Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    559
    Матичната ми препорача да земам еден од овие сирупи затоа што немаме дигнато глава од температури и вируси во јасли, дали имате препорака за некој? Имунобор, Дефендил и Киндер Имуно.
    Знам дека нема сирупиве да помогнат многу, ќе си тераме 3 дена здрав, 2 недели болен додека не помине фазата, ама сепак си викам АЈДЕ да пробаме и ова.

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    36.253
    Јас цела есен и зимо давам мултивитамини. Па еве планирам и пролетта. До сега сум ги пробала babyvit и babywell. Презадоволна сум и од двете. Моментално сме на вторите, во комбинација со молерс. Секоја препорака имаш од мене.
    За другите не знам да ти кажам, не сум користела. Ама за киндер имуно сум прочитала тука членки задоволни.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    27.304
    Киндер имуно давам прашок , уште два месеци пред да почне во градинка.
    Ама спас за бактерии кои предизвикуваат температури, како што е сега мојава нема.
    Тргна 3 недели , па 2 ипол дома, па 5 дена во градинка и еве пак е дома сега.

На xxx-ba и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.575
    На 7м, цело јајце воведов наеднаш.

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    2.514
    Nie go vovedovme preku pogaca so celo jajce nesakajki prvo e sega me interesira kako davas celo jajce ponatamu vo sto go mesas psebno za belkata me interesira,zolckata ja jademe samo so banana nie

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Од која возраст може да се дава киндер имуно??

7. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.575
    Јас го дадов сварено и изгмечено во палента со павлака. Можеш и како палачинки да го направиш или мафини да ставиш внатре. Ако не го сака така можеш во повеќе комбинации да ставаш да не се осеќа многу вкус

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    27.304
    Јас од 14 месеци почнав да и давам.
    Секако се консултирав со педијатар прво.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    1.374
    Фала ви:l: Морам да искомбинирам некако, не е некој јадач ама време е за трет оброк

10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Мала е мојава за тие, ќе почнеме во градинка за еден месец сакам да и земам мултивитамини, а и педијатарот на последна контрола ми препорача.

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    15.470
    Babyvit земи, може од 4 месеци тие.

На Ladyme и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    14.712
    Само да кажам дека не се воопшто наивни овие имуностимулатори кои ги даваат матичниве како бонбончиња. Покрај тоа што демек активираат имунолошки одговор, знаат да направат поголема беља. За да го "активираат" имунолошкиот одговор мора да активираат и се друго, не се толку паметни нели. Затоа кај дете што има мака со алергии може да направат многу побурна реакција затоа што ги активираат дополнително и тие антитела.
    Кај дете што има одредена склоност, генетика за автоимуна болест, може да ги избустаат тие одредени антитела.
    Витамини да, овие Фениксгрл што ги пишала се супер, ама одбегнувајте бета глукани. Оставете го организмот сам да стекне имунитет. Со овие имуностимулатори е 10 пати полошо кога ќе се прекинат. Имаме мрзлив имунитет, побурни реакции на наједноставни инфекции.
    Вклучете пробиотици, дармфлора на волц е одличен на пример, вит д (сите на ова поднебје сме со дефицит, па и децата) и исхрана, исхрана, исхрана. Имунитетот доаѓа од цревата. Житарка не буста имунитет, кравјо млеко исто. Да не ме сфатите погрешно, нормално е да се конзумираат, нормално е и благце понекогаш, и сок, ама да не се заснова исхраната на житарки и скроб. Воведете јајце, месо, зеленчуци, овошја, повеќе влакна. Само со едно јајце има милион комбинации за оброци. Движење, впивање сонце, чист воздух (гревови сме во поглед на чист воздух).
    Се што знаеме како основа дека е добро за нас, важи и за децата.
    Неизбежно е да се разболуваат. Ако не сега, кога ќе тргнат во школо. Кај поголемите деца (над 2 години) вклучетр прополис, матична млеч. Има милион начини, ама факт е дека ништо не е магично да направи чудо и детето да не се разболува.

На merriel0, Tulip023, EnaEnA30 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.059
    Баш ова ми го кажа матичната мене и јас прашував дали да почнам со суплементи пред градинка и ми рече нема потреба од витамини како суплемент, само разновидна балансирана исхрана, обавезно витамин Д и пробиотик. За пробиотикот ми спомна да се менува: пример почнуваш со едно шишенце од еден па малку пауза од некоја недела па друго шишенце па пак пауза па трет, ова бидејќи имале различни прбиотски култури.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.086
    користите ли фактор за бебе кога шетате на времево ? и кој

15. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Од годинка може да се почне, по пола доза па после цела. На него пишува од 3 години. Нема штета, само добивка убав состав е.

16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    7.430
    од две години пишува на него, мене педијатар ми рече слободно да давам и на една година, ова беше за поголемата, и се појави страшен осип, се акав еден месец со разни креми, на крај ја однесов во систина, прво прашање дали си почнала нешто да даваш ново, викам да киндер имуно, го прекинав, за два дена се повлече.

17. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Можно е со секој препарат тоа да настане, треба веднаш да се прекине ако се појави по неколку дена користење. Тоа е чуствителност на некој од ексипиенсите.Не се јавува кај сите деца. Мојава е исто чуствителна, еве еукалиптус гел кога мачкав за време настинка цела се исфрли и веднаш престанав со мачкање.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    7.430
    беше само на пеленската регија, не можевме да сфатиме дека е од тоа, прво шо мислевме пелени, влажни, матичната сто креми ни даде, на крај во систина ни рекоа дека е од некоја состојка од киндер имунот шо се исфрла преку мокрача

19. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.530
    Допаѓања:
    6.728
    Добро кога прекинуваат да ставаат се во уста? :drunk: Ќе го дочекам ли тој ден? Милина ми е кога гледам деца си играат со играчки мојава најинтересна игра и е било што во уста да го стави кога завршува фазава?

На 1RedLipss, Guns N` Roses и Надеж♥️ им се допаѓа ова.
  20. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    1.693
    Мислам никад :D мојов дека прекасно вади заби, 19++, сеа вади 2ки, абе се живо глода и става во уста (facepalm)