Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Откако почна да седи, го ставам во оградица да си игра. Имаме од квадратните, метар на метар некаде, и комотна му е со сите играчки внатре, па си ја користиме. Дури сега, после наполнети 11 месеци, почна за рачките да се крева (успева само до колена да се подигне), повеќе време си игра внатре.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Јас ја имам поставено од пред неколку месеци. Првично затоа што сум сама цел ден. Па за до веце да одам да биде на сигурно, да неможе да се повреди. И плус да се навикнува. Сега е седум и пол. Седи, не дека не, ама далеку од тоа да ја обожава. Инаку од пред две недели сам се исправува. Во креветчето, штом се разбуди, седнува и станува, ден ноќ, нема везе. Кога е доле, оди на гарнитурата и се исправува. Рано касно, неможеме да им кажеме, кога осети може се исправува, просто не постои начин да го сопреш. Во оградицата се исправува, ама нашава е доста висока, па најкомплицирано му е.

На galapce, Smizzy и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас ја ставив од пред месец на 8 месеци,веднаш се исправи,станува, си игра со играчките,а сега веќе сама стои се пушта без да се држи со рачињата,штом осети дека ќе паѓа ,се фаќа и се смее :)
    За сега ми е супер во оградица,бидејќи од дубак се ведне ќе излезе,т.е ќе падне,се фаќа,отвара,долу неможам да ја стигнам од што брзо лази,затоа најсугурно во оградица :)

На galapce, Smizzy и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Како сте вие со настинката?

5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Т.нема, подобра е,почна да си пие мчекце ,претходно неможеше дека затнато носе,капки престанав,само инхалација и физиолошки со шприц во носе ставам,уште малку е затнато носети,но тече секрет,се надевам ќе биде добра за некој ден Денес чекам резултат од брисеви.Многу долго настинкава 10 дена мака со носето. :(

На galapce, irena.1 и Smizzy им се допаѓа ова.
  6. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки да ве прашам вие што давате ад млеко,по колку кога,Синко има 10 ипол мес.и се почна да јаде,сакам да кажам си јаде што му правам зеленчук,овошје,месо,но почнува да се одвикнува од млекото.Навечер кога ке заспие му давам пие малце и заспива,потоа пак почнува да мрда и му давам еднаш ке пивне и заспива и така неколку пати во ноќта.И на сабајле му правам малце,но преку ден ич не сака.Си бара детето храна што ќе го држи,дајте ми некој совет ве молам,

7. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Nie sme 9 ipol i pred mesec dena preminavme na ad.
    Imame tri obroci, menito ni e vakvo:
    Sabajle nakaj 8 h doruckuva , bidejki rano stanuva , pa zaspiva nekoi pola saat
    Vo 11 i davam 120 ml mleko pa spie
    Vo 14 h e rucekot nekogas i 13:30 zavisi
    Od 17:30 -do 18 h najkasno i davam vecera i vo 20 h 170 ml mleko i spie
    Vo nokjta sega pocna ednas da se budi za mleko i toa nekade vo 3 h i i davam 120 ml

На makedonkamak, galapce, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Мами, не и даваш насабајле кога стане прво млеко?

Мојава почна да одбива млеко насабајле, всушност многу малку количински ќе испие, па се размислувам и јас тогаш право да преминам доручек дави давсм наместо млеко?

Навечер се буди еднаш за млеко, околу 1, па не знам како не и се пие насабајле. Се размислував да и го укинам тоа ноќното, можеби насабајле ќе пие млеко тогаш, ама пак не знам. Барем додека да воведеме три убави цврсти оброци преку ден па потоа.

9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ne i davam mleko.smenivme posto posle slabo doruckuvase.prvo dorucek pa posle 3 casa mleko.em prazni tanjirite em mlekoto go pie.fativme nekako red

На galapce, Sky-butterfly, Maceto123 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    И кај мене е исти случај,на сабајле несака млеко и затоа кога стане и правам овошна каша и после пола саат си ја јаде,па после 2,5-3 часа давам млеко.Пие ноќеска еднаш и на сабајле несака и само го фрлав,затоа така сменив

На mami blue и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Малата е 9ипол месеци,пир млекце штом стане ,па појадок,па млекце,па ручек,вечера и млеко,и ноќе во 3 млеко..почна да огладнува на 2саати,а несака повеќе да јаде,туку почесто .Млеко пие по 150мл,каши по 200.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    И мојава на сабалје не сака млеко кога ке се разбуди,го бутка дури и шишето.Си мислев дека не е гладна ама кога ве читам вас ке пробам утре прво каша да јаде па после да дадам млеко.Фрлам по цело шише наутро.Ама и приметив дека веке толку не сака млеко да пие како порано,сега само 3 пати на ден и два пати навечер или 120 или 150 гр.Имаме 7 месеци незнам дали е нормално помалку да сака

На Sky-butterfly и Maceto123 им се допаѓа ова.
  13. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Па мислам дека е нормално,доколку си ги јаде кашите убаво.Кај мене на кутијата на аптамил2 пишува 180 мл 3 пати на ден.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Мами што не ви пијат дечињата вода или сокче да споделам искуство со вас, трет ден функционира :D
    Не знам какви ти не чашки и шишиња му купив на синко и он ги гризе цуцлите/клунчињата, си чешка непца и дува во нив па и тоа што ќе пивне малку после го плука :(
    Имам шишенце на НУК со каучукова цуцла и пред 3 дена го сецнав малку горниот дел. Си викав ако и од таква цуцла не пие, ќе му давам од чашка за ракија. И кога синко првиот ден испи 50 мл вода, вториот 70 мл а денес имаме испиено до сега 50 мл. Што е голем напредок. Пустиот не е навикнат да голта течност, а интересно му е да пие дека поголема количина истекува. Не знам точно кој ми кажа за изумов, но се надевам ќе функционира и понатаму. Полека се навикнува на водата, а и се учи да голта. Некогаш знае и да се засркне но тоа е нормално. Па пробајте ако сакате.

На galapce, Maceto123, muchacha_a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    50,70 мл вода нема шанси да испие толку многу,моево пие со сламка и сокче и водичка му давам но кога осети дека не е сок ја плука водата и се смее,и пак сака така ке пивне и пак плука.Не сака вода,незнам што ќе се прави.А од шише не сака,со лажичка му давам ама не си сака да ја пие па во што сака нека е.

16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Исто и јас вака правев додека беше дома,дека ако дадев млеко,после кашичката не ја јадеше баш,па таман пред пладневно спиење млекце,а сега веќе почна и да не го сака и навечер,ми го фрла шишето,се нервира и во текој на ноќа ретко станува,ќе се размрда и давам водичка и продолжува да спие

17. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Majki,dajte sovet detevo izgore od temperatura , cel den se kacuva do 39,2 . Stavam corapcinja so ocet, daleron I elektroliti. Inaku, stomacen virus fativme vo gradinka.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.611
    На лекар нели бевте?

19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.260
    Мајκи,виρус владее со висоκа тт и κашлица. Оκолу нас големо-мало е заρазено.

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Леле леле и тука во Гр.има грип, еве сега на вести кажаа дека грип опасен владее, однел 4 жртви :( аууу каков ли е тој грип страшен? Уффф само Господ да не чува :(