Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.253
    Допаѓања:
    27.010
    Колку време се носат медицинските обетки?

2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Во Адор Дајмонд мол ставив на малата, уште јануари кога беше 9 месеци. 1000 ден. Супер поминавме. Не чекав ништо искрено мн сакав и порано , ма да имав коментари од свекор и свекрва и девер.. не постои за нив др ден освен благовец за таа работа.

На Maria921 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Месец ипол и ги сменив. Мислам месец е доволно.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivonasss

ivonasss Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    37
    dali e normalno moeto bebe na 10 meseci da ne saka da zaspie od 12 popladne do 8 navecer

5. rosalka

rosalka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    40
    Бебето е 8 месеци, на доење и три оброци во денот. За брзо тргнувам на работа, ќе бидам отсутна по 10-11 часа во денот. Бебето не прифаќа ниту едно шише, ниту една формула, ниту одмолзено млеко со шише (не ни можам да одмолзам доволно млеко со пумпа). Совет? Преплашена сум како ќе седи дома толку време без млеко.

6. Lavitaebella

Lavitaebella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    24
    Моето едвај една дремка по пол саат накај 10, многу е активна и додека не се комира не легнува али затоа спие од 6ипол вечер до 6 сабајле :D

7. Lavitaebella

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    24
    Ќе правиме скоро 1година, на 2 шишиња сме сега аптамил 2 , како да ги исклучувам полека, наутро кога ке стане плаче одма за млеко, што да давам сакам да завршиме со АД после 1г.

8. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    786
    Допаѓања:
    855
    Мајки колко млеко пијат вашите бебиња на 9 месеци? Мојата во последните 2 недели одбива млеко преку ден. Пие 120 мл наутро во 7 но уште спие и после тоа не сака воопшто да пие. Следно пиеме 180 пред заспивање следно 180 и следно 90. Значи вкупно ни доаѓа макс 570мл и плус 3 оброка кои се по 100гр ретко повеќе. Дали треба нешто да променам

9. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    115
    Дали ви се има случувано бебе цела ноќ да плаче.Од 19 како заспа спиеше мирно 1 час и од тогаш цело време плаче. Со маж ми се менуваме на 2 часа малку да поспиеме. Држам ја во раце ама џабе пак плаче. Од еднаш кога викне едвај ја смирам. 10 минути е мирна и пак плаче. Цела ноќ е вака. 7,5 месеци е . Веќе не пратам скокови оти како цело време да е во скок. Тешко бебе за чување. Се е нерасположена.

10. Lavitaebella

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    24
    da ne rastat zabi? kaj nas taka navecer so nespienje i preku den ic neraspolozena,ali si traese so nedeli taka:sweat:

11. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    482
    Девојки
    8 ипол месеци сме и од кога почна скокот/регресија се буди секои 2 часа навечер за да цица...
    Вака беше и во 4ти месец но траеше кратко.
    Искуства има ли вакви или само кај нас е...
    Ќе се преживее ли :D

12. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    115
    Бевме на доктор, провери уши грло, се е во ред. Останува уште од заби така да плаче.

На Lavitaebella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.574
    Истото го минам 1 недела, за 3 дена прави 8месеци. По 1 саат без престан плаче. Не знам и ја дали е скок. Ако се заби нервозни се 2-3 дена не со недели.

На Hippie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lavitaebella

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    24
    oo ne bas kaj site, kaj nas so nedeli e osobeno za gornive kecovi:D

15. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    675
    Даа, и ние дефинитивно со недели се мачиме забите додека излезат.

16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    6.728
    Бебка ми се разболе прв пат, 9ипол месеци точно :( премногу ми е жал, не знаев дека вака е со болно бебе ;( мрсули, температура, кашлање ;( се молам само да поминеме побрзо. Ја мереа и за последните 3месеци качила само пола кило. Приметив дека памперс 5ка користиме уште од декември и супер точни и се уште не е за 6ка :( а јаде супер три оброка и мевце и зеленчук и овојше и житарка буквално се. Температурава се надевам нема да ја бутне уште повеќе зошто веќе 2дњна е само на млеко по малку некое шмукалче и грчки јогурт некоја лажица. Многу вода и сокче од јаболко :( ништо нејке друго. Сега за ручек ќе пробам да и направам домашна супа да видам дали ќе сака малку од тоа

На Peperutce6 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.857
    Допаѓања:
    3.869
    Ние веќе поминавме ,со инхалации беше со спуштено на плуќа :drunk:
    Види ,качувањето тежина сеа ќе стагнира нема веќе по 500 -1000 гр месечно. Да си јаде само и да си биде здрава се останато е ок ,ќе идат и во висина.
    Лази ли ,стои ?
    Моево ништо ,ако сака да седне квичка за да ја седнам :drunk:

И со јадењето ,преслабо јаде само на цице е.
    Почна во градинка денес божем да јаде ,плукала и плачела по цица... не знам како ќе правиме ,воспитувачката одма одбиј ја :talk:

18. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    6.728
    Лази мојава од 7ипол месеци, не можам да ја пофатам, се дига на коленца и на раце сега најново и се клати напред назад ама не пробува да се дига уште. Уф се надевам нема да спушти мрсули вадам со носко аква матис прскам капки за нос некои препишаа и мн витамини :( за јадењето мојата е лапачка ама ете сега болна нејке ништо само на цице вода и сокови и грчки јогурт пошто тоа и е омилено :(
    А за нејадењето кај вас и цицањето само да ти пренесам дека педијатарот наш од систина сега баш вчера ми потенцираше да не ни помислувам за одбивање пред годинка јадела не јадела / прво ради вирусиве второ ради се што си добива од млекото и од мене поготово сега кога е болна. Знам дека вероватно си пробала ама да ти спомнам шмукалчињата обично ги прифаќаат дека е ист механизмот како цицањето? И имаш дадено некои поблагички вкусови на приемр има банана јаболко бисквита? Исто грчки јогурт е текстура мазна и лесна и мојава мислам со кал може да го изеде буквално се сака со грчки јогурт од олимпус. Исто кога некогаш ми се мршти и давам две три смокички од морков на лино или краставичка на лентички или бисквита за да држи она нешто во раче и сама да јаде а јас и давам со лажичка што имам спремено напоредно

На ekonomski202 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  19. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.857
    Допаѓања:
    3.869
    Какви витамини ви дадоа ?
    Шмукалчиња си шмука ама во градинка нема такви ;( ни млеко не земаат промер измолзено |(
    Се имам понудено дури до цело јајце сме стасани ама не прифаќа ,никогаш количински не јадела...
    Јогурт обичен пиеше ,сега и него го неќе ,грчки 3-4лажички... не знам ми се плаче.
    Еве сеа и со другата воспитувачка пишував и исто цицка одбивај како мислиш не знам играчка некоја е и земи и ја :D
    И викам па само на тоа е во глобала на воздух ли ќе живее.
    Абе не заебавај јас цицка имам ама млеко нема |(
    Офф ретко викам ќе видиш ти ама нема деца па се надевам ќе види :rofl:

А и јадењето што го одбила... супа со леб и одозгора манџа... :emo: па ни јас не сакам така :u:

20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    6.728
    Колиеф мултивитамин капки како портокал вкус имаат убави се. IMG_8734.jpeg
    За ова дњка не прифаќаат молзено млеко во градинка коса ми се крева. Кога ќе разберат дека исто како дете што си пие ад така нашиве деца појат мајчино. Еквивалент е не е магија. Катастрофа од систем сме, детето гладно ќе ми седи они во фрижидер едно шише не може да почуваат. Мизерии над мизериите

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.