Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    27.303
    Дај и некое старо ако имаш. Ние и кај моите и дома, имаме стари далинска и игра си нив. Демек менува програми :rofl:

На Elly989 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    600
    Мене мајка ми ми ја стави таа мисла во глава, како без дубалце нели стандард муабети. Стариве сите се со ист став.. а преку ден гледам колку можеме на подлога да сме.

@dummy мене ми е спас игралната :)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    3.095
    Специјално и купив од Тему за неа, дури и му светат копчињата, ама точно знае од кое се пушта музиката а од кое не :rofl:

На Elly989, Baby warrior и dummy им се допаѓа ова.
  4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.059
    Да тоа е тој муабет на стариве, мајка ми ми рече дека докториве викале не за дубалце за да ни било потешко, да баш тоа е причината хах. И нели ние сме седеле во дубалце и еве супер сме

На Eho, Karanfilce14 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.530
    Допаѓања:
    6.728
    Мене ми е смрт кога ќе ми каже АМА да не лежи по земја :x ја па се навикнав со неа дека сум по цел ден и мене ми е убаво во игрална на земја кај неа :D таму пијам и кафе и си играме и си читаме се прајме на земја, на другарка ќерката со дубак сите можни ивици на ѕидовите ги срони :( ако нешто ми е уплав е да ми уништува поќкнина а знам дека следи и тоа

На Karanfilce14 и 1RedLipss им се допаѓа ова.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.059
    Епа порано не седеле на земја со децата, не било тоа нормално и затоа се тие ставови. И јас сум по цел ден со неа на земја, едвај се научи и мајка ми кога доаѓа дека таква и е играта и така функционираме, она мислеше морало во раце да ја зима

На naturally, Karanfilce14 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.530
    Допаѓања:
    6.728
    Да и свекор ми едно влегување од врата, она си игра во игралната внатре и вика оооо пиле дединооо во затвор те ставиле дојди дедо да те земе во раце да те спаси :drunk:

На LaTama, Eho, Karanfilce14 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    482
    Девојки 8 ипол месеци сеуште немаме забче...
    А не дава ни знаци дека нешто се случува :D
    Што да мислам незнам... :?:

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    42.743
    Првата немаше заби до 16м, втората до година. Никој не останал без заби

На naturally, Ladyme, MariaBouli и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    7.430
    да, лесно им е нив кога ќе дојдат на саат два еднаш неделно да ги држат во раце, ај ти држи ја цел ден :D

На Karanfilce14, MariaBouli, dummy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.574
    Мојов на 7ипол месеци е мрзлив така. Седи ди игра со играчки, пробува да дофати играчка што му е подалеку, ќе се преврти на стомак и почнува да вришти оти не сака дс биде во таа положба. На меше никогаш не сакал. А сака да се исправа. Се фаќа за мене за раце, алишта се што може да дофати за стсбилност и со нозете се крева и застанува. За лазење воопшто не сум надежна нека ми е жив и здрав.

На Karanfilce14 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  12. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.574
    Јас не купив го земав од кумовите. Не знае да се движи уште во него ама не го ни ставам многу по 5-10 мин во ден макс. Доволно за да ми искине цвеќето и да му падне правосмукалката.

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.059
    Прв пат ќе патуваме со бебка со авион 11.5 месеци ќе биде. Краток лет е ама сепак почнав да се потресувам како ќе пројдеме. :sweat:

За одење летот ни е баш во времето за ноќно спиење, а за враќање 2 часа подоцна. Да и дадам да цица баш на полетување? Се надевам ќе заспие лесно одма после тоа ама не знам што ќе правиме ако не заспие. Дајте совети добредојдени се

