди побргу или постабилно. Штом прави шпага и се лизга не е стабилно сеуште. Сами го совладуваат ова верувај ќе престане да се лизга сам само треба време да го совлада. Ако се лизга ќе се лизга и со Атипас не мисли дека ќе му помогнат зашто секое исправање/подигање при виткање на ножињата ќе паѓа. Полека само ќе си почне да оди стабилно по мебел, сепак твој избор, ама секој ортопед ќе ти го каже истово. Има и подебели чорапчиња со силикони, во H&M има со сигурност ако ви е толку ладен подот. Со прерано и постојано носење кондурчиња ризикуваш рамно стапало.

На naturally, Feniksgirl, lozinka002 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.519
    Допаѓања:
    9.328
    Колку оброци имате?
    Немам искуство со доење, друг ќе пише поубаво ама ако има појадок, ручек, веројатно пред да заминеш на работа ќе цица, следно кога ќе се вратиш.
    Опција е пола час или колку да беше тој за доење ако ти е дозволено да излегуваш од работа? За измеѓу појадок и ручек пример.

На Matteaa01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    675
    Ние сме на ексклузивно доење и тргнав на работа минатата недела, на 10 месеци. Купив ад да има, но не и дале досега. Мојата е јадачка и си јаде количински па немало потреба од млеко. Може да воведете ужинка наместо подој ако е потребно. Плус да напоменам дека мојата не заспива со цицање, па нема поврзано млеко со спиење, можеби и тоа игра улога.

На Matteaa01 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    27.304
    Чорапчиња со гума на стапалцето. Правее шпаги значи нема рамнотежа и цврстина.
    И кај мене не е топло, ама ни топлинки немаме ставено за дома.
    Од Стружанка имам земено термо чорапки со гумички одоздола и со нив е и ден денес.

На lozinka002 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *Glory@'

*Glory@' Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2026
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Здраво мојата ќерка сега наполни една годинка, каков сок освен Хип можам да и дадам?

13. jungle

jungle Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    1.009
    Никаков. Преполни се со шеќери и нула хранлива вредоност.
    Нека си пие вода најубаво.

На *Glory@', Noemi, katerina.femina и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.531
    Допаѓања:
    6.728
    Тука зборевме за дремките? :headbang: Денес стана во 6:30
    Прва дремка од 9:15-10:00
    Втора дремка од 13:00-14:00
    И сега ми одбива трета триеше очи кенкаше пробував да ја успијам цел саат - никако! Ја седнав у игрална и си игра сама си лази си збори нешто по нејзино :?: и како вака? Саат и 45минути дневен сон за 8ипол месеци зарем е доста?

15. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    1.820
    Иии првата настинка на точно 9 ипол месеци. Супер и до толку што издржавме со оглед на тоа дека патувавме и се мешавме со луѓе. Бебка да не ја заречам е весела, игрива. Ама шлајмови и мрсули колку сакаш. :worried: Дали им ги мачкате грбчињата со нешто на природна база некоја крема или балсам? Сакам некако да и олеснам ноќе тешко диши. Ќе и го пуштам после навлажнувачот за воздух.

16. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.059
    Чим ти ја одбива треба да и ја скратиш. Заспи ја порано во вакви денови, дури и во 18:00 сум ја заспивала дур се навикна на 2 дремки. Мојава уште пред 8м ми префрли на 2 и 100 пати полесно ми е сега

На Autumn Love и Baby warrior им се допаѓа ова.
  17. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.059
    Мојата тогаш се разболи исто, не ја мачкав со ништо ама кај неа искочи вирус па правевме инхалации со кортико. И влечев мрсули секако пошто многу имаше. Со лесно да пројде :hug:

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    1.820
    И мојата накај 7 ипол месеци префрли на 2 и ептен е полесно. Кога ќе ми текне порано по 4 дремки цел ден само во нишкање и доење ми проаѓаше.

Мајки какви хранилки имате за бебињата? Дајте ми предлози каква да земам. Имаме една ама не сум баш задоволна од неа.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.531
    Допаѓања:
    6.728
    Anex ozy презадоволна сум, пошто си во Германија сигурно и поефтини се таму

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.531
    Допаѓања:
    6.728
    Свекор ми и свекрва ми запнаа да дојдат денес а му реков на мм јави им се да не доаѓаат не спиеше кенкава е дс ја легнеме порано. Мм ми излезен они пред он да стигне дојдоа :headbang: од врата им викам не ви ѕвонеше x за промена на распоред кај бебка? А ни се јави сма ние во продавница бевме … не ќе се враќаме :@ ок, јас и давам вечера они и се смеат во фаца како јадела, па свекрва ми и носи играчки и мафта околу неа, дете плаче … уште толку ме изнервираа.
    На крај свекор ки во 6:50 јас ја облеков пижами и он ми вика сакаш ја да ја заспијам, па викам не тешко ќе биде кај друг. Ај сј да пробам одмори… ја зема за 5мин заспа дека преморена. Ја става да спие индоаѓа во днњвна и ми вика… ете така кога нема да знаеш како знаеш кај да се обратиш (lalala) ок шефе!
    Крај на програмата, ја вријам одам да си стаам вино си отидоа сеа

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.