1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.179
    Допаѓања:
    17.317
    И да си ставиш! :d:
    И да не се замараш иччч за вакви коментари, знам дека ти вријат хормони се уште, ама само игнор на вакви коментари, и терај си по твоето пак.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    6.826
    Имам дрвена, Тимба сега по ново од Bebe Confort, иначе ја ко ја земав беше Safety1st, стил трип трап е.
    Најбоља инвестиција од бебешки ствари ми е, син ми до кај 4 години седеше на столот, сега и го препушти на сестра му. Знам и твоето е поголемо затоа ти пишам, не е за од 6 месеци бидејќи мора стабилно да седи.
    Имам и од Chicco, Polly Armonia, ама првата не ја менувам за ништо.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    2.926
    Викни го следен пат кога нема да е преморена да се бори со неа за да ти каже дека веќе нема да ја заспива, си ја научила само со тебе да спие :rofl:

На Baby warrior и dummy им се допаѓа ова.
  4. Matteaa01

Matteaa01 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    31
    Јаде 3 главни оброци, а првата дремка обавезно ми заспиваше со цицање. Денес ѝ понудиле АД, ама не го сакала, но и без млеко заспала.
    Ќе видиме следните денови како ќе биде, секако ќе ја дојам пред и одма после работа, па измеѓу нека си јаде колку јаде.
    Фала ви

5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    6.141
    Кога и е првата а кога втората?

6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    1.647
    Станува во 7 како навиена на аларм. Прва дремка околу 10, втора најкасно 15. Будни прозори сега и се околу 3 ипол саати, некогаш 4.

7. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    36
    Бебе 7+ не сака да ги јаде кашите со житарки. Пробав и минимална количина да ставам,ама ги приметува и не ја отвара устата ‍(facepalm). Правам домашни каши,ама имам пробано да и давам и купечки(тие никако не ги сака). Има 2 оброка,овошниот добро го тераме ама кога ќе дојде зеченчук...мака. Ве молам за совет некое мени,чисто да видам дали грешам некаде.
    Еве еден пример:
    овошна каша-овес,јаболко и банана
    зеленчукова-ориз,тиква и морков.

8. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    36
    И уште едно прашање имам. Како да научи да лази(7м.)? Ја ставаме на стомаче ама прета и за кратко се нервира и вика,кенка. Пробуваме со играчки,песни пееме,тропкаме..ништо не успева :(.

9. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    854
    Премногу е мало бебето за да лази.
    За да лази треба да има зацврстена мускулатура, а тоа на 7 месеци баш и не е можно. Уште месец-два ќе започне.
    Прво би требало да почне самото да се влече/ војничко лазење е тоа, тек потоа иди лазење на сите 4.
    Не форсирајте бебе, кога ќе и е време сама ќе си почне.