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EnaEnA30

EnaEnA30 Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    1.194
    Не го мисли, животот продолжува мора да си функционираме нормално. Ние неколку пати имаме летано, прв пат кога беше само 3 месеци, додека беше помал го преспиваше цел лет, зборам до некои 7 месеци, од тогаш го интересира се па се врти, истражува. Само им кажувам на тие пред нас дека има бебе ако ги фати или нешто и тоа е. Јас не давам телефон си носам играчки и ротираме, па го шетаме низ авион, му пееме песнички. Еднаш цел лет ми плачеше ама јебига што можам да направам. Гушкам, играм ама нешто не му беше по ќееф и тоа е. И да не ти е мисла дека некој ќе превртува со очи. Нек си најми приватен авион ако не сака да слуша бебиња :D

На MariaBouli и dummy им се допаѓа ова.
  15. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    1.820
    На полетување и слетување дај и да цица заради притисокот, ако не сака барем цуце нека има во уста (ако користите цуцла лажливка). Мојава заспиваше одма штом се изгасат светлата и брчењето на авионот и беше ко бел звук. :D Не се секирај ќе видиш дека ќе поминете полесно од очекуваното. :) Земи и нови играчки не од тие од дома зошто новото им е секогаш поинтересно. Јас и купив 3 нови пред да летаме и нив ги истражуваше ама поинтересни и беа списанијата и листот со инструкции што беа во седиштето пред нас. :rofl:

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    600
    Слатко ме насмеа:D тек кога ке почнат да лазат ке биде журката :D

17. ekonomski202

ekonomski202 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    4
    Здраводали има во 6 и 7 месец некоја регресија или промена. Знам сите деца се различни:rofl:? Наеднаш детето не јаде каши,трга главче,ништо ништо не му помага.:^)

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Ние сме 7 месеци, денските дремки се катастрофа веќе подолго време, не може да заспие никако, кога иде време за дремка трие очиња, досадува, но никако да заспие. Првата дремка е кај 9ч, денеска спиеше точно 10 минути додека ги спружам алиштата, до следната дремка кај 12:30 играше со полн гас, втората дремка исто 10-15 минути максимум, трета дремка кај 15:30 почна да ќенкави и со ништо да не се заигрува, трие очиња, на пола копје ама никако не се дава да заспие. Ќе ја земам во раце ај да ја нишкам целата се крева и зајапа лево десно, едвај "присилно" ја успав што до сега не се случувало, секогаш сама си се мести и заспива. До 7 едвај издржува додека ја средам да се избањаме, облечеме пижами и заспива комирана, среќа навечер спие да не ја подречам.

19. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.574
    Јас моево мислам прво дека ќе прооди па ќе пролази. Не сака да лази не се ни мачи. Ако се "фрли" на стомак за да си земе играчка така останува и подалеку да му е не се ни мачи да се повлече да ја земе, плаче колку и да му помагам и да му покажувам како. Ама за дс се фати на нешто и да се исправи прв е и а е на нозе се смее на глас прави чучњеви пуштс нога да оди. Тогаш ќе бидат бељите уште сега ми е страв

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    559
    Минатата недела за прв пат летавме со бебе од 7 месеци, и јас претходно многу се потресував што како ќе биде ама искрено испадна многу полесно од очекуваното. Летот беше 4ч, за одење беше 2 часа пред ноќно спиење, на полетување му дадов да цица и му ставив антифони (иако цело време сам си ги вадеше) и после го занимавав со играчки иако поинтересно му беше се околу да фати, малку со мм прошетаа низ авион и кога му дојде време за спиење пак му дадов да цица, за слетување спиеше па само цуцла му подметнав. За враќање исто летот беше подоцна, па заспа на аеродром во количка, па пред да се качиме во авион се разбуди ама со цицање на полетување пак заспа и цел лет го преспа. Се разбуди само кога слетавме и се уклучија светлата, и заплака само 15тина секунди, ама одма добив погледи од луѓе, така што гледај да не се замараш со погледи од други, и да плаче, бебе е, тоа му е начин на комуникација. Кога може да трпиме возрасни луѓе кои свесно прегласно зборуваат и се смеат, можат сите да истрпат и ако некое бебе заплаче, зашто не знае поинаку.
    Само земи си нови играчки и антибактериски влажни марамици и ќе видиш ќе поминете супер :D

На Baby warrior и dummy им се допаѓа ова.